Friday, May 21, 2010

Αγαπητοί φίλοι,

Στην επιστολή μου σχετικά με τις ανησυχίες μου για τα Ξενοδοχεία των Πανελλαδικών, απάντησε ο ΙΑΝΟΣ (ψευδώνυμο) με κατηγορίες εναντίον του κ. Καφφέ, προέδρου του συλλόγου Νίκαια Λάρισας. Θεωρώ ότι οι ευθείες κατηγορίες είναι επιπόλαιες, γιατί αν υπήρχαν στοιχεία θα είχε πάει στην δικαιοσύνη.

Ο κ. Καφφές με την σειρά του έγραφε σε μένα το συνημμένο κείμενο, στο οποίο και απαντώ παρακάτω.

Αγαπητέ κύριε Καφφέ,

Στεναχωριέμαι που στην σύντομη παραμονή μου στην Λάρισα δεν σας γνώρισα, για να σας ευχαριστήσω για το ωραίο τουρνουά.

Ομολογώ ότι αν είχα κάπου δει γραμμένο, ότι τα ξενοδοχεία της Λάρισας, της Κρήτης, της Καλαμάτας, κτλ. είναι επίσημοι χορηγοί, θα ένοιωθα πολύ καλύτερα. Η δήλωση σας ότι αυτό συμβαίνει στην περιοχή σας, μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

Η ερώτηση κατά την διάρκεια των sign-in (όπου γίνεται) «κάνουμε μια στατιστική για την ΕΦΟΑ, σε ποιο ξενοδοχείο μένετε ?» είναι υπέρμετρα ανόητη και δημιουργεί αντανακλαστικές υποψίες. Μια ερώτηση της μορφής «η χορηγία των ξενοδοχείων είναι ανάλογη της διαμονής σας. Που μένετε για να γίνει κάποιος έλεγχος?» μοιάζει πιο ξεκάθαρη.

Γενικότερα πιστεύω ότι αυτές οι μετακινήσεις-διαμονές μπορούσαν να έχουν ανατεθεί κάπου και το κόστος να ήταν κλάσμα του σημερινού. Διότι δεν είναι το επάγγελμα του κάθε συλλόγου η διαπραγμάτευση με τους ξενοδόχους. Προσωπικά πχ. με λίγα παρακάλια, πέτυχα 10€ επιπλέον έκπτωση στην τιμή του δωματίου μου.

Μου γράφετε:

«Κλαίγεστε συνέχεια για τα έξοδα των γονέων Γιατί δεν σας απασχολεί πόσα πληρώνουν σε χρόνο και χρήμα από την τσέπη τους οι παράγοντες και τα μέλη των διοργανωτών συλλόγων για να γίνουν τα Πανελλαδικά;»

Και κάνετε μια ανάλυση Εσόδων-Εξόδων τουρνουά, όπου προκύπτει:
ΕΣΟΔΑ: 4,660 €
ΕΞΟΔΑ: 4,978 €
Στα έσοδα δεν έχετε υπολογίσει τις χορηγίες και στα έξοδα την διαφήμιση. Αν αυτά καλύπτουν το ένα το άλλο, τότε προκύπτει Ζημιά 318 €

Όταν οι 532 γονείς για το 4ο Πανελλαδικό ξόδεψαν επιεικώς 300,000 ευρώ, γι’ αυτά θα κλαφτώ και όχι για τα 318 €. Επίσης, όταν δίνετε την εκμετάλλευση της καντίνας σε κάποιον, προβλέψτε 300 € από τα έσοδα της περιόδου αυτής να είναι επιστρεφόμενα. Έτσι λήγει το πρόβλημα. Τις 4 μέρες της παραμονής μου στην πόλη σας, μόνος έκανα τζίρο στις καντίνες 100 €.

Η διάρκεια των αγώνων όπου κι αν οργανώνονται, καθώς και τα έξοδα, είναι το μόνιμο σημείο τριβής των γονέων με την Ομοσπονδία. Αυτή η αγανάκτηση έφερε και τις επερχόμενες αλλαγές, που ευχόμαστε να στηρίξετε.

Πραγματικά θαυμάζω την εξάπλωση του τένις στην Νίκαια. Αν υπήρχε τέτοια εξάπλωση σε πολλές κωμοπόλεις της Ελλάδας, η θέση μας στο διεθνές τένις θα ήταν άλλη. Ζητώ συγνώμη αν οι γενικές μου σκέψεις, έδωσαν αφορμή στο ράδιο-αρβύλα να μιλήσει ανυπόστατα και να σας μπλέξει σε κάτι που δεν γνωρίζω.

Κώστας Κουτσάφτης

Παραθέτουμε την επιστολή του κ Καφφέ


k. Κουτσάφτη,
ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια για την Λάρισα. Δεν σας καταλογίζω δόλο αλλά η υιοθέτηση της ραδιοαρβύλας και η σκέψη που είχατε για το τι συναλλαγή μπορεί να συμβεί με τα ξενοδοχεία αλλά σε ευθεία χρονική συσχέτιση με το 4ο Πανελλαδικό της Λάρισας έδωσε την ευκαιρία σε διάφορους λασπολόγους να βρουν θέμα για εκτόνωση (βλέπε δημοσιεύματα σε διάφορα blogs) και είστε συνυπεύθυνος για τις ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον ανθρώπων που θυσιάζονται για το τένις.

Μάθετε λοιπόν τα εξής :
Στο 4ο Πανελλαδικό του 2007 που οι σύλλογοι της Λάρισας δεν πρότειναν ξενοδοχεία πληρώσατε 20% μεγαλύτερες τιμές από τις σημερινές. Τα τρία τελευταία χρόνια με την παρέμβαση των διοργανωτών συλλόγων οι τιμές των ξενοδοχείων (πλην DIVANI ) είναι εκπτωτικές και σταθερές. Η Ένωση Ξενοδόχων και τα ξενοδοχεία της πόλης της Λάρισας είναι μόνιμοι ΕΠΙΣΗΜΟΙ χορηγοί του τουρνουά και οι τιμές φέτος είναι ίδιες με το 2008 & 2009. Πέρυσι η Ένωση Ξενοδόχων έδωσε χορηγία 1000 € και δωρεάν τα δωμάτια των επιδιαιτητών (IMPERIAL) και φέτος θα ισχύσουν ανάλογα.

Τα χρήματα αυτά περνάνε μέσα από τα ταμεία των συλλόγων σε πλήρη γνώση όλων των μελών τους και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για κάλυψη των εξόδων του τουρνουά που δεν καλύπτονται επ΄ ουδενί από τα 14 € του sign-in (τα άλλα 6 €, όπως ξέρετε ή δεν ξέρετε, καταλήγουν στα Ταμεία των Ενώσεων).

Από πότε ενοχοποιείται η χορηγία των τουρνουά; Με μηδενική επιχορήγηση από την ΓΓΑ πως θα αναβαθμιστούν οι αγώνες;

Εμείς στη Λάρισα είμαστε περήφανοι γιατί καταφέρνουμε και έχουμε χορηγίες (ένωση ξενοδόχων, Νομ. Αυτοδιοίκηση, ΤΕΔΚ κλπ) και έτσι επί μία εβδομάδα το τένις είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας στο Νομό και οι εγκαταστάσεις μας κάθε χρόνο βελτιώνονται.

Εσείς κ. Κουτσάφτη που είστε λάτρης της στατιστικής μπήκατε στον κόπο να κοστολογήσετε ένα Πανελλαδικό; Πώς θα καλυφθούν τα επί πλέον έξοδα διαφήμισης και προβολής (αεροπανό, φυλλάδιο, αφίσες, δημοσιεύσεις, μπλουζάκια, προσκλήσεις σε επισήμους, συντήρηση των εγκαταστάσεων κλπ) χωρίς χορηγίες;

Κλαίγεστε συνέχεια για τα έξοδα των γονέων Γιατί δεν σας απασχολεί πόσα πληρώνουν σε χρόνο και χρήμα από την τσέπη τους οι παράγοντες και τα μέλη των διοργανωτών συλλόγων για να γίνουν τα Πανελλαδικά;

Όποιος έχει διοργανώσει αξιοπρεπές Πανελλαδικό, με σωστή οργάνωση, προβολή και συντήρηση των χώρων, γνωρίζει ότι τα sign-in δεν φτάνουν ούτε για τις αποζημιώσεις επιδιαιτητών, γραμματέων, γιατρών και καθαριστριών.

Για να ενημερωθείτε σας παραθέτω αναλυτικά που πάνε τα λεφτά των sign-in των αγωνιζομένων αθλητών.
4ο Open - Νίκαια 14-18
ΕΣΟΔΑ : 233 sign-in * 20 = 4.660 €.
ΕΞΟΔΑ:
Ε’ Ένωση : 233 sign-in * 6 = 1398 €
Επιδιαιτησία : 6 ημέρες*110+κληρώσεις 1 κατηγορία*120+έξοδα κίνησης=105 = 885 €
Γραμματεία : 6 ημέρες * 50 = 300 €
Γιατρός : 6 ημέρες * 100 = 600 €
Βοηθοί επιδιαιτητή : 3 άτομα* 6 ημέρες * 50 = 900 €
Καθαρίστρια-Είδη καθαριότητος: 7 ημέρες*50 +200 = 550 €
Γενικά έξοδα: επί πλέον μπάλες, ταχυδρομικά, έξοδα επισήμων κλπ : 300 €
Σύνολο εξόδων αγώνων πλην διαφήμισης-προβολής & δαπανών συντήρησης : 4.978 €.

Πονάμε πολύ περισσότερο από σας για τα έξοδα των γονιών. Η Λάρισα έχει το ρεκόρ της πιο σύντομης διεξαγωγής Πανελλαδικών (2009: 4 ημέρες πλην τελικών, 2010: 5 ½ ημέρες πλην τελικών που τους δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα με προσκλήσεις επισήμων & ΜΜΕ) εν αντιθέσει με τα τουρνουά που γίνονται στην Αθήνα και κρατάνε 10 ημέρες και δεν βλέπω να διαμαρτύρεστε (βλέπε Πανελλήνιο Junior 2009 –κατηγορία 16 με ένα γύρο Προκριματικών: Σάββατο προκριματικά, Δευτέρα sign-in ,Τρίτη μισός γύρος ταμπλό, Τετάρτη ο άλλος μισός). Στο φετινό 4ο Open την Παρασκευή στην μεν Νίκαια έγινε 1 ½ γύρος προκριματικών στα Α12 και ένας στα Κ12 με γεμάτα 128αρια ταμπλό στην δε Λάρισα οι αγώνες άρχισαν στις 16.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος στα Α14 με επίσης γεμάτο 128αρι ταμπλό για να αποφευχθεί η διανυκτέρευση της Πέμπτης. Το Σάββατο και την Κυριακή μια σχετική καθυστέρηση που υπήρξε στα 12αρια και έγινε μόνο 1 ματς οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να ολοκληρωθούν οι αγώνες των 18αριων (άρχισαν Σάββατο μεσημέρι με 2 αγώνες, Κυριακή 2 αγώνες και την Δευτέρα έμειναν μόνο οι τελικοί) για να μην χάσουν μαθήματα και ώρες τα μεγάλα παιδιά που έχουν ελάχιστο χρόνο λόγω Πανελλαδικών εξετάσεων και επομένως μεγαλύτερη ανάγκη (δόθηκε, και καλώς, σχετική οδηγία από τον έφορο Αγωνιστικού της ΕΦΟΑ). Το κυρίως ταμπλό σε 12αρια,14αρια, 16αρια, εκτός της Δευτέρας που έγινε 1 αγώνας (1ος γύρος), διεξήχθη με διπλούς αγώνες ανά ημέρα (Τρίτη, Τετάρτη) και το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε μία ημέρα πριν τον Προγραμματισμό του (στις 12/5 αντί για τις 13/5).

Κ. “ianosgreece” διαχειριστή του www.tennievoice.blogspot.com μην καλύπτεστε από την ανωνυμία του διαδικτύου.
Αν συνεχίσετε να λασπολογείτε η δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Όταν αναφέρεστε στην Νίκαια και τον διευθυντή αγώνων του 4ου Open θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικός. Οι τενιστικοί κύκλοι σε όλη την Ελλάδα ξέρουν για την Νίκαια και τον Πρόεδρο του ομώνυμου Ομίλου. Ο Ο.Α. Νίκαιας λειτουργεί με Γενικές Συνελεύσεις, συνεδριάσεις Δ.Σ. , συνεδριάσεις Τεχνικής Επιτροπής και έχει Ταμία που διενεργεί όλες τις οικονομικές συναλλαγές χωρίς εμπλοκή του Προέδρου. Ξέρουν ότι ο πρόεδρος χρησιμοποιεί το προσωπικό του δωρεάν για να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις του Ομίλου, ότι τα μέλη και ο Πρόεδρος του έβαλαν 50.000 € απ’ την τσέπη τους για να κάνουν 2 νέα γήπεδα για τα παιδιά, και ότι κατάφεραν στην σύντομη 12ετή λειτουργία του Ομίλου, σε μια μικρή κωμόπολη και με τις χαμηλότερες συνδρομές σε όλη την Ελλάδα, να δημιουργήσουν ένα κύτταρο του τένις που θα ζήλευαν πολλοί πλούσιοι σύλλογοι των Αθηνών (4ο Πανελλαδικό: 1ος σύλλογος σε συμετοχές(30), 6ος σε συμμετοχές στο Κ.Τ. (9) και μάλιστα 3ος στα 12αρια (5), με άρτιες εγκαταστάσεις, διοργάνωση πολλών άψογων αγωνιστικών εκδηλώσεων(12 το 2009), δικό του πλήρως ενημερωμένο site κλπ).

Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Δεν θα επανέλθω. Όταν μιλήστε επώνυμα και βγείτε στο φως, όταν μας πείτε πια είναι η προσφορά σας στο τένις (για τα παιδιά άλλων και όχι για τα δικά σας) μπορεί και να αποκτείστε το δικαίωμα να μιλήσετε για τένις.

ΚΑΦΦΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Α.Νίκαιας & Δντης Αγώνων 4ου Open Junior 12-18

1 comment:

Unknown said...

ΚΥΡΙΕ ΚΑΦΦΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ!!

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ?

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Η ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΟΝΣΟΡΑ ΤΥΠΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!

ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΜΙΛΟ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ!!

ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ!!!

ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΑΣ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ