Monday, February 18, 2013

ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ...Τι μου θυμίζει....Τι μου θυμίζει....τι μου θυμίζει!!!!!!!


Οι οικονομικοί εισαγγελείς στέλνουν το ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ

Εντολή διενέργειας έρευνας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) έδωσαν στο ΣΔΟΕ οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης ύστερα από καταγγελίες ότι την περίοδο 2006-2011 καταβλήθηκαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για εικονικές εξετάσεις.
Συγκεκριμένα οι καταγγελίες αναφέρουν ότι επί διοίκησεων Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιου η ΕΠΟ υπέστη ζημιά περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ για πληρωμές ιατρικών εξετάσεων αθλητών που φέρονται να ήταν εικονικές στο πλαίσιο του προγράμματος κάρτας υγείας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε αθλητές, κυρίως ερασιτεχνικών κατηγοριών. Το θέμα αυτό είχε αναδειχθεί από την "Ε", με εκτενές δημοσίευμά της στις 6 του μήνα.
Ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος Ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος Βάσει των καταγγελιών, η ΕΠΟ υπέγραψε το Σεπτέμβριο του 2005 σύμβαση με την εταιρία OPEDEK ΑΕ για τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς υγείας σε όλη την χώρα καθώς και για 250 χιλιάδες εξετάσεις. Για το σκοπό αυτό η Ομοσπονδία είχε λάβει από την UEFA επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου ευρώ. Αργότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, όταν η επίμαχη εταιρία απορροφήθηκε, η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS και υπογράφηκε το Φεβρουάριο του 2010 νέα σύμβαση για μεταφορά και διενέργεια ειδικών εξετάσεων βιολογικών δειγμάτων αθλητών.
Σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες, οι εν λόγω συμβάσεις ουσιαστικά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν στο ακέραιο, καθώς, την επίμαχη περίοδο, η ΕΠΟ φαίνεται να καταβάλει ποσό 9,7 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,5 εκατομμύριο εξετάσεις αθλητών, ενώ στην πραγματικότητα αυτές δεν φαίνεται να ξεπερνούν τις 15.530.
Η εντολή των Οικονομικών Εισαγγελέων προς την αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ είναι να εξακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπίσει αν και από ποια στελέχη της ΕΠΟ έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. 

Δεν ξέρω εάν σας θυμίζει ........ 
την εποχή των μαζικών προγραμμάτων,
την εποχή Ορφανού και  EURO,
την εποχή του χορηγού στην ΕΦΟΑ μέσω ΑΦΕΑ,
την εποχή Ασφάλεια και Ωνάσειο
την εποχή ΟΠΑΠ
την εποχή ΕΟΕ και 2004 μέχρι σήμερα..
την εποχή Μανώλη... Δ/ντη της ΕΦΟΑ
και πολλά άλλα ...............
και φυσικά κλείνουμε με το Περιλάλητο Κέντρο Θεσσαλονίκης

Περιμένετε έρχονται τα καλύτερα!!!!!


No comments: