Saturday, October 30, 2010

Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Γ. Νικητιάδη και του Γ.Γ.Α. Π. Μ

Οταν δεν υπάρχει ντροπή αυτά τα αποτελέσματα στελνεις

http://www.sportsnet.gr/images/stories/pdfs/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%A5%CE%A7%CE%99%CE%95%CE%A3%20%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5%20%CE%91%CE%98%CE%9B%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A5%202010.pdf


................ ΠΑΝΟΣ ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Θα αρχίσω με ένα γενικό θέμα. Την πορεία του ελληνικού αθλητισμού το 2010. Παρά τις αντίξοες συνθήκες κερδήθηκε το στοίχημα να κρατηθεί όρθιος ο ελληνικός αθλητισμός. Το εύρος της συμμετοχής των ελληνικών εθνικών ομάδων, καθώς και των συλλόγων στις διεθνείς διοργανώσεις είναι πάρα πολύ μεγάλο. Οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, που στηρίζονται πάνω σε αυτό το εύρος συμμετοχής, γιατί όπως σας έχω πει δεν αποβλέπουμε μόνο στις επιτυχίες, αλλά και στη συμμετοχή, είναι σημαντικότατες.
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αρχειοθέτηση των συμμετοχών και των επιτυχιών του ελληνικού αθλητισμού, το οποίο προκαταρτικά θα σας το δώσουμε. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε και την οριστική καταγραφή των επιτυχιών σε όλο το εύρος του ελληνικού αθλητισμού, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων. Στο σύνολό τους λοιπόν οι ελληνικές εθνικές ομάδες, στις διάφορες διοργανώσεις που συμμετείχαν, κατέκτησαν 106 χρυσά μετάλλια, 109 αργυρά και 120 χάλκινα. Θα δείτε όμως ότι υπάρχουν και πολλά πλασαρίσματα αθλητών στις εξάδες και στις οκτάδες.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι αθλητές της γυμναστικής κατέκτησαν 7 χρυσά, 7 αργυρά και 5 χάλκινα μετάλλια με αποκορύφωμα, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του Λευτέρη Κοσμίδη, στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Πρέπει να αναφερθούμε και στις επιτυχίες του Βλάση Μάρα, του Βασίλη Τσολακίδη και του Λευτέρη Κοσμίδη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη τον Απρίλιο.
Στη συνέχεια, ο κ. Μπιτσαξής αναφέρθηκε στις επιτυχίες της ιστιοπλοΐας ( 4 χρυσά, 6 αργυρά, 1 χάλκινο), της κωπηλασίας (στο Πανευρωπαϊκό χρυσό η Τσιάβου, αργυρό οι Τσίλη-Παπαχρήστου και Γκουντούλας), του υγρού στίβου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία (για τις επιτυχίες των ομάδων υδατοσφαίρισης γυναικών, που κατέκτησαν η ομάδα της Βουλιαγμένης το CHAMPIONS CUP και του Εθνικού Πειραιά, το LEN TROPHY, επίσης της εθνικής ομάδας γυναικών, που κατέκτησε τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ και της εθνικής ομάδας εφήβων, που κατέκτησε το αργυρό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα). Της ποδηλασίας (5 χρυσά, 3 αργυρά, 3 χάλκινα), του ΤΑΕ KWON DO και του Τζούντο (σημαντικές επιτυχίες με τους Ουζουμανίδη και Ηλιάδη, αντίστοιχα).
-Για τις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών, οι οποίες ως γνωστόν έχουν αξιολογηθεί σε 5 κατηγορίες, είπε: Στην Α κατηγορία έως τέλος Οκτωβρίου 2010 έχει καταβληθεί το 73%, στη Β κατηγορία το 72% κατά μέσον όρο, στην Γ το 98%, στην 4η το 99% και στην Ε κατηγορία, η επιχορήγηση αφορά μόνο στη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους, το 100%.

Για τους ανθρώπους που ξέρουν το τένις διαπιστώνουν για μια άλλη φορά που πάνε τα περίπου 1.000.000 ευρώ που δίνει το κράτος στον Ζαννιά για να τα αξιοποιήσει στο τέννις.
Για τους γνωρίζοντες πάλι κορόιδεψε τους πεθαμένους ο κατασκευαστής αθλητικών εγκαταστάσεων ελέω ΕΦΟΑ
Αχ κ Μπιτσαξή !!!
Πρέπει να γνωρίσετε το άθλημα μας, ειδάλλως θα συνεχίζει να πίνει στην υγεία των κορόιδων ο γνωστός μας λοβιτούρας της ΕΟΕ, ΓΓΑ και ΕΦΟΑ
Στην υγεία μας
Να τον χαιρόμαστε ……..

Δ.Δ

No comments: