Thursday, April 26, 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ DAVIS CUP


Σε λίγες ημέρες, την επόμενη εβδομάδα, από 2 έως και 5 Μαίου στη Σόφια της Βουλγαρίας, γίνεται το Davis Cup για το Group ΙΙΙ της Ευρωαφρικανικής Ζώνης με την συμμετοχή της Ελλάδας. Καμία ενημέρωση για τους αγώνες αυτούς της Εθνικής Ομάδας δεν υπάρχει στο επίσημο site της Ομοσπονδίας, μόλις πέντε ημέρες πριν. Όμως, η ΕΦΟΑ, από της 24 Απριλίου μας πληροφορεί, για τα δύο ευρωπαϊκά  τουρνουά jouniors που θα γίνουν μετά από δύο και πλέον μήνες στην Κέρκυρα και την Πρέβεζα.
 Είναι μια Ζαννική αντίληψη για τα πράγματα. Για όσους δεν κατάλαβαν, ο Οικονομίδης, ο Γιακούποβιτς, ο Αγγελίνος, ο Γεμουχίδης, ο Καπόγιαννης στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν ψηφίζουν, ενώ οι όμιλοι στην Κέρκυρα και την Πρέβεζα ψηφίζουν.
Δεκατρείς λοιπόν χώρες, η Λιθουανία, η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, η Ελλάδα, η Αρμενία η Νορβηγία, η Γεωργία, η Ανδόρα, η Ισλανδία, τα Σκόπια, το Σαν Μαρίνο, η Μάλτα και η Αλβανία, με την σειρά που εμφανίζονται στην παγκόσμια κατάταξη, θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις ανόδου στην πιο πάνω κατηγορία για το 2013.
 Οι ελπίδες της Ελληνικής Ομάδας να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις είναι ελάχιστες έως μηδενικές. Η Βουλγαρία με τον Dimitrov Νο 85 και η Λιθουανία με τους Berankis Νο 174 και Grigelis Νο 188 μοιάζουν να είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί.
 Όμως η Ελληνική Ομοσπονδία και ο πρόεδρός της, έχουν εξασφαλίσει την μη αποτυχία, καθώς δεν φοβούνται μήπως υποβιβασθούν όπως πέρυσι, γιατί απλά δεν υπάρχει πιο κάτω κατηγορία. Να ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει τον Οκτώβριο να ψηφίσετε τον Ζαννιά, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το αναπτυξιακό του έργο. 
Τα αποτελέσματα της ανάπτυξης είναι πασιφανή, ο Οικονομίδης 35 χρονών, ο Γιακούποβιτς 31, ο Αγγελίνος 28 κι’από την άλλη, ο Dimitrov 21, o Berankis 22, o Grigelis 21. 
Τώρα τι σόι ανάπτυξη είναι αυτή, να είσαι πρόεδρος σε μια ομοσπονδία, και να στελεχώνεις την Εθνική Ομάδα, με αθλητές που βρήκες πριν από 16 χρόνια, αυτό μόνο εσείς που τον ψηφίζετε το ξέρετε, κι’ αυτός στην Ευρωπαική Ομοσπονδία που τον βράβευσε .
 Αλλά ας σταματήσω εδώ, γιατί ο σκοπός αυτού του σημειώματος είναι άλλος. Θα κάνω μια πρόβλεψη, ……ότι ο Οικονομίδης δεν θα παίξει φέτος στο Davis Cup με την Εθνική στη Βουλγαρία. Δεν θα παίξει γιατί ο Οικονομίδης δεν παίζει τζάμπα, και πολύ καλά κάνει, και γιατί ο «καβούριας» έχει το προσωπικό του συμφέρον, πάνω από το εθνικό. 
Πέρυσι που είχε βάσιμες ελπίδες ότι μπορούσε να παραμείνει η Εθνική στην κατηγορία που ήταν, και να μην υποβιβασθεί, πλήρωσε στον Οικονομίδη 1.500 ευρώ, με απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας.
 Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, ο Οικονομίδης καλά έκανε …..και λίγα του ζήτησε.
 Το ερώτημα είναι οι άλλοι αθλητές, ο Γιακούποβιτς, ο Αγγελίνος, ο Γεμουχίδης που έπαιξαν για την Εθνική πέρυσι, πήραν από 1.500 ευρώ;
 Φέτος θα ζητήσετε να πάρετε…..ή θα σας απειλήσει με τις W.C. του STATUS που ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα;
Μιλάμε για 5.000-6.000 ευρώ επιπλέον που αφορούν την μοναδική ετήσια εκπροσώπηση της Εθνικής. Αν σας αρνηθεί, θυμίστε του ότι δεν γίνεται πιστευτός ότι διευκολύνει την ομοσπονδία με 50.000 ευρώ, όταν δεν μπορεί να δώσει από την επιχορήγηση 5.000 ευρώ για τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας,…….ο «καβούριας»
Για όσους αμφισβητήσουν τα παραπάνω επισυνάπτεται φωτοτυπία της απόφασης.

No comments: