Monday, October 17, 2011

Το τένις στη σωστή κατεύθυνση

17.10.11
serkedakis-imerida11_48.jpgΤο οραμά του για άθλημα και τους τρόπους με τους οποίους το τένις μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της λαβωμένης οικονομίας μας, παρουσίασε ο πρόεδρος του ομίλου αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σερκεδάκης στην ημερίδα που διοργανώθηκε το προηγούμενο Σάββατο (15/10) στο ΟΑΚΑ.

Η σημαντικότατατη και πρωτοποριακή, για τα ελληνικά τενιστικά δεδομένα, πρωτοβουλία η οποία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από ομίλους αντισφαίρισης, παράγοντες του τένις, απλούς φίλους του αθλήματος αλλά και την πολιτειακή ηγεσία, έχει στόχο το άνοιγμα επικοδομητικού διαλόγου για την έξοδο απ'την αδράνεια που παρατηρείται στο αθλημά μας τα τελευταία χρόνια με ένα ακόμη μεγαλύτερο σκοπό, τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει το τένις στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την αύξηση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος.

Ο κ. Σερκεδάκης παρουσίασε και ανέπτυξε τους τρόπους με το οποίο θα γίνει αυτό, βασιζόμενος σε 5 στρατηγικούς άξονες οι οποίοι προϋποθέτουν τη συνεργασία βασικών θεσμικών φορέων της πολιτείας με μια υγιή και δραστήρια ομοσπονδία ενώ σημαντικό ρόλο στον μηχανισμό αυτόν θα παίξουν και τα ιδιωτικά κεφάλαια.

Οι απόψεις που διατυπώθηκαν ξεκάθαρα από τον κ. Σερκεδακη συγκρούονται με στρεβλές νοοτροπίες και συμφέροντα που εχουν επικρατήσει εις βάρος του συνόλου του Ελληνικού τένις εμποδίζοντας έτσι να χτιστεί μια εύρωστη και παραγωγική αθλητικη υποδομη η οποία θα αναδείξει την πραγματική δυναμική του αθλήματος, θα το απογειώσει και θα το οδηγήσει εκεί που του αξίζει.

Πολύ σημαντική ήταν η παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και του υπεύθυνου αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Ιωαννίδη οι υποχρεώσεις των οποίων δεν τους επέτρεψαν να παρευρεθούν στην ημερίδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Καρχιμάκης υπογράμμισε στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Αγ.Παρασκευής, Γιάννη Σερκεδάκη: "Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ημερίδα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του αθλήματος του τένις, επικεντρώνοντας φέτος στις δυνατότητες και στις προοπτικές που υπάρχουν στην ΕΤΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ και σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική σας πρόσκληση.

Η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει σημαντικά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν, προκειμένου το τένις να αξιοποιήσει τη δυναμική του αναπτυξιακά για τον τόπο μας, και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις πολύ δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι οι Έλληνες και ειδικότερα ο ελληνικός αθλητισμός.

Η ημερίδα σας υλοποιεί μια επίκαιρη δημόσια συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης του αθλήματος. Δυνατότητες που θα γίνουν αποτέλεσμα μόνο μέσα από μεγάλες τομές στη λειτουργία των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Τομές που θα κάνουν το άθλημα ελκυστικό και αξιόπιστο και θα προσελκύσουν ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους με τη μορφή χορηγιών. Τομές που θα αναδείξουν τους Ομίλους Αντισφαίρισης σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης του ευγενούς αυτού αθλήματος
".

Στην χαιρετηστήρια επιστολή του, ο κ.Ιωαννίδης επισημαίνει: "Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε. Λυπάμαι που ανειλημμένες υποχρεώσεις μου στη Θεσσαλονίκη, δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ στην ημερίδα που διοργανώνετε. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα έχετε πάντα την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή μου στο επιτελούμενο έργο σας. Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην εκδήλωση".

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Ζαχαρόπουλος, ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού και ο κ.Δασκαλάκης απ'το Υπουργείο Παιδείας, δύο πολύ σημαντικοί φορείς που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο προς τη σωστή κατεύθυνηση της ανάπτυξης του τένις και κατ'επέκταση του αθλητισμού.

Παράλληλα στην αίθουσα Τύπου του κέντρου αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ, βρέθηκαν 17 εκπρόσωποι ομίλων ενώ 32 έστειλαν χαιρετισμό ενώ όπως μας διαβεβαίωσε ο κ.Σερκεδάκης θα συνεχίσει την προσπάθεια εξόδου απ'την τενιστική κρίση, διοργανώνοντας παρόμοιες ημερίδες μέσα από τις οποίες θα ακουστούν υγιείς απόψεις και θεωρίες με σκοπό να γίνουν... δράση.

Οι τομείς που αναπτύχθηκαν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το τένις στην αύξηση του ΑΕΠ, είναι οι εξής:

1η Θεματική Ενότητα: Αθλητισμός-Ανάπτυξη-Οικονομία
Αναπτυξιακός νόμος – αναπτυξιακά σχέδια – αθλητικές επιχειρήσεις, απασχόληση, θέσεις εργασίας. Εθνικοί πόροι, πόροι από ΕΕ, πόροι από Τοπική Αυτοδιοίκηση, πόροι από ιδιωτικά κεφάλαια, πόροι από ιδιώτες.

2η Θεματική Ενότητα: Αντισφαίριση – Τουρισμός
Προπονητικά κέντρα και προγράμματα αθλητικού τουρισμού, κλίμακες αθλητικών κέντρων, αθλητικός τουρισμός, σύνδεση με ξενοδοχειακές μονάδες.

3η Θεματική Ενότητα: Τένις και εκπαιδευτικό σύστημα
Ιντερνετικο σχολείο, εξ αποστάσεως μάθηση ,περιεχόμενο φυσικής αγωγής, αθλητικά σχολεία, σπουδές στα ΤΕΦΑΑ, ειδικότητες, σχολές προπονητών (Γ.Γ.Α.), επαγγελματικά προσόντα και δικαιώματα, εξ αποστάσεως μάθηση.

4η Θεματική Ενότητα: Τένις και Υγεία
Eξοικονόμηση πόρων, τομέας πρόληψης, ενεργητικής επίδρασης σε ηλικιακές ομάδες δια βίου άσκηση, διατροφικές συνήθειες

5η Θεματική Ενότητα: Τένις και Πράσινη Ανάπτυξη
Χωροθεώρηση εγκαταστάσεων, αστικός ιστός – περιαστικά δάση, κλίμακες αθλητικών κέντρων, επενδυτικών σχεδίων, διασπορά με βάση πληθυσμό, υποδομές, γεωγραφικές και κλιματολογικές ιδιαιτερότητες.

6η Θεματική Ενότητα: Οργάνωση Αντισφαίρισης
Γ.Γ.Α. – Ε.Φ.Ο.Α. – Αθλητικά Σωματεία – Αθλητικές Επιχειρήσεις - Αθλητές – Προπονητές – Διαιτητές

http://tennis24.gr/content/view/9268/88/lang,el/

No comments: