Tuesday, May 5, 2009

Mεγάλο το Aegean

Από το www.tennis24.gr
04.05.09
Περίμενα τη λήξη του Aegean Tennis Cup για να αναφερθώ στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα που προέκυψε λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης στη Ρόδο σχετικά με τις κάρτες ελεύθερης συμμετοχής και τις υπόγειες μεθόδους του προέδρου της ΕΦΟΑ, ο οποίος προσπάθησε να καταστρέψει το σπουδαίο τουρνουά, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ, απέτυχε.

Δεν υπάρχει πιο λυπηρό πράγμα από μια Ομοσπονδία, να πολεμάει το ίδιο το άθλημα που εκπροσωπεί και υποτίθεται ότι "προάγει"... Με λύπη πληροφορήθηκα τον "πόλεμο" ανακοινώσεων ανάμεσα στους διοργανωτές του Aegean Tennis Cup και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά και δεν σας κρύβω ότι ταξίδεψα με μισή καρδιά στη Ρόδο, αποδεχόμενος την πρόσκληση των διοργανωτών.

Μόλις δε έμαθα ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ έπαιρνε τηλέφωνο τους Έλληνες τενίστες προκειμένου να μποϊκοτάρουν το τουρνουά, έπεσα απ'τα σύννεφα. Δεν το πίστεψα και τηλεφώνησα σε έναν απ'τους πιτσιρικάδες οι οποίοι υπάκουσαν στις εντολές του κ.Ζαννιά και μου επιβεβαίωσε το γεγονός. Αργότερα έμαθα ότι επικοινώνησε και με το κανάλι το οποίο επρόκειτο να καλύψει τη διοργάνωση, θέλοντας να ακυρώσει την τηλεοπτική μετάδοση!!!!

Ενδεικτικές οι δηλώσεις του Θοδωρή Αγγελίνου στην εφημερίδα Εξέδρα και την Αργυρώ Γιαννουδάκη ο οποίος αποκάλυψε πως ο κ.Ζαννιάς πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του Ο.Α Βάρης κ.Χαβιαρόπουλο που ανήκει ο Αγγελίνος, προκειμένου να απαγορεύσει στον αθλητή του να ταξιδέψει στη Ρόδο: "Πήρε τον πρόεδρο και του ζήτησε να μην αγωνιστώ και ως αντάλλαγμα να πάρω wild cards στα επόμενα τρία futures που διοργανώνει η ομοσπονδία τουν Μάΐο. Το θεώρησα χαζό, γιατί τα τουρνουά αυτά δεν πρόκειται να διοργανωθούν αφού δεν έχουν συμπεριληφθεί στο καλαντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ΙΤF). Νομίζω ότι προσπαθεί να κάνει άνω-κάτω το τουρνουά επειδή δεν του έδωσαν τις κάρτες να τις κάνει ότι θέλει.

Ο κύριος Ζαννιάς ποτέ δεν με σεβάστηκε. Μου μεταφέρθηκε ότι είπε πως οι κάρτες πήγαν σε έναν Γερμανό (σ.σ: Γεωργούδας) και έναν άσχετο" ήταν τα λόγια του 24χρονου Έλληνα και όχι "άσχετου Αμερικανού" όπως τον έχουν βαφτίσει στην ομοσπονδία.

Αυτό που έμαθα στη Ρόδο ήταν το εξής: Γνώρισα δύο τύπους (Πέτρος Κυπριάδης, Τάσος Χατζηλιαμής) που ασχολούνται τον τελευταίο 1.5 χρόνο με το τένις αλλά απέδειξαν ότι αγαπούν περισσότερο το άθλημα απ'τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ που βρίσκεται 14 χρόνια στο προεδρικό θώκο. Και ξέρω ότι δεν θα με διαψεύσουν όταν μου είπαν ότι το Aegean Tennis Cup είναι μόνο η αρχή... Θα ακολουθήσουν κι άλλα επαγγελματικά τουρνουά ακόμα μεγαλύτερα...
Μαρίνος Ταχτσίδης - tachtsidis@tennis24.gr

No comments: