Wednesday, May 25, 2011

Η ΕΦΟΑ θα κάνει κάτι αναλογο για τουςκαλούς της αθλητές της?

H Sutton Tennis Academy στην Ελλάδα

E-mail Εκτύπωση

Sutton Tennis Academy
Μια νέα μεγάλη και αποκλειστική συνεργασία του tennisnews.gr έρχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Έλληνες αθλητές και να τους δώσει μία ακόμη ποιοτική και απόλυτα προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις τους επιλογή για την εξέλιξη του τένις τους. Η Sutton Tennis Academy έρχεται στην Ελλάδα για να δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες Juniors να βελτιώσουν το επίπεδό τους και να γνωρίσουν πιο βαθιά το άθλημα με το οποίο ασχολούνται. Επιπλέον, για τα μεγαλύτερα παιδιά που ψάχνουν για σπουδές σε Αγγλόφωνες χώρες, τους παρέχεται η φανταστική δυνατότητα ερχόμενοι στην Ακαδημία του Sutton, να πάρουν υποτροφία σε Αγγλικά ή Αμερικάνικα Πανεπιστήμια. Σήμερα που το κόστος σπουδών έχει αυξηθεί υπερβολικά είναι ένα σημαντικό βοήθημα σε νέους αθλητές να σπουδάζουν και παράλληλα να κρατάνε τον ρυθμό προπόνησής τους στο άθλημα που αγαπάνε.

Σαν ειδική προσφορά στο ξεκίνημα αυτής της συνεργασιας, προσφέρουμε 50% στην πρώτη συμμετοχή που θα έρθει από την Ελλάδα και το www.tennisnews.gr.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ:

Η Ακαδημια 'Sutton Tennis Academy' είναι από τις πιο παλιές Ακαδημίες τένις της Αγγλίας. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Λονδίνο (30 λεπτά είναι η διάρκεια του τρένου απο το Sutton στην Victoria Station) και σε απόσταση 15 λεπτών οδήγημα απο το Διεθνές κεντρο Wimbledon, και 20 λεπτα από το Roehampton όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεια της LTA (Lawn Tennis Association) και της ITF.

Ο μεγάλος αριθμός γηπέδων και η φήμη της Ακαδημιας, επιτρέπει τη φιλοξενία πολλών τουρνουά, μεταξύ άλλων και το ITF των 25.000 USD τον Φεβρουάριο στα κλειστά γήπεδα των εγκαταστάσεών της.


Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται δύο γυμναστηρια, κέντρο φυσικοθεραπείας και αθλητικού μασάζ, εντευκτήριο και για τους γονεις που επισκέπτονται τα παιδιά τους κέντρο ομορφιάς και περιποίησης.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της Ακαδημίας και ίσως το σημαντικότερο είναι η ομάδα προπονητών που διαθέτει αυτή την συγκεκριμενη περιοδο.

Erwan Nicolas: Γάλλος προπονητής που εργάστηκε για την Γαλλική Ομοσπονδία καθώς και της Αυστραλίας. Διευθυντής για τα αγόρια
Neil Carter: Νεοζηλανδός προπονητής που εργάστηκε χρόνια με τοπ παίχτες της Νεας Ζηλανδιας και είναι στην Ακαδημία από το 2005 που μετακόμισε στην Αγγλια.

Η υπόλοιπη ομάδα των προπονητών είναι πάρα πολύ καλή και τα αποτελέσματα ειναι εμφανή. Δύο κοπέλες της Ακαδημίας, η Lana Rush (14 ετων) και η Freya Christie (13 ετων) No 1 και 2 Αγγλιας, ξεκίνησαν και παίζουν ITF Junior με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ακολουθούν και άλλες παίχτριες μεταξύ τους και η Ελληνίδα Melanie Vaxevanakis (14,5 ετων) που σημείωσε μια τεράστια πρόοδο τους τελευταίους 6 μήνες και ξεκινάει τα πρώτα της ITF το καλοκαίρι στην Κέρκυρα και την Πρέβεζα! H Melanie ξεκίνησε να παίζει τένις μόλις 4,5 χρόνια πριν και είναι στην Ακαδημία σε σοβαρό ρυθμό προπόνησης μόλις ενάμισι χρόνο τώρα!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

Προγράμματα προπόνησης τένις για όλες τις ηλικίες, επίπεδα και διάρκεια.

Υπάρχουν 3 βασικές ομάδες προπονητών, η μία για μικρά παιδιά από μίνι τένις μέχρι 12 ετών και μετά από αυτό 2 ομάδες αγοριών και κοριτσιών.

Προσφέρεται η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της παραμονής να γίνεται παράλληλα εκπαίδευση στην Αγγλική γλώσσα και αυτό σε κάθε επίπεδο και σε πολύ προσώπικο βαθμό με γκρουπ 2-4 ατομων.

Φιλοσοφία και κορμός των προπονητικών προγραμμάτων αγωνιστικού τένις:

Τα προγράμματα έχουν σαν στόχο να εντοπίσουν το επίπεδο του παίχτη και να του βελτιώσουν, με ένα εντατικό πρόγραμμα προπόνησης, τόσο στην τεχνική όσο και στην φυσική κατάσταση.


Η βασική εντατική προπόνηση είναι:

- 2 φορές τένις/ημέρα διάρκειας 1,5 - 2 ώρες ανάλογα ηλικίας/επίπεδο
- 1 φορά γυμναστική/ημέρα διάρκειας 1- 1,5 ώρα ανάλογα την ηλικία

Κατά τη διάρκεια αυτών των προγραμμάτων προσφέρονται πολλές έξτρα υπηρεσίες που ανάλογα με την επιλογή και το επίπεδο του καθε αθλητή, στόχους κλπ προσφέρονται όπως:

- Τεστ φυσικής κατάστασης με εξειδικευμένες στο τένις ασκήσεις όπου δίνεται στον αθλητή η δυνατοτητα να γνωριζει ακριβείς επιδοσεις
- Συμβουλευτική συνάντηση με θέματα την αγωνιστική ψυχολογία, στρατηγική αγώνων, ενημέρωση συστημάτων κλπ
- Συνάντηση με Διατροφολόγο και εξέταση με ειδικό σύστημα σε υπολογιστή που σκανάρει βιολογικά όλο το σώμα και δίνει ξεχωριστές συμβουλές για κάθε αθλητή
- Βίντεο – ανάλυση με το παιχνίδι του παίχτη, ανεύρεση παίχτη ATP ή WTA για παραλληλισμό της τεχνικής του παίχτη και DVD που μπορεί ο παίχτης να πάρει μαζί του.
- Εγγραφή στην LTA και εύρεση επιπέδου αθλητή με την δυνατότητα να συμμετέχει σε αγώνες στη Αγγλία σε οποιοδήποτε επίπεδο (μέχρι και μίνι τένις)
- Αθλητικό μασάζ στο τέλος της κάθε εβδομάδας εντατικής άσκησης
- Επίσκεψη στο Μουσείο τένις του Wimbledon

Με αυτό τον τρόπο ο παίχτης που θα έρθει στην Ακαδημία θα φύγει με ένα ολοκληρωμένο πακέτο πληροφοριών και γνώσεων του αθλήματος, που θα του χρησιμεύσουν απόλυτα στην συνέχεια της προπόνησής του.

Οι παραπάνω υπηρεσίες κάνουν τα προγράμματα της Ακαδημίας να ξεχωρίζουν και να είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα προγράμματα της Sutton Tennis Academy μπορείτε να επικοινωνήστε με τον κ. Βαξεβανάκη Δημήτριο ( dimitri@suttontennisacademy.com).Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

No comments: