Friday, July 22, 2011

Αγαπητοί φίλοι, για την ιστορία σας θυμίζω

Αφού επί σειρά ετών διαμαρτυρήθηκαν προπονητές και γονείς για το υπάρχον σύστημα των Πανελλαδικών, αφού διωχτήκαν εκατοντάδες παιδιά από τα γήπεδα, τελικά η ίδια η ΕΦΟΑ μέσω της Τεχνικής Επιτροπής της, πρότεινε ένα νέο σύστημα αγώνων. Το αγκαλιάσαμε όλοι και άρχισε η αναμονή για την υλοποίηση του.

1ο Στον Αγωνιστικό σχεδιασμό του 2010, είχε ανακοινωθεί ότι όλη η χρονιά του 2011 θα ακολουθούσε το σύστημα Κ1-Κ2 (3 τουρνουά με κλειστό 32άρι ταμπλό, Κ1 & Κ2 στην Ένωση που διοργανώνει και ένα δεύτερο Κ2 σε Βορά ή Νότο, ανάποδα πάντα από την βασική έδρα)

2ο Επειδή επί 12 μήνες κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα, στον φετινό Αγωνιστικό σχεδιασμό ανακοινώθηκε, ότι η μισή χρονιά 2011 θα γίνει με το παλιό σύστημα, αλλά μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το σύστημα Κ1-Κ2. Δηλαδή 6 μήνες ακόμα για προετοιμασία.

3ο Σήμερα ξεκινάει το 5ο Πανελλαδικό σε Νάουσα-Αριδαία-Κοζάνη-Βέροια-Γιαννιτσά με την παλιά μορφή, χωρίς πουθενά να έχει αναγραφεί ο λόγος της αθέτησης του προγραμματισμού. Όλοι βεβαίως γνωρίζουμε την αιτία, επί 6 μήνες κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

4ο Και φέτος από όσα παιδάκια θα ταξιδέψουν στα 4 σημεία της Ελλάδας, 1,000 περίπου θα δώσουν 1 αγώνα στα 4 games και να επιστρέψουν σπίτι τους. Και φέτος το παιδί με τα 5 χρόνια προπόνησης στην πλάτη του, θα παίξει με το παιδί που μόλις ξεκίνησε. Και φέτος οι γονείς θα πληρώσουν 5,000 περίπου διανυκτερεύσεις. Τα τουρνουά αρχίζουν και τελειωμό δεν έχουν.

Στα 15 άτομα του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, τους 17 υπαλλήλους της και στα 10 άτομα της Εθνικής επιτροπής, δεν υπάρχουν 2-3 να λυπηθούν τον γονέα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να προχωρήσει το αυτονόητο?

Ντροπή σας ομαδικά και μη τολμήσει κανείς να μιλήσει για κόστος μηχανογραφικής υποστήριξης της προσπάθειας, γιατί η σχετική εφαρμογή είναι έτοιμη, το γνωρίζετε και σας περιμένει δωρεάν.

Ο μπαμπάς του Απόστολου

No comments: