Sunday, April 14, 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΙΛΙΚΙ

Μικρή εισαγωγή: 
Μην περιμένετε να ψαρώσω μπροστά στη λέξη "υπουργός", διότι θα σας έλεγα ότι έχουμε χάσει με τον καιρό την ακριβολογία και την αυθεντικότητα των λέξεων και των εννοιών! Υπουργός σημαίνει «υπηρέτης του λαού»! Αυτό υπόσχεται προεκλογικά στον ελληνικό λαό για να τον ψηφίσει βουλευτή, αυτό υπόσχεται ολόκληρο το κόμμα του για να βγει κυβέρνηση, αυτό ορκίζεται όταν αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, για αυτό ελέγχεται η κάθε πράξη του και η κάθε παράληψή του και τέλος για αυτό πληρώνεται από τον ελληνικό λαό (άρα και από εμένα) και ζει πλουσιοπάροχα με Μερσεντές, λαμέ κουστούμι και κινητά αυτός και οικογένειά του! Αυτό πρέπει να υλοποιεί και να αποδεικνύει κάθε στιγμή με τη συμπεριφορά του!
Αν, λοιπόν, παρά τις υποσχέσεις, τους όρκους και τον έλεγχο από τους πολίτες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τη Βουλή, αυτός βάζει στόχο να εξαπατά τον ελληνικό λαό, να παραβαίνει τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, να ευνοεί άμεσα ή έμμεσα ειδικές ομάδες ψηφοφόρων του ή συνεργατών του, να απομυζά άμεσα ή έμμεσα το δημόσιο χρήμα για τον εαυτό του, τους συνεργάτες του ή το κόμμα του και να μην αντιμετωπίζει με ίσους όρους όλους του έλληνες που έρχονται σε επαφή με τον τομέα διοίκησης που ανέλαβε, τότε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είναι ψεύτης, απατεώνας, κλέφτης, γκάνγκστερ και κάθαρμα!
Και μη σας κάνει εντύπωση το φαινόμενο της "ιπποποταμίασης" ή "χοντροπετσιάς" κάθε υπουργού ή υφυπουργού κατά το οποίο του τα λένε κατάμουτρα και δεν καταλαβαίνει, τον φτύνουνε και λέει "Α, βρέχει!", Τον ρεζιλεύουνε και σκέφτεται "Για κάποιον άλλο λένε ! Α, το ... μαλάκα τι κάνει! " Είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο στη σημερινή κοινωνία έρχεται σε διάδοση αμέσως μετά το φαινόμενο της ... βαρύτητας και έχει ... καθιερωθεί ως τέτοιο, καλυπτόμενο μάλιστα από τους παράνομους νόμους περί ασυλίας βουλευτών!

Στο θέμα μας τώρα:
Το Ολυμπιακό Ιδεώδες είναι μια ιερή πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων και απολαμβάνει το σεβασμό, την εκτίμηση και την αναγνώριση της παγκόσμιας κοινότητας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι η ανώτατη αθλητική αρχή στην οποία έχουμε εμπιστευθεί τη διαχείριση του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διοικείται από τους αντιπροσώπους των ελληνικών αθλητικών ομοσπονδιών των ολυμπιακών αθλημάτων. Συνεπώς οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να είναι υποδείγματα αθλητικής και κοινωνικής συμπεριφοράς με εμπειρία περί τα αθλητικά και με αθλητική διαδρομή απόλυτα διάφανη, μη επιδεχόμενη ούτε την παραμικρή σκιά παράνομης, αντικοινωνικής ή αντιαθλητικής συμπεριφοράς. Επειδή, όμως, οι έννοιες δεν είναι αέρας κοπανιστός, αλλά υλοποιούνται και συγκεκριμενοποιούνται από τις πράξεις των εμπλεκομένων ανθρώπων, κάθε εμπλεκόμενος στη διατήρηση της αγνότητας και της αυθεντικότητας του Ολυμπιακού Ιδεώδους, του οποίου η ζωή και οι συμπεριφορές δεν ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις της αποστολής του , θα πρέπει να απομακρύνεται άμεσα!
Η σύνθεση της σημερινής Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής περιλαμβάνει πολλά "βρώμικα στοιχεία"! Ενώ θα έπρεπε να αποτελείται από ανθρώπους που αγαπάνε τον αθλητισμό, με πολυετή και διάφανη πορεία προσφοράς σε αυτόν, δίνει την εντύπωση ότι αποτελείται από μια συμμορία καρεκλοκένταυρων αθλητοπατέρων, τυχοδιωκτών επιχειρηματιών και διαπλεκόμενων πολιτικών με ύποπτες διαδρομές στον αθλητισμό και στις ομοσπονδίες, με εμπορικό αλισβερίσι για αποκομιδή παράνομων προσωπικών κερδών, με διαχειριστικές ανωμαλίες στη διαχείριση των επιχορηγήσεων των ομοσπονδιών τους και με βάσιμες κατηγορίες για νοθεύσεις εκλογών και παράνομες πολιτικές μεθοδεύσεις με σκοπό την άλωση της ΕΟΕ!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χρόνια πάλη των δύο μεγάλων κομμάτων έχει γεμίσει με "ακαθαρσίες" την ΕΟΕ! Το κακό είναι ότι η κάθε «ακαθαρσία» πιστεύει ακράδαντα ότι ΔΕΝ λερώνει με την παρουσία της την ΕΟΕ, αλλά ότι και μόνο εκ της παρουσίας της στην ΕΟΕ έπαψε η ίδια να αποτελεί «ακαθαρσία»! Έχει γίνει πλέον συνήθεια της αθλητικής ζωής του τόπου και πάγια τακτική των κομμάτων το βρωμερό αλισβερίσι και το μαλλιοτράβηγμα "της Κατίνας" στις εκλογές των ομοσπονδιών για τα διοικητικά τους συμβούλια πρώτα και για τους αντιπροσώπους τους στην ΕΟΕ μετά με στόχο να ελέγχεται κομματικά η ΕΟΕ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι άνθρωποι πραγματικής αξίας να έχουν στρέψει την πλάτη προς τα δρώμενα στον αθλητισμό (ακριβώς όπως και στην πολιτική!) Και να εμφανίζονται ... "Ανθυπογκαγκστερίσκοι" ως τελικοί διαχειριστές του Ολυμπιακού Ιδεώδους των Ελλήνων και κατά συνέπεια των μεγάλων ποσών από την περιουσία του Ελληνικού Λαού, τα οποία διαθέτονται για αυτό!
Και όχι μόνο αυτό αλλά για ηθικούς και δεοντολογικούς λόγους τα μέλη της ΕΟΕ δεν θα πρέπει:
1 - Να μπορούν να επηρεάζουν ή να ελέγχουν άλλα μέλη της ΕΟΕ.
2 - Να πληρώνονται για υπηρεσίες που προσφέρουν σε κάποια δημόσια θέση και αντί αυτών να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον Αθλητισμό.
3 - Να είναι, έστω και έμμεσα ή και μέσω τρίτων, επιχειρηματίες στο χώρο του αθλητισμού.
4 - Να είναι πολιτικοί εγκάθετοι κομμάτων ... (Καλά τώρα!)!
5 - Να είναι: ψεύτες, κλέφτες, λωποδύτες, απατεώνες, εκβιαστές, πλαστογράφοι, προωθητές ή υποκινητές χρήσης αναβολικών ή και συνεργάτες άμεσα ή έμμεσα με πράξεις ή παραλήψεις τους ανθρώπων με παρόμοιες δραστηριότητες!

Ευθύμιος Περσίδης

No comments: