Friday, February 26, 2010

ΚΑΘΕ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με τα διεθνώς ισχύοντα δεν του ’πρεπε του Τέννις τέτοια υποβάθμιση, που υπέστη από τον Γ.Γ.Α. στην πρώτη φάση του Αθλητικού Σχεδιασμού και της κατηγοριοποίησης.

Είναι αλήθεια επίσης ότι με τα πεπραγμένα της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Α. η υποβάθμιση ήταν «Φταίει ο γάϊδαρος και κτυπάμε το σαμάρι».

Και ήρθε η αλλαγή και ο πανηγυρισμός της διοίκησης. Αναβαθμίστηκε το Τέννις.

Και το άξιζε! Όχι βέβαια η διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Α., αλλά το Άθλημα ΕΤΣΙ όπως το παλεύουν να υπάρχει οι Έλληνες Γονείς.

Και έρχεται η διοίκηση με την προκήρυξη του 1ου ΟΠΕΝ Τζούνιορ και αποφασίζει:

Μέσα σε περίοδο βροχοπτώσεων χωρίς καθόλου αργίες με συνέπεια πολλαπλές σχολικές απουσίες για τα αθλούμενα στο Τέννις παιδιά.

Τιμωρεί τους γονείς τους, γιατί καμιά χιλιάδα από αυτούς μπαίνουν στο κυνήγι των βαθμών, και ορίζει 20 Ε παράβολο συμμετοχής. Αυτό (εκτός της αχαριστίας) σημαίνει χαριστική επιδότηση από τον κωδικό ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ των διοργανωτών με 10.000 Ε στον καθένα.

Πληρώνει ο Έλληνας Γονιός αδιακρίτως για προκριματικά και κυρίως ταμπλώ τα 20 Ε του, αλλά τα παιδιά του από τα 12 μέχρι και τα 18 (αν υπάρχουν, για να παίξουν προκριματικά…) αγωνίζονται σε μίνι σετς. Έλεος…

Τα μίνι σετς είχαν προταθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα παιδάκια κάτω των 10 ετών… Εμείς τα επεκτείναμε και τα εφαρμόζουμε σε όλα τα Junior, για να ξεμπερδεύουμε!

Έτσι ο Έλληνας Γονιός, που θα θελήσει να ακολουθήσει στα Juniors το πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Α. εκτός των μεγάλων εξόδων μετακίνησης, διαμονής-διατροφής θα έχει να πληρώσει και για 10 OPEN Junior επί 20 E ίσον 200 Ε χαράτσι στους διοργανωτές. Και 6 ενωσιακά επί 15 Ε ίσον 90 Ε.

Η Ε.Φ.Ο.Α. τι πληρώνει για το Άθλημα, που υποτίθεται ότι αναπτύσσει και υπηρετεί; Δεν γνωρίζουμε τι θα δηλώσει στον Τριετή Σχεδιασμό της στον Γ.Γ.Α. Εμείς γνωρίζουμε τι πληρώνει ΣΗΜΕΡΑ ο Γονιός.

Αν υπολογίσουμε στα παραπάνω την απατηλή κάρτα «ασφάλισης» από 20-35 Ε ετησίως.

Αν υπολογίσουμε και την συνδρομή του στους Συλλόγους για την εκμάθηση και προπόνηση του παιδιού του, τότε Δικαιωματικά ο ΓΟΝΙΟΣ αναγορεύεται σε ΜΕΓΑ και Μοναδικό Σπόνσορα της Ε.Φ.Ο.Α. και ΠΡΕΠΕΙ η φωνή του να ακούγεται επιτέλους στους Συλλόγους, στην ομοσπονδία και πάνω απ’ όλα στην Γ.Γ. Αθλητισμού.

ΕΝΩ η Ε.Φ.Ο.Α., που εκπροσωπεί το Άθλημα στην Πολιτεία, από τις αρχές της Δεκαετίας του 2000 έχει να στηρίξει την προσπάθεια του Έλληνα Γονιού, παρά τις Επιχορηγήσεις εκατομμυρίων, που έχει πάρει από αυτήν…

Έλεγχος, βρε… Έλεγχος στις πράξεις, στα λόγια και στο Δημόσιο Χρήμα!!

Και κάτι άλλο, που επισημαίνουν οι τεχνικοί του Αθλήματος, αλλά δεν τολμούν να αντιδράσουν. Που ακούστηκε στην ίδια διοργάνωση να αγωνίζεσαι σε διαφορετικές επιφάνειες στα προκριματικά, στο κυρίως ταμπλώ και στα διπλά; Αλλά δεν βαριέσαι… Με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα; Η διοίκηση «διοικεί» και προσφέρει έμμεση οικονομική ενίσχυση βάζοντας το χέρι της στις τσέπες αυτών χάρη στους οποίους υπάρχει, για να σιγουρεύει ένα πράγμα: Την ανάταση προς συμφωνία του χεριού των ημετέρων στις Γ.Σ.

Λίτσα Σαρατζίδου- 25 Φεβρουαρίου 2010
http://tennis-sos.blogspot.com/

No comments: