Monday, July 12, 2010

Καταλάβατε τι πουλάει ο Ζαννιάς?

TEE
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
12 Ιουλίου 2010
Νέος πρόεδρος του ΤΕΕ ο Χρήστος Σπίρτζης
Ο Χρήστος Σπίρτζης, Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός, 41 ετών, από την παράταξη "ΠΑΣΚ-Συνεργαζόμενοι Μηχανικών", μέχρι τώρα Β΄ Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ είναι ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ, για την επόμενη τριετία 2010-12, καθώς εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 82,3% των παρόντων) από την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ τη λεγόμενη και "Βουλή των Μηχανικών" στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη οργάνων κεντρικής διοίκησης του ΤΕΕ. Ο κ. Σπίρτζης σε δήλωση του τονίζει ότι "η εκλογή του έχει κυρίως πολιτικά και όχι στενά κομματικά χαρακτηριστικά", καθώς επίσης ότι συνδυάζεται με το γεγονός ότι "για πρώτη φορά στην ιστορία του ΤΕΕ υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία για την συγκρότηση αναλογικού, διαπαραταξιακού Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ".
Στην παρούσα συγκυρία όλοι θα πρέπει να λειτουργήσουμε από κοινού, απελευθερωμένοι από γόρδιους δεσμούς και υποθήκες, που παγιδεύουν το συλλογικό στο ατομικό", τόνισε παράλληλα σε δήλωση του ο Σωκράτης Αλεξιάδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέχρι τώρα Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ από την παράταξη "Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών" (ΔΚΜ), που αναδείχθηκε στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ.
"Στο ΤΕΕ δημιουργείται ένα ευρύτατο μέτωπο δημιουργικής αντίστασης και διαπαραταξιακής συνεργασίας", τόνισε σε δήλωσή του ο Θεόδωρος Σεραφίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέχρι τώρα Μέλος της ΔΕ ΤΕΕ, ιδρυτής και πρόεδρος της παράταξης "Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί" (ΕλΕΜ), που αναδείχθηκε στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της ΔΕ ΤΕΕ.
Η ολοκλήρωση της εκλογής των Μελών του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ θα γίνει με την ανάδειξη του νέου Γενικού Γραμματέα ΔΕ ΤΕΕ και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα ΔΕ ΤΕΕ, σε προσεχή συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ. Μέχρι την συγκρότηση του νέου Προεδρείου και της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ θα ασκεί τα καθήκοντα της η απερχόμενη διοίκηση του ΤΕΕ.
Ειδικότερα στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Ιουλίου 2010 την Αθήνα:
-Νέος πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ για την επόμενη τριετία εξελέγη από την Αντιπροσωπεία ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, προερχόμενος από την παράταξη της ΠΑΣΚ -Σ, με 131 ψήφους επί 159 ψηφισάντων. Καταμετρήθηκαν 21 λευκά και 7 άκυρα.
-Νέος Α’ Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ εξελέγη ο κ. Σωκράτης Αλεξιάδης με το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ με 130 ψήφους επί 158 ψηφισάντων.
-Νέος Β’ Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ εξελέγη ο κ. Θεόδωρος Σεραφίδης, με το ψηφοδέλτιο της ΕΛΕΜ, με 89 ψήφους επί 108 ψηφισάντων (3 άκυρα και 16 λευκά) κατά τη δεύτερη ψηφοφορία. Στην πρώτη ψηφοφορία είχε συγκεντρώσει 100 ψήφους, επί 121 ψηφισάντων.
Η Αντιπροσωπεία στη συνεδρίασή της (ψήφισαν 193, λευκό 1, έγκυρα 192) εξέλεξε επίσης τη νέα 15μελή Διοικούσα Επιτροπή. Τα νέα Μέλη της ΔΕ ΤΕΕ, με σειρά των ονομάτων έτσι όπως ανακοινώθηκε από την εφορευτική επιτροπή, είναι οι:
Ιωάννης Φούρκας (ΔΗΠΑΜ) με 12 ψήφους, Γρηγόριος Γρηγοριάδης (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών) με 12 ψήφους, Δημήτρης Πετρόπουλος(Αριστερός Ενωτικός Συνασπισμός) με 14 ψήφους, Θεόδωρος Σεραφίδης (ΕλΕΜ) με 13 ψήφους, Χρήστος Σπίρτζης (ΠΑΣΚ – Σ) με 15 ψήφους, Ηρακλής Δρούλιας (ΠΑΣΚ-Σ) με 13 ψήφους, Σπυρίδωνας Ζαννιάς(ΠΑΣΚ-Σ) με 12 ψήφους, Αθανάσιος Μπούμης (ΠΑΣΚ-Σ) με 12 ψήφους, Νικόλαος Μήλης (ΠΑΣΚ-Σ) με 12 ψήφους, Αντώνιος Πρωτονοτάριος (Συμπαράταξη Μηχανικών για το ΤΕΕ) με 12 ψήφους, Ευστάθιος Τσέγκος (Συμπαράταξη Μηχανικών για το ΤΕΕ – Μηχανικοί της Εκπαίδευσης) με 13 ψήφους, Κωνσταντίνος Μακέδος (ΔΚΜ) με 12 ψήφους, Σωκράτης Αλεξιάδης (ΔΚΜ) με 12 ψήφους, Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΔΚΜη-ΔΑΠ& Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί) με 16 ψήφους και Κώστας Κουρνιώτης (ΔΚΜ) με 12 ψήφους.
Eν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η σύνθεση του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας, με την εκλογή στη θέση του Αναπληρωτή γραμματέα της Αντιπροσωπείας του Μάρκου Σιούνα, ο οποίος επί 138 ψηφισάντων έλαβε 102 ψήφους στη δεύτερη η ψηφοφορία που διεξήχθη για τη θέση αυτή. Στην πρώτη ψηφοφορία για τη θέση αναπληρωτή γραμματέα της Αντιπροσωπείας ο κ. Σιούνας έλαβε 87 έναντι 49 ψήφους του συνυποψηφίου του Εμμανουήλ Δρακάκη, ο οποίος αμέσως μετά παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της θέσης.
Πηγή
http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME

No comments: