Monday, December 5, 2011

Θέμα: Διασυλλογικό πρωτάθλημα Α/Γ - Μια συνεχιζόμενη παρωδία.

Ανοιχτή επιστολή προς Ομίλους και κάθε σκεπτόμενο φίλαθλο του τένις.

Κοινοποίηση: Γ.Γ.Α. / Υπόψη αξιότιμου Γ. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Π. Μπιτσαξή.

Θέμα: Διασυλλογικό πρωτάθλημα Α/Γ - Μια συνεχιζόμενη παρωδία.

Οι καιροί αλλάζουν, οι αρρωστημένες και πελατειακές νοοτροπίες όχι μόνο βρίσκονται σε πλήρη αμφισβήτηση, αλλά εξαναγκάζονται σε ανατροπές με σκληρούς όρους.

Δυστυχώς η κεντρική Διοίκηση του Αθλήματος δεν εννοεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω μας και συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον πιο ανάλγητο τρόπο απέναντι στα Σωματεία και τους αθλητές και να βιάζει συστηματικά Κανόνες και Κανονισμούς και κάθε έννοια δεοντολογίας και στοιχειώδους σεβασμού.

Ανάμεσα στα χρόνια προβλήματα της ετήσιας αγωνιστικής δραστηριότητας, πέρασαν και φέτος οι καθορισμένες ημερομηνίες διεξαγωγής του Διασυλλογικού πρωταθλήματος Α/Γ για το 2011, και με την συνήθη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά ουδεμία ενημέρωση ή έστω έγκαιρη ανακοίνωση υπήρξε εκ μέρους της ΕΦΟΑ.

Παρολαυτά με την παροιμιώδη τακτική του αποφασίζουμε σήμερα και διατάζουμε αμέσως να διεκπεραιωθεί, εξαναγκάζονται οι πρωταγωνιστές του ερασιτεχνικού αθλητισμού να παρατούν και θυσιάζουν τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις τους (επάγγελμα, σπουδές, ατομικά προγράμματα και ωφέλιμες δραστηριότητες), σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές και να συντονίζονται στον αλλοπρόσαλο ρυθμό μιας συγχυσμένης και αλαζονικής Διοίκησης, υποκείμενοι και στην απειλή υποβιβασμών αν δεν συμμορφωθούν.

Με τις συνήθεις αγκυλωμένες προκηρύξεις, που περιλαμβάνουν δεκάδες αράδες με ανούσιες περιγραφές ενίοτε μεταλλαγμένες ανάλογα με τις ισορροπίες, τις υποδείξεις ή τις επιθυμίες των υμετέρων, αλλά δυστυχώς χωρίς να περιγράφουν τα ουσιώδη, όπως

την εφαρμογή των εγκεκριμένων Κανονισμών που διέπουν την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος συμβατές με το κύρος και την σοβαρότητα που του αρμόζει (σύνολο αγώνων, συνθέσεις ομάδων, επίσημοι προπονητές κ.λ.π.),

τον προφανή και επιθυμούμενο εκ μέρους όλων τόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής (το ΟΑΚΑ), και όχι προσφιλή στη Διοίκηση χώρο με έλλειμμα σε στοιχειώδεις προδιαγραφές και συνθήκες καταλληλότητας, όπως άλλωστε η ίδια η ΕΦΟΑ έχει ορίσει,

την ανυπαρξία ακόμα και ονομάτων των υπευθύνων προσώπων που στοιχειωδώς απαιτούνται για να έχει υπόσταση μια διοργάνωση (διευθυντής, επιδιαιτητής, ιατρική κάλυψη), προφανώς γιατί σιωπηλά επιλέγονται όσοι μπορούν να χειραγωγούνται και υποκύπτουν στις κατευθύνσεις και επιταγές της Διοίκησης,

και άλλα πολλά που θα έκαναν την διοργάνωση ελκυστική για τους κύριους πρωταγωνιστές της τους αθλητές και συνάμα θεαματική για τους φιλάθλους.

Και είναι σίγουρο πως κανείς από την Διοίκηση θα ενδιαφερθεί να εμφανιστεί για να αντιληφτεί την μιζέρια που κυριαρχεί και για τον πρόσθετο πλέον λόγο ότι είναι και επικίνδυνο στις μέρες μας για όσους χρόνια τώρα κουρνιάζουν στην εξουσία. Άλλωστε η Αθήνα δίκαια μπορεί να βολεύει για αγώνες, παράδοξα όμως δεν βολεύει για φιέστες Γ.Σ.

Και όλα θα τελειώσουν με τον συνήθη τρόπο, θα αποχωρήσουν οι ομάδες και οι συνοδοί τους μεμονωμένα και ενίοτε ατάκτως με γκρίνιες και διαπληκτισμούς και στεναχώριες μεταξύ μας, παρασυρόμενοι από το τι μας συμφέρει ατομικά και διευκολυνόμενοι από την χύμα κατάσταση, κάποιοι μάλιστα μπορεί και να γελάνε για την κατάντια μας.

Ως πότε επιτέλους θα τα ανεχόμαστε. Με ενδιαφέρον θα αφουγκραστούμε τις απόψεις όσων αγγίζουν οι θέσεις μας, αντιδρώντας έγκαιρα και με ουσιαστικές πράξεις.

Δεν ταιριάζουν πλέον σε κανέναν μανδύες βολεμένων και υποκριτικά αγανακτισμένων.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος, Γ. Ανδρουτσέλλης Οι αθλητές της ομάδας Α/Γ Ο προπονητής

Ο Γ. Γραμματέας, Γ. Αργυριάδης

No comments: