Thursday, April 4, 2013

Τους αφήνουν να σαπίσουν..............


  

ΕΟΕ: Δίνει διαβεβαιώσεις, εκλιπαρεί για λεφτά
Ανακοίνωση της ολυμπιακής επιτροπής για τη μη χρηματοδότηση του αθλητισμού
ΕΟΕ: Δίνει διαβεβαιώσεις, εκλιπαρεί για λεφτά
Τη βαθιά ανησυχία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ελληνικό αθλητισμό εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απηχώντας το πνεύμα των τοποθετήσεων των μελών της στη χθεσινή (2/4) ολομέλειά της. Η ΕΟΕ επισημαίνει ότι τόσο οι αθλητικές ομοσπονδίες όσο και η ίδια δεν έχουν πάρει «δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τους εγκεκριμένους από την Πολιτεία προϋπολογισμούς και, σε συνδυασμό με την εμπλοκή στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, είναι αδύνατη η πληρωμή των υπαλλήλων, η κάλυψη των αναγκών, η εξόφληση των ανελαστικών δαπανών και φυσικά πρωτίστως η παραγωγή αθλητικού έργου».

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα μέλη της ΕΟΕ σε τέτοιο βαθμό που να φοβούνται ότι η Πολιτεία δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε χρηματοδότηση του αθλητισμού. Ετσι δεν είναι τυχαία η αναφορά στην ανακοίνωση ότι η ΕΟΕ: «έχοντας τη βαθιά πίστη ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό, θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα τόσο η δική της λειτουργία όσο και των Αθλητικών Ομοσπονδιών, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στη συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών στις προπονήσεις και στους αγώνες».
Παράλληλα η ΕΟΕ παρέχει προς την Πολιτεία διαβεβαίωση ότι:
«οι Αθλητικές Ομοσπονδίες θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται με σύνεση τα χρήματα της Πολιτείας, αποφεύγοντας σπατάλες και περιττά έξοδα και θα τα διοχετεύουν στην παραγωγή αθλητικού έργου, που είναι, ούτως ή άλλως, ο αποκλειστικός σκοπός της λειτουργίας τους».

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ έρχεται μόλις λίγα 24ώρα μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία της (Σπύρος Καπράλος, Μανώλης Κατσιαδάκης) με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις προτάσεις της ΕΟΕ για το οικονομικό πρόβλημα του Αθλητισμού. Οι δραματικοί τόνοι στην ανακοίνωση δημιουργούν την εντύπωση ότι τα μηνύματα που πήραν από τον υπουργό Οικονομικών δεν ήταν αισιόδοξα και ήδη αρκετοί πρόεδροι ομοσπονδιών βρίσκονται σε απόγνωση και αρχίζουν να φλερτάρουν με την ιδέα της παραίτησης. Προς το παρόν πάντως περιμένουν την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη που έχει υποσχεθεί ότι θα παρουσιάσει άμεσα αναθεωρημένους (προς τα πάνω) προϋπολογισμούς στους οποίους θα ενσωματώσει και το ποσό των 11 εκατ. ευρώ το οποίο είχε ανακοινώσει ως «δώρο» του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στον αθλητισμό. Το ερώτημα όμως είναι ποια θα είναι η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος και κρατάει τα... κλειδιά του προϋπολογισμού.
http://www.tovima.gr/

Από εμάς που είμαστε στο χώρο του τένις!
Οταν μιλάει η ΕΟΕ πρέπει να προσέχει τι λέει!
«οι Αθλητικές Ομοσπονδίες θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται με σύνεση τα χρήματα της Πολιτείας, αποφεύγοντας σπατάλες και περιττά έξοδα και θα τα διοχετεύουν στην παραγωγή αθλητικού έργου, που είναι, ούτως ή άλλως, ο αποκλειστικός σκοπός της λειτουργίας τους».

Τι σχέσει έχει η ΕΦΟΑ με τα παραπάνω?
Τόσα χρόνια παρακολουθούμε το μεγάλο φαγοπότι από τον κόκορα και δεν μιλούσε κανείς για το παραγόμενο ΕΡΓΟ
Ολόκληρη Ολυμπιάδα Ήρθε και Έφυγε και δεν κούνησε το χεράκι του για το αγωνιστικό πρόγραμμα των παιδιών του τένις
Στόχος του ήταν
 α)Να φάμε...να αρπάξουμε...να περάσουμε καλά...
β) Να ισοπεδώσουμε τον Κελαιδή .......
Αυτός Ήταν είναι και θα είναι ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ



No comments: