Tuesday, December 2, 2014

ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Αλήθεια,...αν κάποιος σας έβαζε το κουίζ, ποιός είπε την παρακάτω φράση,.... «Η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας είναι αυτονόητη υποχρέωση μου, όπως και κάθε δημόσιου λειτουργού».... α) ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ανδριανός (της γνωστής Πύλης, μεγάλος φιλέλληνας αλλά  και φιλόσοφος), ή β) ο Γιάννης Ανδριανός, Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας εν έτει 2014 ;.....τι θα απαντούσατε; Αν το βαθυστόχαστο της φράσης και η φιλοσοφική ιδιότητα, σας οδηγήσει στο  Ρωμαίο αυτοκράτορα.......χάσατε. Με την φράση αυτή αρχίζει την δήλωσή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σχετικά με την ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας Χόκεϋ από την ΓΓΑ. Διαβάστε το κείμενο της δήλωσης.

Δήλωση Γ. Ανδριανού για το Χόκεϋ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας είναι αυτονόητη υποχρέωση μου, όπως και κάθε δημόσιου λειτουργού.
Από την στιγμή που περιήλθαν σε γνώση μου καταγγελίες που αφορούσαν την Ομοσπονδία Χόκεϋ, με εντολή μου ξεκίνησε ενδελεχής έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία και  συνεχίζεται. Τα στοιχεία της θα αποσταλούν στη Δικαιοσύνη και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Σε κάθε περίπτωση, ήδη διαπιστώθηκε αρμοδίως ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ειδική αθλητική αναγνώριση της Ομοσπονδίας από την ΓΓΑ, καθώς τα ενεργά της σωματεία είναι λιγότερα από τον ελάχιστο κατά νόμο προβλεπόμενο αριθμό. Γι’ αυτό και προέβην στην ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας, κατ’ εφαρμογή του νόμου, καθώς και στην απόρριψη και ανάκληση αιτημάτων αθλητών για την εγγραφή τους στον ειδικό πίνακα διακρίσεων της ΓΓΑ, μολονότι βεβαίως τα παιδιά είναι τα τελευταία που φταίνε σ’ αυτή την υπόθεση».

Η δήλωσή σας, κ. Αδριανέ, έχει εσκεμμένες παραλείψεις, λέει μισές αλήθειες και παραπληροφορεί.Όποιος διαβάσει την τελευταία πρόταση της δήλωσή σας «.... Γι’ αυτό και προέβην στην ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας, κατ’ εφαρμογή του νόμου, καθώς και στην απόρριψη και ανάκληση αιτημάτων αθλητών για την εγγραφή τους στον ειδικό πίνακα διακρίσεων της ΓΓΑ, μολονότι βεβαίως τα παιδιά είναι τα τελευταία που φταίνε σ’ αυτή την υπόθεση»....μένει με την εντύπωση, ότι τα παιδιά έχασαν την μοριοδότηση επειδή έγινε η ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας τους.Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Πρώτα κάνατε ανάκληση της μοριοδότησης των αθλητών με την αιτιολογία ότι, κατά την στιγμή της διάκρισής τους, ο σύλλογός τους δεν είχε την ειδική αθλητική αναγνώριση,και μετά ακολούθησε η ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας.
Έχετε καταλάβει τι κάνατε;
Σήμερα, που ο κάθε γονιός μπορεί εύκολα να μάθει τους τρεις πρώτους αθλητές που μοριοδοτούνται από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των αθλημάτων τους, τα σωματεία στα οποία ανήκουν και παράλληλα μέσα από το site της δικιά σας Γ.Γ.Αθλητισμού, να γνωρίζουν αν τα σωματεία αυτά έχουν την δεδομένη στιγμή την ειδική αθλητική αναγνώριση.....έχετε συνειδητοποιήσει ότι ανοίξατε τον «ασκό του Αιόλου»;
Τι θα κάνετε όταν θα σας έρθουν,δεκάδες καταγγελίες για κακή μοριοδότηση αθλητών,άλλων αθλημάτων, βασισμένες στην έλλειψη ειδικής αθλητικής αναγνώρισης των σωματείων τους, όταν οι αποφάσεις σας έχουν δημιουργήσει «δεδικασμένο» με τους αθλητές του Χόκεϋ;
Τώρα, καλά ξεμπερδέματα.
Εμείς πάντως θα σου θυμίζουμε τακτικά την ρήση σου, ώστε να μην ξεχνάς την «αυτονόητη υποχρέωσή σου, στη νομιμότητα»

No comments: