Sunday, December 14, 2014

ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ .........

Τελικά..... υπάρχει Θεός, και κατά πάσα πιθανότητα ......όλα εδώ πληρώνονται, ακόμα και αν αργούν. 
Μια  δυσλειτουργία των οργάνων της Δικαιοσύνης είτε από τύχη, είτε από διαπλοκή, (και οι κρίνοντες, κρίνονται), αποκαταστάθηκε  στο Εφετείο, ένα χρόνο μετά.
 Πριν ένα χρόνο στις 17/12/2013, ο Ζαννιάς ανεβάζει στο site της Ομοσπονδίας το παρακάτω κείμενο, λίγες ώρες μετά την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

Δικαίωση Προέδρου ΕΦΟΑ Σπύρου Ζαννιά – Καταδίκη Λώμη 
Δημοσιεύτηκε στις 17/12/2013 
Σήμερα στο τριμελές Πλημμελειοδικείο  Αθηνών εξετάστηκε η υπόθεση της μήνυσης του Προέδρου της ΕΦΣπύρου Ζαννιά κατά της κ. Ουρανίας Λώμη, για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της κ. Λώμη για δύο αδικήματα, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδορκίας ενώπιον δικαστηρίου.Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε την κ. Ουρανία Λώμη σε πολύμηνη φυλάκιση με αναστολή και για τα δύο αδικήματα.

Χρησιμοποίησε, για μια προσωπική του υπόθεση (η μήνυση έγινε από τον ίδιο και όχι από την Ομοσπονδία),τον διαδικτυακό χώρο της Ομοσπονδίας για να στείλει μήνυμα σε όσους του βγάζουν «τα άπλυτα» στη φόρα..... «σταματήστε να με κατηγορείτε, είδατε τι έπαθε η Λώμη».

 Σήμερα 14/12/2014, ένα χρόνο μετά, και τέσσερις μέρες μετά την αθωωτική απόφαση του Εφετείου της 10της Δεκεμβρίου του 2014 για την κ. Λώμη, θα πρέπει να είναι κανείς αφελής να περιμένει, από ένα αναξιοπρεπές άτομο σαν τον Ζαννιά, να διαβάσει την απόφαση του Εφετείου στο site της Ομοσπονδίας.

Ένα μικρό ιστορικό της υπόθεσης, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

Στις 8/11/2007 συζητήθηκε  στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  αγωγή πέντε (5)  σωματείων αντισφαίρισης: Ραφήνας, Μαραθώνα,«Αιολική» ,«Αισχύλος» και «Βικέλας»  κατά της Ε.Φ.Ο.Α (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης). 
 Αιτούντο την ακύρωση των  αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στις 17/6/2007 στα Χανιά της Κρήτης. 
Ένας από τους  λόγους, η κακή  εκπροσώπηση , αφού σύμφωνα με τον αθλητικό Νόμο 2725/99 στη Γ.Σ κάθε αντιπρόσωπος μπορεί να εκπροσωπεί ένα μόνο σωματείο ενώ ο Ζαννιάς  φερόταν εκπρόσωπος τριών σωματείων( Δράμας, Ηλιούπολης Λέσβου).
 Ότι εμφανίζονταν ως εκπρόσωπος τριών σωματείων, αποδεικνύονταν από την επίσημη κατάσταση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας.
 Γι’αυτή την κατάθεση, υπεβλήθη μήνυση από τον Ζαννιά για  ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση, εναντίον της κας Ουρανίας Λώμη (Ραφήνα) και εναντίον της κας Λίτσας Σαρατζίδου(Αιολικής). 
Η μήνυση της κας Σαρατζίδου ακυρώθηκε. 
Τραγική ειρωνεία, έπρεπε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την επόμενη του θανάτου της.
 Το ανεκδιήγητο αυτό ανθρωπάκι, είχε μηνύσει τον «Μέντορά του»,τον άνθρωπο που τον έβαλε στο χώρο του τένις και τον στήριξε για πολλά χρόνια.
 Δεν θα μάθουμε ποτέ, αν και πόσο, αυτή η δοκιμασία συνετέλεσε στο εγκεφαλικό που υπέστη η Λίτσα Σαρατζίδου, και τελικά στο θάνατό της.

Η μήνυση εναντίον της κας Λώμη μετά από πολλές αναβολές εκδικάστηκε στις 17/12/2013, πριν ένα χρόνο.
 Τα ελλειπή στοιχεία συμπληρώνονται με τον ψευδή ισχυρισμό του Ζαννιά ότι είπε η κ. Λώμη, ότι ψήφισε για τρία σωματεία, πράγμα αυτονόητα ψευδές, καθώς στην εν λόγω Γενική Συνέλευση των Χανίων, δεν είχε γίνει καμμιά ονομαστική ή μυστική ψηφοφορία.  
Με αυτά λοιπόν τα ασθενή στοιχεία, το δικαστήριο καταδικάζει την κ. Λώμη πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών.
 Μια περίεργη απόφαση που οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις, καθώς δεν της αναγνωρίζεται ούτε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, κάτι που αναγνωρίζεται ακόμα και σε δολοφόνους και εμπόρους ναρκωτικών.

Και φθάνουμε στην Τετάρτη 10/12/2014, μετά από δύο αναβολές όπου εκδικάζεται η Έφεση της κ. Λώμη, και αθωώνεται πανηγυρικά.
 Από 14 μήνες, στην αθώωση. 
Για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη νομικά είναι μια απόφαση που στοιχειοθετεί την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης, πράξη ποινικά κολάσιμη. 
Το έχετε σκεφθεί αυτό κε Ζαννιά;
 Ενδιαφέρον έχει η συμπεριφορά του κ. Ζαννιά στο Εφετείο.

Τα παρασκήνια της δίκης του  Εφετείου.
Ζητάει να κάνει το δικηγόρο και να κάνει ερωτήσεις στους μάρτυρες.
 Προφανώς νόμισε ότι ήταν στην ΕΦΟΑ, και όχι σε δικαστήριο και μάλιστα εφετείο.
Απειλεί τους μάρτυρες, ενώπιον του δικαστηρίου, ρωτώντας τον πρόεδρο αν θα καταγραφούν όσα οι μάρτυρες θα καταθέσουν....στο δόγμα, «προσέξτε τι θα πείτε, είδατε τι έπαθε η Λώμη».
Φέρνει για μάρτυρα την κ.Φωτίου η οποία παρανομεί κατ’εξακολούθηση, συμμετέχοντας στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκλογικές διαδικασίες της Ομοσπονδίας, ως εκπρόσωπος σωματείου που δεν δικαιούται να συμμετάσχει βάσει νόμου, λόγω ελλειμματικής αθλητικής δραστηριότητας.
Παριστάνει το θύμα, και τι νομίζετε ότι κάνει ο αθεόφοβος, φέρνει την κόρη του και ζητάει να καταθέσει,«….. έχω φέρει εδώ την κόρη μου , να σας βεβαιώσει τι έχω τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια … τι ζημιά μου έχουν κάνει .. αυτοί όμως συνεχίζουν » Δεν έχει ιερό και όσιο, ο άνθρωπος.

Ψεύδεται δηλώνοντας...«Με έχουν μηνύσει για υπεξαίρεση.... έχω 14 τελεσίδικες αθωωτικές αποφάσεις … παρ΄όλα αυτά αυτοί συνεχίζουν» 
 Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, έχετε μηνυθεί κε Ζαννιά, και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί, και με την βοήθεια ποιών, η υπόθεση εδώ και έξι χρόνια βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης.
 Όταν σε παρατήρηση του Προέδρου ότι μετά από είκοσι χρόνια στην Ομοσπονδία,... «γιατί δεν τα παρατάτε, να μην έχετε κι’αυτές τις ιστορίες» προκαλεί θυμηδία, λέγοντας το αμίμητο.... «…με τις αλλεπάλληλες αγωγές και μηνύσεις με έχουν εγκλωβίσει στη  διοίκηση της ομοσπονδίας … και δεν μπορώ να φύγω. … αν δεν είχα αυτές τις εκκρεμότητες θα είχα φύγει προ πολλού». 
 Τι είπε ρε το «άτομο»....δεν παίζεται!!
Τραγική φιγούρα!  
Λέτε, μετά την απόφαση του Εφετείου, το βράδυ της Τετάρτης, να μην έφτασε μια μπουκάλα ουίσκι, και να χρειάστηκε και δεύτερη;
Χρόνια πολλά Σπυράκο, και του χρόνου  σπίτι σου.....είτε σε ιδιόκτητο, είτε σε δημόσιο.

No comments: