Tuesday, November 3, 2009

Για να θυμόμαστε τον ρόλο του καθ ενός...........

Ύστερα από μια ταραχώδη συνεδρίαση (με απίστευτους διαλόγους) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με ψήφους 18 υπέρ, 2 κατά και 4 λευκά δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρου Ζαννιά (ΦΩΤΟ).

Ουσιαστικά του δόθηκε συγχωροχάρτι για το ζήτημα που μας διέσυρε διεθνώς και προκάλεσε αντιδράσεις από την ΔΟΕ, δηλαδή τη συμμετοχή της (τιμωρημένης με διετή αποκλεισμό) Φανής Χαλκιά στη λαμπαδηδρομία, κατά τη μεταφορά της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του «Βανκούβερ 2010» στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα ακούστηκαν και πράγματα που προκάλεσαν τη γενική θυμηδία. «Θα πρέπει να βρούμε ποιός είναι ο προδότης, που κάρφωσε τη Χαλκιά, δεδομένου πως φορούσε σκούφο, όταν έτρεχε με τη φλόγα και δεν ήταν αναγνωρίσιμη!» είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Περικλής Τρικαλιώτης.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης χαρακτήρισε «επικίνδυνο» τον κ.Ζαννιά και αποκάλυψε πως υπάρχει επιστολή προς τη λαμπαδηδρόμο Φανή Χαλκιά, υπογεγραμμένη από το Ζαννιά.

Ο Γιάννης Σγουρός αποκάλεσε «αλεξιπτωτιστή» στον αθλητισμό τον Ισίδωρο Κούβελο, ενώ επί της διαδικασίας μερικά στελέχη της αντιπολίτευσης προτίμησαν να απόσχουν (Σεβαστής, Διαθεσόπουλος, Βασιλακόπουλος, Κυριακού). Ο Λάμπης Νικολάου δεν ψήφισε καν, ενώ Λευκό έριξαν οι Π.Σιναδινός, Γ.Σγουρός, Στ.Αγγελούδης, Π.Κόντος. Τα δυο «κατά» ήταν των Μ.Κολυμπάδη και Γ.Γερόλυμπου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος δεν μπήκε στη διαδικασία να θέσει την παραίτηση του στη διάθεση της Ολομέλειας και δέχτηκε τα βέλη του Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού. Έγιναν και προτάσεις για τη λαμπαδηδρομία, όπως για παράδειγμα να μη δικαιούται να μεταφέρει τη Φλόγα ισοβίως αθλητής που θα έχει τιμωρηθεί για ντόπινγκ.

Αποφασίστηκε επίσης να ανοίξει το Παναθηναϊκό Στάδιο για τους μαθητές και το κοινό, όλες τις μέρες του χρόνου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=98169

No comments: