Sunday, November 8, 2009

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι

Οσοι έχουν τη συνήθεια να περιπλανώνται στο Διαδίκτυο για να αντλούν πληροφορίες θα διαπίστωσαν ότι στις ξένες ιστοσελίδες υπήρχαν δύο πληροφορίες που αφορούσαν την Ελλάδα. Η μία ήταν άκρως κολακευτική και αφορούσε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το εκατομμυριοστό εισιτήριο που παρέλαβε ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος. Η άλλη ήταν ντροπιαστική για την πατρίδα μας. Αφορούσε τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας από μια αθλήτρια (Φανή Χαλκιά) η οποία έχει καταδικαστεί (και αποβληθεί από την αθλητική οικογένεια) επειδή χρησιμοποίησε πονηρούς τρόπους για να ανταγωνιστεί συναθλήτριές της (ντόπινγκ). Αυτή η οποία είναι υπεύθυνη για τη λαμπαδηδρομία είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Αν και το θέμα έχει προκαλέσει πάταγο παγκοσμίως και η αντίδραση της ΔΟΕ ήταν άκρως αυστηρή για την Ελλάδα, η ΕΟΕ δεν έχει κάνει το παραμικρό για να αποκαταστήσει τα πράγματα και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους αυτού του ανοσιουργήματος. Η θεματοφύλακας της Ολυμπιακής ιδέας (ΕΟΕ) παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα σε μια αθλήτρια, που αποπέμφθηκε από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου πέρυσι επειδή ντρόπιασε τα Ολυμπιακά ιδεώδη.
Εχουν περάσει πέντε ημέρες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς, παραμένει στη θέση του. Είναι ο βασικός υπεύθυνος για ό,τι έγινε. Ηταν βασική υποχρέωση του προέδρου Σπύρου Καπράλου να τον αποπέμψει από τη θέση του, αγνοώντας τις παιδαριώδεις... «εξηγήσεις» του. Ομως δεν το έκανε ο κ. Καπράλος. Αρα είναι συνυπεύθυνος. Και θα είναι συνυπεύθυνοι όσοι μετέχουν στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, αν δεν αποβάλουν τον κ. Ζαννιά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να περισώσουν ό,τι σώζεται.

Από τον Στρ. Σεφτελή

No comments: