Thursday, May 13, 2010

Τρεις κι ο... κούκος!



11.05.10

Δυστυχώς το άθλημα του τένις στη χώρα μας γνωρίζει τόσο μεγάλη απαξίωση που είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα (10/05) διεξαγωγής των κρίσιμων αγώνων της Εθνικής μας ομάδας στο Davis Cup με αντίπαλο την Αλβανία, στο ΟΑΚΑ βρέθηκε ένας και μόνο "ηρωικός" θεατής!

Όπως και να το κάνουμε, το αγωνιστικό μέρος της πρεμιέρας των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας Davis Cup, περνάει σε δεύτερη μοίρα μετά την πραγματικά τραγική εικόνα που αντικρύσαμε διαβαίνοντας τις θύρες του κεντρικού court των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης στο Μαρούσι.

Χωρίς υπερβολή, αν εξαιρέσουμε τις οικογένειες των διεθνών μας, στις κερκίδες του αναξιοποίητου στολιδιού βρέθηκε ένας και μοναδικός φίλαθλος του τένις για να παρακολουθήσει τις φιλότιμες προσπάθειες των Αγγελίνου, Γιακούποβιτς, Οικονομίδη και Καπόγιαννη στη σημαντική, κατά τ'άλλα, νίκη με 3-0 επί της Αλβανίας, στη μάχη που δίνει η Εθνική μας για άνοδο στη 2η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup.

Αυτή ή "άδεια" εικόνα, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την αντιμετώπιση των Ελλήνων φιλάθλων προς το άθλημα του τένις, απόρροια της ανύπαρκτης οργάνωσης από πλευρά της Ελληνικής ομοσπονδίας Αντισφαίρισης η οποία, σε κάθε ευκαιρία, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να διοργανώσει ένα τουρνουά επιμένοντας να πολεμάει, στην ουσία, το άθλημα που υποτίθεται ότι υπηρετεί και "προάγει"...

Μηδέν κόσμος σημαίνει μηδέν χορηγοί, μηδέν τηλεόραση.... μηδέν τένις!

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό... μπορεί να είναι λεπτομέρειες αλλά σίγουρα δεν είναι λεπτομέρεια το αποδεδειγμένο γεγονός ότι το τένις στη χώρα μας, όχι απλά μένει στάσιμο, αλλά έχει βάλει όπισθεν και δεν σταματάει.

Δεν αρκούν οι αξιόλογες ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Όχι χρειάζεται... αλλά επιβάλλεται ένα ξεσκαρτάρισμα στην Ομοσπονδία. Όσοι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα χρήματα του Ελληνικού λαού να φύγουν...

Χειρότερα... δεν γίνεται!

Μαρίνος Ταχτσίδης - tachtsidis@tennis24.gr

No comments: