Sunday, June 3, 2012

κ Μπιτσαξή,θα μας πείτε το κόστος


Πέμπτη, 24 Μάιος 2012 11:21
Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 18η Παγκόσμια Συνάντηση Ολυμπιακών Συλλεκτών με την συμμετοχή 96 συλλεκτών Ολυμπιακών ενθυμημάτων από 16 χώρες, στο πλαίσιο της οποίας λειτούργησε στο Ζάππειο και η Έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), πήραν την πρωτοβουλία να καταγράψουν τα έργα και τις δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την αναβίωσή τους έως και σήμερα, ενισχύοντας έτσι τη διάδοση των Ολυμπιακών ιδεωδών μέσω της προβολής σημαντικών τεκμηρίων, αλλά και αναδεικνύοντας τη συμβολή της Ελλάδας στο Ολυμπιακό κίνημα.
Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, είχαν τη χαρά να δουν μικροί και μεγάλοι στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 15-20 Μαΐου 2012 στην Έκθεση με τίτλο : «Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες 1894-2012: Η συμβολή της Ελλάδας στα τεκμήρια».
Στα εγκαίνια της Έκθεσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Επιτροπή Φιλοτελισμού, Νομισμάτων και Αναμνηστικών Ολυμπιακών Αγώνων κ. Πέτρος Συναδινός , το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Dr Ching-Kuo WU, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κ. Ισίδωρος Κούβελος και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.
Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Λάμπης Νικολάου, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Gerhard Heiberg, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κα Marisol Casado, o Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κ. Patrick Hickey, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κατσιαδάκης, μέλη της ΕΟΕ και της ΕΘΝ.Ο.Α. και πολλοί Ολυμπιονίκες.
 
Επιπλέον, η πρωτοβουλία αυτή της Ε.Ο.Ε και της ΕΘΝ.Ο.Α., αφήνει μια σημαντική και πολύτιμη παρακαταθήκη στη χώρα και στην νεολαία μας, καθώς, στο πλαίσιο της παραπάνω Έκθεσης, δημιουργήθηκε και μια οργανωμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο ως εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό υλικό. Ήδη στην Έκθεση ξεναγήθηκαν, από την Δ/ντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. κα Ιλεάνα Κλοκώνη, μαθητές σχολείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπή Φιλοτελισμού, Νομισμάτων και Αναμνηστικών Ολυμπιακών Αγώνων κ. Πέτρος Συναδινός ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ Α.Ε., την Περιφέρεια Αττικής, τον ΟΛΠ, την BMW και την εταιρεία ΕΥΣΗΜΟΝ που με την οικονομική τους ενίσχυση πραγματοποιήθηκε αυτή η μοναδική έκθεση.
Ευχαρίστησε επίσης τα ΕΛΤΑ και την εταιρεία BOSS security για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση του έργου, καθώς και όλους τους συλλέκτες και τους φορείς που παραχώρησαν ευγενικά όσα τεκμήρια και ενθυμήματα είχαν στην κατοχή τους ώστε να καταγραφούν για πρώτη φορά και να προβληθούν στο Ζάππειο.
Πολλοί εργάστηκαν σκληρά για να πάρει σάρκα και οστά ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Πολλοί προσέφεραν εθελοντικά τον κόπο και τον χρόνο τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η Έκθεση, σύντομα, θα είναι για λίγες μέρες προς διάθεση του κοινού στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
 

No comments: