Sunday, February 10, 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ


Αγαπητά μου παιδιά!
Κάθε τέσσερα χρόνια, μετά τη λήξη του Ολυμπιακού Έτους και εντός του Φεβρουαρίου του επομένου, γίνονται οι εκλογές στην  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της για την επόμενη τετραετία! Η θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι θεσμός "Κρυμμένου Θησαυρού", υψίστης ηθικής και αθλητικής σημασίας και αποτελεί αποδεικτικό αναγνώρισης της προσφοράς στον αθλητισμό της χώρας και καταξίωσης για το πρόσωπο που επιλέγεται με τις ψήφους των εκπροσώπων από όλες τις ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων. Όπως είναι φυσικό η θέση αυτή θα πρέπει να αποδίδεται στο πρόσωπο, που πραγματικά την αξίζει, με διαδικασίες απόλυτα άψογες, ηθικές, ιδανικές, διαφανείς, ανεπηρέαστες από άλλα κριτήρια, αποδεκτές από όλους και κυρίως χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, διότι οι διαδικασίες αυτές θα επιλέξουν τον διαχειριστή ενός "Κρυμμένου Θησαυρού", ο οποίος θησαυρός ανταποκρίνεται στην αξία και τον προορισμό του αθλητικού ιδεώδους.
Αυτά ... θεωρητικά, διότι στην πράξη, εδώ και τριάντα χρόνια, γίνεται της ... Κορέας, του Βιετνάμ, της ... Πόπης, της ... Siemens και του ... Βατοπεδίου όλα ταυτόχρονα ομού μαζί!!!
Στην πραγματικότητα οι υποψήφιοι, οι ομοσπονδίες, οι παρατρεχάμενοι και τα κόμματα, αφού εξαντλούν όλους τους νόμιμους και παράνομους τρόπους επιρροής των αποτελεσμάτων αυτής της ψηφοφορίας κατά γενική ομολογία και θρασύτατη και δημόσια παραδοχή (με πρώτη και καλύτερη τη λεγόμενη "κομματική πειθαρχία", η οποία μέσα σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν είναι τίποτα άλλο από την "Βασική Αρχή Επιβίωσης μιας Συμμορίας") , δηλαδή αφού ... ξεχέζουν πατόκορφα το "Θρόνο του Υπέρτατου Αθλητικού Ιδεώδους", μετά τον παραδίδουν στο ... Νικητή, ο οποίος ... θρονιάζεται σ' αυτόν με περηφάνια!
Και εις ανώτερα, παιδιά μου!
Με βάση, άλλωστε, τη Γενικευμένη Θεωρία των Αναβολικών, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από το κοινό "Κλέψιμο της Αθλητικής Αξίας του Άλλου με Απαγορευμένες Μεθόδους", όλοι αυτοί που μοστράρονται ότι δήθεν αγωνίζονται για την προστασία του Ελληνικού Αθλητισμού από το Κλέψιμο των Αναβολικών, όλοι αυτοί είναι και οι πρώτοι που κάνουν θρασύτατα φανερή και εκτεταμένη προσωπική χρήση "Απαγορευμένων Κλεπτικών Μεθόδων" στην εκλογή του Προέδρου της ΕΟΕ!
Έτσι, το "Κυνήγι του Κρυμένου Θησαυρού" για έναν σύγχρονο ... Ιντιάνα Τζόουνς έχει μετατραπεί στο "Κυνήγι της ... Χεσμένης Καρέκλας" και μάλιστα με τη ... σύμφωνη συμμετοχή και συμπαράσταση όλων μας!
Αν αυτό είναι αθλητικό ιδανικό, τότε εγώ είμαι ... Καρδινάλιος στο Βατικανό!

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!
 Πρώτη δημοσίευση 06/02/09     Γραμμένο για τις πρηγούμενες εκλογές στην Ε.Ο.Ε.      
 Αλιευμένο από http://www.karate.gr/15athlet/15090206.htm

Ιωαννίδης και τότε, Ιωαννίδης και τώρα.
 Διαχρονική αξία! 
Το μόνο που απομένει, είναι να μάθουμε μετά τις εκλογές του 2013, πόσοι διαχρονικοί  «δεσποτάδες» θα εκλεγούν στην «Ιερά Σύνοδο» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

No comments: