Wednesday, February 6, 2013

Αν ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, ο ΟΠΑΠ αγαπάει το... τένις.


Με την επανακυκλοφορία της «Ελευθεροτυπίας», επαναδραστηριοποιήθηκε και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπέτσης σε θέματα τένις. Μέσα από μια σειρά κειμένων του, μας πληροφορεί ότι ο ΟΠΑΠ μοίρασε πολύ χρήμα σε γνωστούς...... και αγνώστους, μέσα στο 2012, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτές τις χορηγίες ως «τα τελευταία χρυσά αυγά», προφανώς λόγω της επικείμενης πώλησης του ΟΠΑΠ. Η εφημερίδα παρουσιάζει δύο λίστες με φορείς και σωματεία, που πήραν χρήματα από τον ΟΠΑΠ μέσα στο 2012. Η πρώτη λίστα αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και η δεύτερη  αναφέρεται σε χορηγίες που έγιναν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Στη δεύτερη αυτή λίστα , εντυπωσιάζει,….. το πόσο ο ΟΠΑΠ αγαπάει το τένις! Από τους 61 φορείς και σωματεία που επιχορηγεί, τα 21 αφορούν το τένις( είκοσι σωματεία, συν την ΕΦΟΑ). Πληροφορούμαστε λοιπόν από το δημοσίευμα ότι.... « Ανάμεσα στους... τυχερούς που επιχορηγήθηκαν είναι και παντελώς άγνωστοι σύλλογοι με αμφιλεγόμενη δραστηριότητα, ενώ άλλοι πάλι, προφανώς επειδή είχαν... μπάρμπα στην Κορώνη, φρόντισαν και έβαλαν στο ταμείο τους κάτι παραπάνω απ' ό,τι προβλέπεται...... Χαρακτηριστικό που δείχνει πως ο ΟΠΑΠ αγαπάει το... τένις και το στηρίζει, είναι πως επιχορήγησε 18 σωματεία με ποσά που κυμαίνονται από 1.000 (Λιβυκός Ιεράπετρας, Ροδιακός, Ο.Α.Κω ,Ο.Α. Λέσβου, κλπ.) μέχρι και 10.000 ευρώ (Ο.Α. Αθηνών, ΑΟΑ Φιλοθέης, κλπ.)».
Την επόμενη μέρα η εφημερίδα συνεχίζει το  θέμα..... «Πώς όμως ξαφνικά ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να στηρίξει το τένις και όχι, για παράδειγμα, το τζούντο ή την κωπηλασία, αθλήματα που έφεραν ολυμπιακά μετάλλια από το Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι; Με ποια κριτήρια; Υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στη συγκεκριμένη επιλογή και στις αρχαιρεσίες στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Αν γι' αυτόν το λόγο δόθηκαν οι επιχορηγήσεις, δηλαδή ενόψει εκλογών, τότε ίσως να ωφελήθηκε ο Σπύρος Ζαννιάς, ο οποίος βγαίνει συνεχώς και αδιαλείπτως πρόεδρος της ΕΦΟΑ από το 1995 μέχρι τώρα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, όντως είναι πολύ μπροστά ο άνθρωπος. Γίγας... Αφού αυτή τη δύσκολη περίοδο (των σκληρών μέτρων, των... μεταρρυθμίσεων, της κήρυξης από το επίσημο κράτος του πολέμου στους επίορκους και στα λαμόγια) βρίσκει ανθρώπους και τους πείθει είτε να τον εξυπηρετήσουν είτε να τον ψηφίσουν, τότε... respect (σεβασμός)».

Σ.Σ. Είσαι σίγουρος κ. Δημοσιογράφε, ότι, το επίσημο κράτος, έχει κηρύξει τον πόλεμο στους επίορκους και τα λαμόγια; Γιατί, αν είναι έτσι, από τον πρώτο που θα έπρεπε να ξεκινήσει, είναι «ο περί ου ο λόγος κύριος». Αντίθετα στην πράξη αυτό που γίνεται είναι, η κλίση του ρήματος.... «τον καλύπτω, τον καλύπτεις, τον καλύπτει, τον καλύπτουμε, τον καλύπτετε, τον καλύπτουν»,...... υπουργοί, βουλευτές, θεσμικοί παράγοντες αλλά και δημοσιογράφοι!!

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος την ίδια ημέρα σε άλλο του κείμενο...... « Αμηχανία και εκνευρισμός επικρατούσαν χθες στα ανώτατα κλιμάκια της ΟΠΑΠ Α.Ε., με αφορμή τα ποσά των επιχορηγήσεων σε ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά και ερασιτεχνικά σωματεία, που έβγαλε στην επιφάνεια η «Ε».
Ο νέος πρόεδρος (από τις 30 Ιουλίου 2012) του οργανισμού, οικονομολόγος Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, που αντικατέστησε τον Γιάννη Σπανουδάκη, ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος και επεδίωξε να ενημερωθεί, όσον το δυνατόν καλύτερα, για τον τρόπο λειτουργίας και τη μεθοδολογία των υπηρεσιών στον τομέα των συγκεκριμένων επιχορηγήσεων. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου ενδεχομένως να αναζητηθούν ευθύνες για την ανισομερή κατανομή κονδυλίων, ή την προκλητική εύνοια κάποιων «ημετέρων» (όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος) αθλητικών... παραγόντων και συλλόγων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντως, η καλύτερη και πιο ασφαλής λύση είναι η διεξαγωγή διοικητικής εξέτασης...»
Σ.Σ. Άρα λοιπόν με την μέθοδο της «κοινής λογικής»,ο «ημέτερος» αθλητικός παράγοντας που είχε μπάρμπα στην Κορώνη και έτυχε προκλητικής εύνοιας είναι ο Ζαννιάς, και  μπάρμπας ο Γιάννης Σπανουδάκης, μιας και ο νέος πρόεδρος (από τις 30 Ιουλίου 2012) του ΟΠΑΠ, οικονομολόγος Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, που αντικατέστησε τον Γιάννη Σπανουδάκη, ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος με την μεθοδολογία των συγκεκριμένων επιχορηγήσεων.
Και η συνέχεια.......

Παραδόθηκε για χρέη ο Γιάννης Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ

 Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012,
Στη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη προχώρησαν στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για οφειλές προς το Δημόσιο που φτάνουν τα 375.000 ευρώ. 
Ο κ. Σπανουδάκης είχε σοβαρές εκκρεμότητες με την εφορία εδώ και αρκετά χρόνια.
Η ακίνητη περιουσία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του νυν διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ έχουν δεσμευτεί.
Προκαλεί απορίες και ερωτηματικά πως γίνεται να διευθύνει μία ΔΕΚΟ, ένας άνθρωπος που έχει χρέη εδώ και έξι χρόνια προς το δημόσιο, τα οποία φυσικά δεν τα έχει καλύψει! Όπως εντύπωση προκαλεί και το γιατί έμεινε ελεύθερος σήμερα, αφού υπήρχε ένταλμα σύλληψης και βάσει του αυτοφώρου θα έπρεπε να παραμείνει μέσα το σαββατοκύριακο. Από τα περίεργα της ελληνικής δικαιοσύνης.....
Πηγή:gazzetta.gr
Τελικά, όποιος «συμπαρίστατε» ποικιλοτρόπως στον κ. Ζαννιά, έχει κατά περίεργο τρόπο, ανοίξει λογαριασμούς με την δικαιοσύνη.Όσο ανακαλύπτουμε τα πεπραγμένα κάποιων,τόσο εδραιώνεται η πεποίθησή μας, ότι η ομάδα των «εντιμότατων φίλων του» θα διευρύνεται.

No comments: