Saturday, January 15, 2011

ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΝΝΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ;

ΚΑΒΑΛΑ 09/01/2011 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Φ.Ο.Α.

1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ: Προφορικός, σύντομος και αυτοσχεδιασμένος. Όλοι οι παρευρισκόμενοι δεν κατάλαβαν σχεδόν τίποτα, άλλοι γιατί δεν ήθελαν, αφού ο Πρόεδρος πάντα ξέρει τι λέει και άλλοι που ήθελαν να ακούσουν αδυνατούσαν, ως συνήθως, να παρακολουθήσουν τον τρόπο σκέψης του Προέδρου μιας αθλητικής Ομοσπονδίας (μια στο καρφί και μια στο πέταλο) και όταν κάτι καταλάβαιναν, αγανακτούσαν και εξοργίζονταν με την ακραία διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Μέχρι την Α’ Κατηγορία στο DavisCup ανέβασε ο Πρόεδρος την Ελλάδα, ενώ οι Σέρβοι που κέρδισαν το DavisCup, κατά τον Πρόεδρο έμαθαν τέννις στην Αμερική.

2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Ο Έφορος Αγωνιστικού έκανε εμπεριστατωμένο λογιστικό απολογισμό των αγωνιστικών πεπραγμένων του ελληνικού τέννις, χωρίς ποτέ να μπορέσει να μνημονεύσει, έστω και μία επιτυχία του μέσα στο 2010. Πάντως, μάθαμε ότι έγιναν πολλά πρωταθλήματα, πολλές και σημαντικές αποστολές στο εξωτερικό, υπήρξαν επίλεκτοι αθλητές, διοργανώθηκαν σημαντικά σεμινάρια (μέχρι την ηλικία των 10 ετών) και η δημόσια διαβούλευση, για δεύτερο χρόνο, για την αλλαγή των πρωταθλημάτων juniors σε Κ1, Κ2,…, Κ10,…,Κ100,καλά κρατεί, λες και το πρόβλημα του ελληνικού τέννις είναι ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων juniors. Ο Έφορος Αγωνιστικού μίλησε και για την εκπληκτική επιτυχία του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος, αφού δεν χιόνισε τον Δεκέμβριο και έγινε κανονικά η Α’ Φάση, ενώ η Β’ Φάση πήρε μία μονο αναβολή και έγινε έγκαιρα μέσα στο 2011.

3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Ο Ταμίας της Ομοσπονδίας διάβασε με άκρως λογιστικό ύφος τον δίφυλλο οικονομικό και ταμειακό απολογισμό, τους οποίους κανένας δεν μπόρεσε να ελέγξει, λόγω της μεγάλης απόκλισης των οικονομικών κονδυλίων μεταξύ τους και των γενικόλογων εγγραφών τους. Πάντως, κάτι στρογγυλά μηδενικά κονδύλια που έπρεπε να δοθούν στην ανάπτυξη του αθλήματος, πραγματικά σοκάρισαν.

4. ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ο ένας εκπρόσωπος από τους δύο της Τεχνικής Διεύθυνσης της Ομοσπονδίας (ο άλλος απουσίαζε) με σύγχρονα απτικοακουστικά μέσα πρόσπαθησε φιλότιμα να μας εξηγήσει ότι γίνεται φοβερή δουλειά στα δύο προγράμματα που τρέχει η Ομοσπονδία, το ένα TENNIS 10sκαι το άλλο PLAYTENNIS. Ήδη, οι μεγάλοι πρωταθλητές άρχιζαν να κτίζονται από την ηλικία κάτω των 10 και μετά από μερικά χρόνια το ελληνικό τέννις θα καταπλήξει. Επίσης, ειπώθηκε ότι όσοι αθλητές juniors είναι πάνω από 10, θα πρέπει να περιμένουν λίγο, ώστε η ITF να μπορέσει να εκπαιδεύσει την Τεχνική Διεύθυνση και αυτή με τη σειρά της, αντί 600 € συν τα οδοιπορικά της, να εκπαιδεύσει τους Έλληνες προπονητές. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εκφράσω τον θαυμασμό μου και να χαιρετήσω την καθοριστική παρέμβαση του Αναπληρωτή Έφορου Αγωνιστικού και παγκοσμίως γνωστού (όπως ο ίδιος συστήθηκε) και έχοντας τις ιδιότητες του προπονητή (είχε αθλητές με δύο ημερομηνίες γέννησης, μία για το σχολείο και μία για τους αγώνες), του παράγοντα, του καθηγητή, του επιχειρηματία, του δημοσιογράφου κ.τ.λ., ο οποίος με περισπούδαστο και αυστηρό ύφος μας εξήγησε την τρομακτική διαφορά που έχει ο όρος του πρόγράμματος PLAYTENNIS, που το ονόμαζε η Τεχνική Διεύθυνση από τον όρο PLAY&STAY (ΠΑΙΞΕ & ΜΕΙΝΕ) και ότι αυτό το πρόγραμμα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης του ελληνικού τέννις, αφού οι νέοι αθλητές – αθλήτριες σε μια εβδομάδα θα μάθουν να «σουβλίσουν το αρνί»,χωρις μαλιστα να κουράζονται οι προπονητές και έτσι θα παραμείνουν για ΠΑΝΤΑ στο χώρο. Πρέπει όμως οι Έλληνες προπονητές να βάλουν μυαλό και να παρακολουθούν τις θεαματικές αλλαγές που γίνονται στο παγκόσμιο τέννις (PLAY&STAY, είναι η σημαντικότερη από αυτές), αφού μέχρι τώρα τις παρακολουθεί και τις κατέχει μόνο ο ίδιος σε βάθος.

5. ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ: Οι μεγάλοι σύλλογοι του τέννις στη χώρα μας, όπως είναι η Φιλοθέη, έχουν ιστορική ευθύνη για την κατάντια του ελληνικού τέννις και καλά θα κάνει ο εκπρόσωπός της στο Δ.Σ της Ε.Φ.Ο.Α. και στις Γενικές Συνελεύσεις να ασχολείται με το πώς το ελληνικό τέννις θα βγει από το βούρκο, παρά με τα κακόβουλα και διεφθαρμένα blogsστο internetπου στεναχωρούν και διαβάλλουν τον Πρόεδρο και τα μορφωμένα – επιστημονικά καταρτισμένα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

6. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.: Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. (Αλήθεια, πότε θα μάθουμε τη γνώμη του για το επίπεδο του ελληνικού τέννις μεσα σε μια Γενικη Συνελευση;), καλό είναι την ενσύρματη σύνδεση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να τη μετατρέψει σε ασύρματη, ώστε με πρόφαση κάποιες διακοπές να ζητά λιγότερα στοιχεία από αυτούς που καταψηφίζουν τον απολογισμό – προϋπολογισμό, αφού μόνο ομάδα αίματος δεν τους ζήτησε, νομίζοντας ότι ο εκφοβισμός μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, κάτι πέτυχε, αφού κάποιοι που άσκησαν σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας, και εκκολαπτόμενοι ηγέτες για τις εκλογές της Ομοσπονδίας του 2012 λιγοψύχησαν αποφεύγοντας να καταψηφίσουν τον απολογισμό και προϋπολογισμό της Ε.Φ.Ο.Α.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ…

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

No comments: