Tuesday, August 2, 2011

Δήμοσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις»

Το υπο διαβούλευση νομοσχέδιο υλοποιεί σε τέσσερα κεφάλαια τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση παθογενειών στο χώρο του αθλητισμού, και ειδικότερα τη βία στους αθλητικούς χώρους, τη φαρμακοδιέγερση και το φαινόμενο των προσυνεννοημένων αγώνων.

Ορισμένα απο τα σημεία του νομοσχεδίου:
  • Για την αντιμετώπιση της βίας εντός και εκτός αθλητικών χώρων ανασυγκροτείται η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας που λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η Επιτροπή αναβαθμίζεται σε επίσημο όργανο εισήγησης στη πολιτεία των κατάλληλων πολιτικών για την αντιμετώπιση της βίας, διατηρώντας τον αντιπροσωπευτικό της χαρακτήρα.
  • Καθίστανται πιο αυστηρές οι ισχύουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας και προβλέπεται η ποινική αντιμετώπιση της οργανωμένης παραβατικής δραστηριότητας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις στους αθλητικούς χώρους.
  • Αυστηροποιούνται οι κανόνες που διέπουν την λειτουργία των λεσχών φιλάθλων και δημιουργείτε ένας ολοκληρωμένος ελεγκτικός μηχανισμός με σκοπό την πρόληψη, αλλά και τιμωρία, εγκληματικών πράξεων που διαπράττονται από μέλη των λεσχών.
  • Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πολιτικής για την αντιμετώπιση της φαρμακοδιέγερσης μετατρέπεται το Εθνικό Συμβούλιο Αντιμετώπισης του Ντόπινγκ σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Προβλέπονται, επίσης, αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις για την τιμωρία της φαρμακοδιέγερσης.
  • Αναβαθμίζεται και ανασυγκροτείται το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού, το οποίο θα αποτελέσει το γνωμοδοτικό όργανο της κυβέρνησης για τη χάραξη πολιτικής στο χώρο του αθλητισμού. Παράλληλα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για τους υπαίτιους των προσυνεννοημένων αγώνων και ρυθμίζονται επιμέρους ζητήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
  • Θεσπίζονται ρυθμίσεις με τις οποίες αυστηροποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την απόκτηση μετοχών Α.Α.Ε. ενώ παράλληλα εισάγονται ρυθμίσεις σχετικές με τον αριθμό των μελών των Δ.Σ. των ομοσπονδιών, καθώς και ρυθμίσεις σχετικά με τον αριθμό των μελών και τη σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Διαβάστε τη διαβούλευση και σχολιάστε εδώ:
http://www.opengov.gr/yppol/?p=184 .
Καταληκτική ημερομηνία είναι η 22η Αυγούστου 2011.

No comments: