Sunday, May 6, 2012

Γιατί παρουσιάζουμε ξανά και ξανά τ αποτελέσματα της Κωπηλασίας


ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

 Σπουδαία εμφάνιση και καρέ μεταλλίωνΜοναδική στα χρονικά συγκομιδή έκαναν τα ελληνικά κουπιά στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Βελιγράδι. Τέσσερα μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό, δυο ασημένια κι ένα χάλκινο έστειλαν σαφές μήνυμα ενόψει Ολυμπιακών αγώνων προς κάθε κατεύθυνση. 
Κι αυτό γιατί μιλάμε για τα τέσσερα πληρώματα που έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Λονδίνο το ερχόμενο καλοκαίρι απο το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπλέντ. 
Για το χρυσό ούτε λόγος να γίνεται αφού η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης κι έπεσαν πρώτες στον τερματισμό του διπλού σκιφ ελ βαρών γυναικών. 
Η έκπληξη όμως ήρθε από το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών όπου οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας (φωτό) έκαναν τους αντιπάλους τους να ψάχνονται κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο και μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα σε δυο πολύ έμπειρες βάρκες την Βρετανική που πήρε την πρώτη θέση και την ιταλική των χάλκινων παγκόσμιων πρωταθλήτών Λουίνι-Μπερτίνι  που περιορίστηκε στην 3η .
Λίγα λεπτά νωρίτερα η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους Στέργιο Παπαχρήστο-Γιώργο Τζιάλλα-Γιάννη Τσίλη -Γιάννη Χρήστου με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στα τελευταία 500μ. Βρέθηκε απο την 4η θέση στον δεύτερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας κι αυτή το ασημένιο μετάλλιο. 
Η μέρα των τελικών ξεκίνησε με το χάλκινο μετάλλιο των αδελφών Νίκου και Απόστολου Γκουντούλα στην δίκωπο άνευ των ανδρών. Οι δυο πρωταθλητές Ευρώπης ήταν στα ¾ της κούρσα επικεφαλής ωστόσο στα τελευταία μέτρα Γερμανοί και Βρετανοί που καιροφυλακτούσαν κατάφεραν να περάσουν μπροστά και να πάρουν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα. 
Σπουδαία εμφάνιση κι από τον Σπύρο Γιάνναρο που το απόγευμα του Σαββάτου κατέκτησε την 1η θέση στον μικρό τελικό του σκιφ ελ βαρών και κατετάγη 7η στην γενική κατάταξη.

No comments: