Thursday, October 6, 2011

NO PROBLEM !

«Κούρεµα»-βόµβα στον (πρωτ)αθλητισµό

Η µείωση κατά σχεδόν 60% των επιχορηγήσεων κλονίζει τα θεµέλια του οικοδοµήµατοςΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2011, 05:45 Ι. Τζούστας www.tovima.gr

Πρωταθλήµατα που αναστέλλονται ή µαταιώνονται. Εθνικές οµάδες που διαλύονται. Αθλητές ολυµπιακού επιπέδου που εγκαταλείπουν την αγωνιστική δράση. Σωµατεία που κατεβάζουν τα ρολά. Οµοσπονδιακοί προπονητές που απολύονται και εθνικές οµάδες που χάνουν τους τεχνικούς τους. Αθλητές εθνικών οµάδων που έχουν ξεχάσει το χρώµα του χρήµατος των, ούτως ή άλλως, ισχνών οδοιπορικών τους. Δραµατική µείωση των αριθµού των νέων αθλητών που εντάσσονται στα σωµατεία. Οσο για χορηγίες από φορείς του ιδιωτικού τοµέα, και αυτές τελείωσαν! Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν το ζοφερό παζλ του λεγόµενου ερασιτεχνικού αθλητισµού την εποχή του µνηµονίου και οι οµοσπονδίες δεν είναι απλώς στα πρόθυρα αλλά διατελούν σε νευρική κρίση.

Πολλά τα προβλήματα. Εμείς όμως είμαστε τυχεροί. Έχουμε για πρόεδρο «γάτα», που έχει σκεφθεί για μας , πριν από μας, έτσι ώστε να έχουμε γλυτώσει τώρα, την εποχή της κρίσης, όλες αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες.

Πρωταθλήµατα που αναστέλλονται ή µαταιώνονται. Κανένα πρόβλημα.Εμείς δεν χαλάμε δραχμή για πρωταθλήματα, ….τα πληρώνουν οι γονείς των αθλητών…..και αν ματαιωθούν, εμείς καμιά ευθύνη….η ευθύνη στους γονείς.

Εθνικές οµάδες που διαλύονται. Τι να διαλύσεις, από κάτι που δεν υπάρχει; Άρα και εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα. Εξ άλλου, έχουμε πει στους αθλητές ….ότι δύο φορές τον χρόνο σας χρειαζόμαστε.

Αθλητές ολυµπιακού επιπέδου που εγκαταλείπουν την αγωνιστική δράση. Έχουμε φροντίσει και γι’ αυτό. Οι δικοί μας αθλητές δεν προφταίνουν να γίνουν ολυμπιακών προδιαγραφών, γιατί εγκαταλείπουν την αγωνιστική δράση στα δεκαέξι τους. Και μπορεί να μην βγάζουμε πρωταθλητές,….βγάζουμε όμως club players.

Σωµατεία που κατεβάζουν τα ρολά. Δεν μας αφορά…δεν δίνουμε χρήματα στους ομίλους,….άρα και εδώ….κανένα πρόβλημα.

Οµοσπονδιακοί προπονητές που απολύονται και εθνικές οµάδες που χάνουν τους τεχνικούς τους. Κοιτάτε τι προβλήματα έχουν οι άλλες Ομοσπονδίες. Κύριοι Ομοσπονδιάρχες, αν δεν είχατε προσλάβει Ομοσπονδιακούς προπονητές και τεχνικούς,….θα είχατε αυτά τα προβλήματα τώρα; Εμείς πως το προβλέψαμε; Ομοσπονδιακά κέντρα ,ομοσπονδιακοί προπονητές και τεχνικοί……αυτά κοστίζουν. Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να χαλάτε τα χρήματα της επιχορηγήσης; Όλα αυτά , εμείς τα προβλέψαμε,…οπότε, κανένα πρόβλημα.

Αθλητές εθνικών οµάδων που έχουν ξεχάσει το χρώµα του χρήµατος, των ούτως ή άλλως, ισχνών οδοιπορικών τους. Οδοιπορικά και χρήματα στους αθλητές; Τι είναι αυτό,….ανέκδοτο; Ομοσπονδία είμαστε, …όχι Φιλανθρωπικό ίδρυμα. Εξάλλου εμείς είμαστε με τον ερασιτεχνισμό, όχι με τον πρωταθλητισμό, και για όσους δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά…..είναι κάτι σαν τον σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό. Λίγο πιο δεξιά ο σοσιαλισμός, λίγο πιο αριστερά ο καπιταλισμός έγινε ο αχταρμάς, δεξιά και αριστερά λαμόγια γίναν ένα , και μέχρι να καταλάβεις τι είναι η παγκοσμιοποίηση ήρθε το μνημόνιο και οσονούπω η πτώχευση και η χρεωκοπία. Αλλά εμείς….κανένα πρόβλημα, γιατί απλά …..εμείς είμαστε το πρόβλημα.

Δραµατική µείωση των αριθµού των νέων αθλητών που εντάσσονται στα σωµατεία. Ποιός ασχολείται τώρα με τον αριθμό των αθλητών,….σιγά το πρόβλημα, και αν καμιά φορά, σε κάποιες δημόσιες εκδηλώσεις λέμε και καμιά μαλακία για την ανάπτυξη του αθλήματος….ε, και σεις, μη τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς.

Οσο για χορηγίες από φορείς του ιδιωτικού τοµέα, και αυτές τελείωσαν! Μπα;….πότε είχαν αρχίσει, για να τελειώσουν; Η αφερεγγυότητά μας φρόντισε να μην έχουμε τέτοιο πρόβλημα.

Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν το ζοφερό παζλ του λεγόµενου ερασιτεχνικού αθλητισµού την εποχή του µνηµονίου και οι οµοσπονδίες δεν είναι απλώς στα πρόθυρα αλλά διατελούν σε νευρική κρίση.
Παρακαλώ…..εμείς δεν είμαστε του «λεγόμενου ερασιτεχνικού αθλητισμού»,…είμαστε του γνήσιου ερασιτεχνικού αθλητισμού και με αυτό το πρόσχημα αποφύγαμε τα σημερινά προβλήματα που έχουν οι άλλοι, και συνεπώς, δεν περνάμε καμία νευρική κρίση. Μάλλον μας βολεύει η κατάσταση. No problem λοιπόν.

Ώρα να συστηθούμε.
Είμαστε οι φίλοι του τένις και έχουμε Προεδράρα τον Σπύρο το Ζαννιά.
Γνωστό και μη εξαιρετέο.
Γάτα με πέταλα,…και δεν θέλω αντιρρήσεις.
Και αισθανόμαστε ωραίοι που μας διοικεί ένας τέτοιος άνθρωπος, αισθανόμαστε….ελεύθεροι προβλημάτων, …ένα πράγμα σαν τα «χονδρά παιδιά, χαρά γεμάτα»,….άλλοι μας λένε και μαλάκες.
Κανένα πρόβλημα.
Δεκαέξι χρόνια είναι αυτά….. το συνηθίζεις.

No comments: