Tuesday, May 5, 2009

Είναι καιρός επιτέλους να απαλλαγούμε από τους “επιβήτορες” του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού και το ασύδοτο “νταβατζιλίκι” τους.

Προς Σωματεία - Μέλη της ΕΦΟΑ.
Κοινοποίηση: Υφ. Αθλητισμού κ. Γ. Ιωαννίδη, Γ.Γ.Α. κ. Σ. Δουβή, Ε.Ο.Ε. κ. Σ. Καπράλο.

ΘΕΜΑ: Είναι καιρός επιτέλους να απαλλαγούμε από τους “επιβήτορες” του ελληνικού
ερασιτεχνικού αθλητισμού και το ασύδοτο “νταβατζιλίκι” τους.

Με αφορμή το επαγγελματικό τουρνουά Aegean Tennis Cup στη Ρόδο και την αναμφίβολα εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του, όσοι παρακολουθούμε από κοντά τα δρώμενα στο χώρο του τένις και έχουμε νοιώσει στο πετσί μας τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της Ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια, διόλου αιφνιδιαστήκαμε από την “αγανακτισμένη” επιστολή της ΕΦΟΑ προς αρμόδιους φορείς, τα αρνητικά σχόλια για την Διοίκηση μέσα από τις τηλεοράσεις και τις ιστοσελίδες, τις εσπευσμένες ανακοινώσεις και υποκριτικές εξομολογήσεις για την διεξαγωγή τουρνουά στην Ελλάδα και άλλα πολλά.

Το παζάρι για τις κάρτες ελεύθερης συμμετοχής αθλητών στο τουρνουά και οι κάθε λογής εκβιασμοί, είναι μερικά από τα στοιχεία μιας νοσηρής πολιτικής που ακολουθείται από την ΕΦΟΑ τα τελευταία χρόνια, και στόχο έχει να χειραγωγεί και να κατευθύνει αρνητικά την αγωνιστική δραστηριότητα στη χώρα μας, πολύ πίσω από τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα για ένα μοντέρνο και ραγδαία εξελισσόμενο τένις.

Ακόμα και όσοι σήμερα, απολύτως δικαιολογημένα βέβαια μιας και η απληστία στην υποκρισία δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για όσα αποκαλύπτονται για τον τρόπο που λειτουργεί και πορεύεται η Διοίκηση, δεν ανακαλύπτουν κάτι που είναι καινούργιο. Όλα όσα περιγράφονται σε ποικίλες αναφορές και επισημάνσεις, συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού τένις ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, αρκεί κάποιος να ανατρέξει σε πάμπολλες δηλώσεις, ανακοινώσεις, υποσχέσεις, σχεδιασμούς, απολογισμούς και προϋπολογισμούς της ΕΦΟΑ, που με έναν ιδιαίτερα ανεξήγητα εύκολο τρόπο δυστυχώς αποδεχόμαστε, καταφέρνοντας ηθελημένα ή αθέλητα, να στηρίζουμε μια φθίνουσα και με σταθερά βήματα προς τα πίσω πορεία του αθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό, αλλά συνάμα καταστροφικό και επικίνδυνο το πολύπλευρο ταλέντο του Προέδρου κ. Ζαννιά τόσα χρόνια να επιβάλλεται προκλητικά, να υποκρίνεται, να παρερμηνεύει τους κανόνες του αθλήματος και τους Αθλητικούς Νόμους, να παραπλανά και ταυτόχρονα να χειραγωγεί εκπροσώπους Σωματείων, αθλητές, προπονητές, γονείς, μέσα ενημέρωσης, μαζί και την ίδια την Πολιτεία, να διαιρεί και να βασιλεύει, να ορθώνει εμπόδια και δυσκολίες, να αναφέρεται υποτιμητικά και πλείστες φορές στη γλώσσα του πεζοδρομίου, σε όσους τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη.

Ευελπιστούμε να “φωτιστεί” επιτέλους η σημερινή Διοίκηση, ώστε μετά τις δηλώσεις του Προέδρου περί απόσυρσης της στήριξης προς το Aegean Tennis Cup, να αποσύρει όποιες ενέργειες και συμμετοχή της και από το ελληνικό τένις, το συντομότερο δυνατόν.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρos
Γ. ΑΝΔΡΟΥΤΣΕΛΛΗΣ

No comments: