Saturday, December 15, 2012

Ρεκόρ ανάπτυξης του τένις παγκοσμίως!!


Κέρδη ρεκόρ στο Wimbledon

E-mail Εκτύπωση
wimbledon
Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αγκάλιασε το Wimbledon φέτος το βρετανικό κοινό, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη αύξηση στα κέρδη των διοργανωτών. Όπως ανακοίνωσε η LTA, τα κέρδη από τη φετινή διοργάνωση άγγιξαν τα 60,8 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,1% από τα κέρδη της περσινής χρονιάς και πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ για την ομοσπονδία.
Από το 2008 έχει σημειωθεί μάλιστα η εντυπωσιακή άνοδος 47%. Η LTA (Lawn Tennis Association) ανέφερε επίσης ότι ξόδεψε 19,8 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη των Βρετανών παικτών και περισσότερα από 28 εκ. δολάρια στην προσπάθειά της να αυξήσει τη δημοτικότητα του αθλήματος.
Καταλυτική για το ρεκόρ που σημειώθηκε ήταν η παρουσία του Andy Murray στα courts, με τον Σκωτσέζο φέτος να αποδεικνύεται ήρωας για την πατρίδα του και να σπάει μετά από 76 χρόνια τη μαύρη εποχή του βρετανικού τένις στο US Open. Νωρίτερα ο Murray είχε κερδίσει και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο, ενώ πλησίασε και στο να γίνει ο πρώτος γηπεδούχος νικητής στο Wimbledon από το 1936, χάνοντας από τον Roger Federer στον τελικό.

Μπορεί να μας πει ο κόκορας με τις κότες του, πόσα έχει ξοδέψει για την ανάπτυξη των Ελλήνων παικτών εδώ και 20 χρόνια και πόσα για ν αυξήσει  την δημοτικότητα του αθλήματος?.
 Άλλοι επενδύουν ν αυξήσουν την δημοτικότητα του αθλήματος και εδώ δυσφημείτε  το τένις εμπλέκοντας το σε κακουργηματικές  πράξεις. 

Αλλά η ανάπτυξη απαιτεί ευφυΐα .... ενώ ο δικός μας όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι αυτός κοιτά το δάχτυλο!

No comments: