Sunday, April 21, 2013

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!

Εύγε κύριε Ζαννιά, τα καταφέρατε πάλι! 
Εύγε και σε όλες τις γλάστρες που στολίζουν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και νομίζουν ότι αυτοί διοικούν το Ελληνικό τένις. 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποβιβασμός των γυναικών στο Federation Cup  και…...πάτος.
 Τουλάχιστον, εξασφαλίσαμε για του χρόνου, ότι δεν πρόκειται να υποβιβασθούμε, απλά γιατί δεν υπάρχει άλλη κατηγορία πιο κάτω.
 Έτσι αυτή την στιγμή, οι Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών βρίσκονται στις τελευταίες κατηγορίες του αθλήματος παγκοσμίως.
Και πάλι συγχαρητήρια, κύριοι!
Ποιος άραγε ευθύνεται γι’αυτή τη διαχρονική μιζέρια του αθλήματος στην Ελλάδα;
 Ποιος ευθύνεται, που αθλήτριες όπως η Γεωργάτου που τον Μάιο του 2011 ήταν Νο 176 στην παγκόσμια κατάσταση ή όπως η Γερασίμου, Νο 200 τον Μάρτιο του 2009, εγκατέλειψαν το άθλημα στα 22 και 23 τους  χρόνια;
Ποιος ευθύνεται, που οι αθλήτριες συναντιούνται για πρώτη φορά πριν τους αγώνες, στο γκισέ του αεροδρομίου, χωρίς ίχνος προετοιμασίας;
Τέλος, ποιος επιτρέπει στην κυρία Δανιηλίδου να γυρίζει την πλάτη στο εθνόσημο;
 Με την Δανιηλίδου στην ομάδα, όχι μόνο δεν θα κινδυνεύαμε με υποβιβασμό, αλλά θα ήμασταν φαβορί για άνοδο, αρκεί να δείτε με ποιες αθλήτριες αγωνίστηκαν οι άλλες ομάδες.
Πέρυσι, τέτοια εποχή, μετά τον υποβιβασμό από το Group I στο Group II του Fed Cup, από το Λουξεμβούργο , με την Δανιηλίδου απούσα, ο νεοεκλεγείς φέτος στο ΔΣ της ΕΦΟΑ κ. Γρίβας, αναρωτιόνταν μέσα σε κείμενό του σε περιοδικό του τένις, γιατί δεν αγωνίστηκε η αθλήτρια. Προφανώς, γιατί θεωρούσε ότι η απουσία της έπαιξε ρόλο στον υποβιβασμό της Εθνικής Ομάδας.
Πέρυσι, λίγο πριν το Fed Cup, με τους Ολυμπιακούς  Αγώνες του Λονδίνου εν όψει, χωρίς δυνατότητα χορήγησης WC, καθώς στις προηγούμενες τρεις Ολυμπιάδες-Σίδνεϊ, Αθήνα, Πεκίνο-η ίδια αθλήτρια είχε πάρει WC  έχοντας «κερδίσει» την συμμετοχή της από την «πίσω πόρτα», ζήτησε από τον Ζαννιά να μην συμμετάσχει, ώστε να διευκολυνθεί η προσπάθειά της να πετύχει την παρουσίαση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του ranking.
 Προέταξε δηλαδή το προσωπικό της συμφέρον, έναντι του Εθνικού. 
Αλλά, δεν ήταν η μόνη.
 Το ίδιο έκανε και ο Ζαννιάς. 
Συμφώνησε με την άποψη της αθλήτριας γιατί μέτρησε γι’αυτόν  περισσότερο, ένα τζάμπα ταξίδι στο Λονδίνο, από το να παραμείνει στην ίδια κατηγορία η Εθνική.
 Για όσους δεν καταλάβατε, θα πρέπει να ξέρετε ότι, όποιο άθλημα εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιάδα, «είτε με την αξία του, είτε με ξένες πλάτες», η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή καλύπτει τα έξοδα και σε ένα αριθμό παραγόντων. 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ολυμπιάδας του Πεκίνου.
 Πήρε WC στη Λένα που βρισκόταν σε μετενχειριτικό στάδιο, και παρουσιάστηκε στους αγώνες με μανταρισμένο γόνατο χωρίς να έχει αποθεραπευτεί πλήρως,και.....μπορείτε να φαντασθείτε ποια ήταν η αγωνιστική της εικόνα. 
Τι σημασία έχει η υγεία της αθλήτριας, αρκεί που ο σκοπός επετεύχθη. 
Τζάμπα ταξίδι στο Πεκίνο, όλα πληρωμένα, δεν πας κάθε μέρα. 
Έτσι δεν είναι κ. Ζαννιά;, ή μήπως να ρωτήσουμε τον κ. Θεοδωρόπουλο.
Εμείς πάντως, σου λύσαμε την απορία, τι έγινε πέρυσι στο Fed Cup, κ. Γρίβα.
Τώρα η σειρά σου, τώρα που είσαι στους από μέσα κ. Γρίβα, περιμένουμε να μάθουμε από σένα, γιατί δεν αγωνίστηκε πριν λίγες μέρες στο Fed Cup η Δανιηλίδου, με αποτέλεσμα η χώρα μας από το Group II να υποβιβασθεί στο Group III.
 Ευτυχώς Group IV, δεν υπάρχει!
Δεν θα απαντήσετε κ. Γρίβα, γιατί .....είστε διακοσμητικά στοιχεία στο Δ.Σ. της ΕΦΟΑ.
Άλλος αποφασίζει για σας, ακόμα και για το τί θα πείτε!
Και όσο για εκείνα τα υποκριτικά «......θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των Σωματείων που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν μέλος του Διοικητικού Συμβούλου της ΕΦΟΑ», ξέρεις πολύ καλά, ότι, στο ΔΣ  βγήκες γιατί το αποφάσισε ο Ζαννιάς και όχι τα Σωματεία.
 Μεταξύ κατεργαραίων..... ειλικρίνεια.....κ. Γρίβα.
Υποχρέωση μας, να συγχαρούμε τις αθλήτριες Παπαμιχαήλ, Σάκκαρη και Βογάσαρη, για την αγωνιστική τους προσπάθεια, και να ξέρουν ότι ο φίλαθλος κόσμος του τένις, γνωρίζει ποιος φέρει την ευθύνη του υποβιβασμού.
Κύριε Ζαννιά, ηγείσαι 18 χρόνια του τένις, νομίζεις ότι είσαι άμοιρος ευθυνών για το κατάντημα του αθλήματος;

No comments: