Friday, October 21, 2011

Άνοιξε η κουβέντα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τένις

Από Tennisnews Team Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 23:05

Δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη η συζήτηση που άνοιξε και φέτος ο Γιάννης Σερκεδάκης με την ημερίδα που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής στο Ο.Α.Κ.Α. το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Σε μια ανοιχτή κουβέντα με θέμα "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ’’ με στόχο την αύξηση του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος). Συνέργειες και εταιρικότητα του δημόσιου-ιδιωτικού φορέα." ο κ Σερκεδάκης τόνισε ότι η "ανάπτυξη του Ελληνικού τένις απαιτεί αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Η οριακή κατάσταση που βρίσκεται το άθλημα συνεπάγεται, πολλές θυσίες αλλά και συγκρούσεις με κάθε αναχρονιστική δύναμη που επιθυμεί για τους δικούς της λόγους να κρατήσει το άθλημα πίσω.

Απαιτείται συνέπεια λόγων και έργων.
Να κάνουμε ότι λέμε, και να λέμε ότι κάνουμε.
Να γίνουμε εμείς πρώτα οι φορείς των αλλαγών που θέλουμε.
Των αλλαγών που έχει ανάγκη το άθλημα και θέλουν όλοι οι σύλλογοι όπως και οι Αθλητές μας.
"

Oι απόψεις που διατυπώθηκαν ξεκάθαρα από τον κ. Σερκεδάκη συγκρούονται με στρεβλές νοοτροπίες και συμφέροντα που έχουν επικρατήσει σε βάρος του Ελληνικού τένις, εμποδίζοντας έτσι να χτιστεί μια εύρρωστη και παραγωγική αθλητική υποδομή.

Συνοπτικά οι άξονες πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθούν όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαιρισης Αγ. Παρασκευής αποτυπώνονται ως εξης :

  • 10ετες αναπτυξιακό πρόγραμμα.
  • Σταδιακή αύξηση του αριθμού των τουρνουά ολων των κατηγοριών μέχρι το 80% των αντιστοίχων και ισοδύναμων χωρών, ενταγμένη σ ένα 5ετες Business Plan
  • Αλλαγή μοντέλου διοικησης της ΕΦΟΑ με αλλαγές ευρεου φάσματος, και αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού.
  • Μέτρα για την ενισχυση του αθλητισμου υψηλών επιδόσεων.
  • Ενίσχυση κινητρων για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στο Τενις.

Οι τομείς που αναπτυχθηκαν στην ημεριδα και είναι άρρηκτα συνδεδεμενοι με τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το τένις στην αύξηση του ΑΕΠ, είναι οι εξης:

Αθλητισμός-Ανάπτυξη-Οικονομία
Αναπτυξιακός νομός –αναπτυξιακά σχεδία-αθλητικές επιχειρήσεις, απασχόληση, θέσεις εργασίας. Εθνικοί πόροι, πόροι από ΕΕ, πόροι από Τοπική Αυτοδιοίκηση, πόροι από ιδιωτικά κεφάλαια, πόροι από ιδιώτες

Αντισφαίριση -Τουρισμός
Προπονητικά κέντρα και προγράμματα αθλητικού τουρισμού, Κλίμακες αθλητικών κέντρων, αθλητικός τουρισμός, σύνδεση με ξενοδοχειακές μονάδες

Τένις και εκπαιδευτικό σύστημα
Ιντερνετικο σχολείο, εξ αποστάσεως μάθηση, περιεχόμενο φυσικής αγωγής, αθλητικά σχολεία, σπουδές στα ΤΕΦΑ Ειδικότητες, σχολές προπονητών ( Γ.Γ.Α)., επαγγελματικά προσόντα και δικαιώματα, εξ αποστάσεως μάθηση.

Τένις και Υγεία
Εξοικονόμηση πόρων ,τομέας πρόληψης, ενεργητικής επίδρασης σε ηλικιακές ομάδες δια βίου άσκηση, διατροφικές συνήθειες




Τένις και Πράσινη Ανάπτυξη (Χωροθεωρηση εγκαταστάσεων, Αστικός Ιστός- περιαστικα δάση, Κλίμακες Αθλητικών κέντρων, επενδυτικών σχεδιων , διασπορά με βάση πληθυσμό, υποδομές, γεωγραφικές και κλιματολογικές ιδιαιτερότητες)

Οργάνωση Αντισφαίρισης
Γ.Γ.Α. – Ε.Φ.Ο.Α.-Αθλητικά Σωματεία- Αθλητές- Προπονητές- Διαιτητές

Παρεμβάσεις έκαναν ο κ Ζαχαρόπουλος από το Υπουργείο Πολιτισμού και ο κ Δασκαλάκης από το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Δημητρης Ζαχαριαδης (πατέρας της πρωταθλήτριας Ελλάδας κ. Χριστίνας Ζαχαριάδου) επίσης ο κ Ισπανόπουλος Σταματής από το Σ.Α. Γαλατσίου, ο κ Καλίτσης Σαράντης από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ναυπλίου, κ Καγκάλου Ελενη (από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ταταυλων), η κ Προυντζου Ντίνα από τον ΑΣΑ Αγρινίου, ο κ Κριζιάς Δημήτρης από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Καλαβρύτων, ο κ Βασάλας Στελιος από τον Ο.Α. Γαλατσίου, ο κ Μακρης Βασιλειος από τον Ο.Α. Θηβας,ο κ Πατουχεας Δημητρης από Ο.Α. Αγίας Παρασκευής, ο κ Ζητριδης Αλεξης από τον Ο.Α. Φιλοθέης και ο κ Κουτσαυτης Κώστας Έφορος Αγωνιστικού της Η Ένωσης.

Συντονιστής ήταν ο κ Ντινοπουλος Διονύσης Δημοσιογραφος. Παράλληλα στην αίθουσα Τύπου του Κέντρου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ, βρέθηκαν 17 εκπρόσωποι ομίλων ενώ 32 ομιλοι έστειλαν χαιρετισμό.

Πολύ σημαντική ήταν η παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και του υπεύθυνου αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Ιωαννίδη οι οποιοι απέστειλαν επιστολές στον κ Γιαννη Σερκεδακη με ευχες για την επιτυχία της Ημεριδας.

Κατέβασμα του αρχείου ioannidis.docxEpistolh2Επιστολή κ Ιωαννίδη21.10.2011
Κατέβασμα του αρχείου kaxrimakis.docEpistolh1Επιστολή κ Καχριμάκη21.10.2011

No comments: