Friday, July 16, 2010

Ενα δελτίο τύπου από την ΕΟΕ

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην τελευταία της συνεδρίαση ανέλυσε εκτενώς τις σχέσεις της με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και την εν γένει θέση της ΕΟΕ στο Διεθνές Ολυμπιακό Κίνημα.
Όλα τα μέλη συμφώνησαν ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι ο θεματοφύλακας των Ολυμπιακών ιδεωδών και αξιών της πατρίδας μας, κρίθηκε όμως, αναγκαίο να δοθεί νέα ώθηση στις λειτουργίες της και να επαναπροσδιοριστούν οι μέθοδοι δράσης της.
Ως επακόλουθο αυτών των σκέψεων, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα προτείνει τρόπους εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ρόλου της ΕΟΕ αλλά και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για αλλαγή του καταστατικού της ΕΟΕ καθώς ο χαρακτηρισμός της ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, αποτελεί τροχοπέδη για μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη παρέμβασή της στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα.
Με την αλλαγή αυτή η ΕΟΕ αναγνωρίζοντας τη δύσκολη για την Ελλάδα οικονομική συγκυρία θα αναζητήσει πόρους από τον ιδιωτικό τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται μάλιστα η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος που έκανε η ΕΟΕ για την πρόσληψη Συμβούλου που θα εκπονήσει χορηγικό πρόγραμμα και θα ασχοληθεί με την εξεύρεση χορηγών. Η πρόσληψή του θα συμβάλει στη δημιουργία μιας σταθερής και σε βάθος χρόνου δομής λειτουργίας του μηχανισμού προβολής και προώθησης (marketing).
Στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των μεθόδων δράσης της ΕΟΕ εντάσσεται και η νέα έκδοση του σχεδίου Κώδικα Λειτουργίας της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, που δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος της Ε.ΦΙ.Π. Γιώργος Λενός, ότι θα φέρει στην Ολομέλεια, βελτιώνοντας την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει.
15/7/10 12:15
Πηγή http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=649%3A2010-07-15-09-19-05&catid=36%3Apress-release&Itemid=98&lang=el

No comments: