Sunday, August 7, 2011

Τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι θριαμβευτές της Σανγκάης

Στο Προεδρικό Μέγαρο δεξιώθηκε ο Κάρολος Παπούλιας την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια εθνική ομάδα πόλο γυναικών, τον Σπύρο Γιαννιώτη και τη Μαριάννα Λυμπερτά. «Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, δώσατε χαρά και ελπίδα, ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή και εμμονή στο στόχο, όσο ψηλός κι αν είναι, ο Έλληνας τα καταφέρνει», το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ.Παπούλιας ευχήθηκε να τους ξανασυναντήσει του χρόνου, με Ολυμπιακά μετάλλια στο στηθος αυτή τη φορά, ενώ ζήτησε από το γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, να ασχοληθεί περισσότερο με τα προβλήματα των αθλητών. Ακόμα συνεχάρη έναν έναν τους αθλητές και τους προπονητές του και αστειεύστηκε με κάποιους εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως αισθάνεται μειονεκτικά δίπλα στην πανύψηλη Χριστίνα Τσουκαλά, ενώ είπε στον Σπύρο Γιαννιώτη: "Εγώ είμαι από τα Γιάννενα, αλλά εσένα λένε Γιαννιώτη".

Πάντως, η μεγάλη του αδυναμία ήταν η Έλενα Κούβδου. Ο κ.Παπούλιας τόνισε πως είναι εντυπωσιασμένος από το ταλέντο της νεαρής πολίστριας, κορυφαίας τερματοφύλακα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Ο κ. Παπούλιας απένειμε το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας στους αθλητές και τους προπονητές, ενώ η αρχηγός της Εθνικής, Κική Λιόση, του παρέδωσε λάβαρο της ΚΟΕ με τις υπογραφές των αθλητών.

Πάντως, η μέρα ήταν μακρά για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Νωρίτερα είχαν επισκεφθεί τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαματά.

No comments: