Tuesday, May 18, 2010

ΔΝΤ και Ξενοδοχεία

Αγαπητοί μου φίλοι,

Το κείμενο που ακολουθεί, εκτός από τους γνωστούς φίλους του χώρου του τένις, το στέλνω και σε όλους τους διευθυντές των ξενοδοχείων της Λάρισας.

Μετά απ’ όλα αυτά τα γεγονότα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όλοι καταλάβαμε ότι τα παράσιτα παραήπιαν πολύ αίμα και ήρθε η ώρα να τα κυνηγήσουμε.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για το πως αντιδρούσα προ ΔΝΤ.

Σε κάποιο παλιό Πανελλαδικό, στο δωματιάκι που πληρώναμε το sign-in, καθόταν μια κυρία και ρωτούσε όποιο παιδί-γονέα πλήρωνε : «Κάνουμε μια στατιστική για την ΕΦΟΑ, σε ποιο ξενοδοχείο μένετε παρακαλώ ?».

Επειδή δεν γνωρίζω πολλές στατιστικές, που να προκύπτουν από το όνομα του ξενοδοχείου (ποιον ενδιαφέρει πόσο τοις % των αθλητών μένει σε ξενοδοχείο, που το όνομα του αρχίζει από Α), αμέσως σκέφτηκα «κάποιοι κανονίζουν τις μίζες τους». Είπα που έμενα και προχώρησα παρακάτω, να δω το παιδί μου να παίζει. Η αλήθεια είναι ότι η ΕΦΟΑ, που της σέρνω τα μύρια, αποκλείεται να συμμετέχει σε αυτές τις τοπικές κομπίνες. Απλά πολύ καιρό δεν ασχολήθηκε να τις κυνηγήσει, όπως όφειλε.
Kαι ερχόμαστε στο σήμερα.

Στην Λάρισα ήμουνα ανήσυχος, έλεγα: «λες εδώ, κανείς αθλοπατέρας να παίρνει μίζες εις βάρος των παιδιών?». Έπρεπε λοιπόν να δω αν θα είχε ενδιαφέρον να το κάνει. Να βρω αν υπάρχει κίνητρο.

Στον παρακάτω πίνακα έχω αθροίσει τους αγώνες που έδωσαν στην Λάρισα οι αθλητές της κάθε πόλης. Μετά χώρισα τις πόλεις σε δύο κατηγορίες, αυτές που έστειλαν παιδιά στην Λάρισα και χρειάζονται διανυκτέρευση και τις κοντινές (πχ. Βόλος, Τρίκαλα) που δεν χρειάζονται ξενοδοχείο.

Πόλεις με Ξενοδοχείο Αγώνες Χωρίς Ξενοδοχείο Αγώνες
ΑΘΗΝΑ 514 ΛΑΡΙΣΑ 104
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 133 ΒΟΛΟΣ 44
ΚΡΗΤΗ 45 ΒΕΡΟΙΑ+ΝΑΟΥΣΑ 18
ΠΑΤΡΑ 34 ΛΑΜΙΑ 18
ΑΡΤΑ+ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ 28 ΤΡΙΚΑΛΑ+ΚΑΡΔΙΤΣΑ 17
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 27 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 10
ΣΕΡΡΕΣ 13
ΚΑΒΑΛΑ 11
ΚΙΑΤΟ+ΞΥΛΟΚ 6
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 5
ΚΟΡΙΝΘΟΣ+ΛΟΥΤΡ 5
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ 4
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 4
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 4
ΑΡΓΟΣ 3
ΔΡΑΜΑ 3
ΙΟΝΙΟ 3
ΚΟΖΑΝΗ 2
ΛΕΙΒΑΔΙΑ+ΑΜΦΙΣΣΑ 2
ΚΟΜΟΤΗΝΗ 1
ΝΑΥΠΛΙΟ 1
ΞΑΝΘΗ 1
Διανυκτερεύσεις 849

Σχεδόν όλοι οι αγώνες έγιναν ένας την ημέρα. Εξαιρούνται ημιτελικός και τελικός, που έγιναν δύο την ίδια μέρα. Όμως και κάποιοι έμειναν μια μέρα παραπάνω, για lucky looser ή για αναψυχή. Θα κάνω την παραδοχή ότι κάθε αγώνας είναι μία διανυκτέρευση. Μέση τιμή δωματίου έστω 70 €.

850 βράδια x 70 € = 59,500 €

Αν τώρα κάποιος ζητούσε μίζα 5%, θα είχαμε το ποσό των 3,000 €. Ένα μηνιάτικο σε ένα Σαββατοκύριακο καλό ακούγεται για κίνητρο.
Παρακαλώ και προτρέπω κάθε ξενοδόχο σε όποια πόλη δεχθεί κρούση για μίζες, να παραδώσει το παράσιτο στην δικαιοσύνη. Εμείς οι γονείς θα γεμίζουμε πρώτα το ξενοδοχείο του και μετά όλα τα άλλα.

Έπρεπε να είχα στείλει αυτό το κείμενο πριν τους αγώνες, αλλά και τώρα δεν είναι αργά. Να γνωρίζουν αυτές τις σκέψεις οι ξενοδόχοι της Λάρισας για του χρόνου. Και να το κάνουμε σε όλες τις πόλεις που έπονται. Να ενθαρρύνουμε αυτούς τους επαγγελματίες να ξεφορτωθούν τέτοια φαινόμενα (αν υπάρχουν). Να στήσουν το όποιο παράσιτο και να μας το υποδείξουν.

Με τα νέα δεδομένα (μετά ΔΝΤ), αν μαθαίναμε ότι ο τάδε εκβιάζει μίζες, εύκολα θα μαζευόμασταν 10 μπαμπάδες και 10 μαμάδες που το λέει η ψυχή τους και που πιστεύουν ότι εκτός από τα meetings, η τάξη θα αποκατασταθεί και με τον θυμό. Όλοι μαζί, πρώτα θα ξεβρακώναμε τον λεβέντη μέσα σε κάποιο γήπεδο και μετά θα τον στέλναμε στον εισαγγελέα. Ας πάμε κι εμείς μαζί του, με την κατηγορία «ξεβράκωμα παρασίτου». Μια χαρά θα περάσουμε παρέα και στο κρατητήριο.

Πολύ φιλικά
Κώστας Κουτσάφτης

Υ.Γ. Θα χαιρόμουνα αν διάβαζα μια ανακοίνωση: «Τα ξενοδοχεία της Λάρισας χορηγούν τους αγώνες ή τα σωματεία της περιοχής με 3,000 €». Όμορφα πράγματα και ξεκάθαρα.

1 comment:

Unknown said...

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΝΝΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΑΥΤΕΣ 10 ΟΑΚΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 1 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΛΗΜΕΝΟ!!! ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ !!!! ΚΡΙΜΑ