Monday, March 15, 2021

ΖΑΝΝΙΑΣ: Οι εκλογές να γίνουν με βάση την αθλητική δραστηριότητα και αναγνώριση

 

Αυτά δήλωνε τον Νοέμβριο του ΄20 ο κ. Ζαννιάς στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω», στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη . Όπως βλέπετε την δήλωση την ανάρτησε και στο site της ομοσπονδίας. Δύο λοιπόν προϋποθέσεις πρέπει να τηρεί ένα σωματείο, ώστε να έχει δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας.

Την φερεγγυότητα της αθλητικής αναγνώρισης την εξασφάλισε ο κ, Αυγενάκης με το μητρώο των σωματείων που δημιούργησε στην Γ.Γ.Α. Σήμερα παραμονές εκλογών γνωρίζουμε ότι 158 σωματεία έχουν αθλητική αναγνώριση, όπως εμφανίζονται στο site της Γ.Γ.Α..

Δυστυχώς στο νομοσχέδιο, ο κ. Αυγενάκης δεν φρόντισε να εξασφαλίσει και την φερεγγυότητα της δεύτερης προϋπόθεσης, αυτή της αθλητικής δραστηριότητας.

Σε λίγες μέρες ο κ. Ζαννιάς είναι υποχρεωμένος με βάσει τον νόμο να αναρτήσει την λίστα  των σωματείων που έχουν αθλητική δραστηριότητα, σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο αθλητικός νόμος.

 

«Άρθρο 14

Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσίες

Όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 5 ΝΟΜΟΣ 4726/2020 με ισχύ την 18/9/2020

 

 2. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε Γενική Συνέλευση αθλητικής ένωσης έχει κάθε αθλητικό σωματείο που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση, έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148) και τουλάχιστον κατά τα δύο (2) από τα τρία (3) προηγούμενα της γενικής συνέλευσης έτη συμπεριλαμβανομένου του έτους διεξαγωγής της, συμμετείχε σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις, αν πρόκειται για ατομικό άθλημα, με οκτώ (8) τουλάχιστον αθλητές, ανά έτος.»…...  

……«Για  τους σκοπούς της παρούσας, επίσημες αθλητικές διοργανώσεις είναι όσες περιλαμβάνονται στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της. Η συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις αποδεικνύεται αποκλειστικά και μόνο από επίσημα φύλλα αγώνων που διοργανώνονται από την οικεία ένωση ή ομοσπονδία ή διεθνών αγώνων που διοργανώνονται από αθλητικά σωματεία και διεξάγονται με την έγκριση της οικείας ομοσπονδίας»

 

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τι λέει ο νόμος:  ένα σωματείο θεωρείται ότι έχει αθλητική δραστηριότητα όταν, κατά τα δύο προηγούμενα έτη, δηλαδή εν προκειμένω το 2019 και το 2020,«συμμετείχε σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις, με οκτώ (8) τουλάχιστον αθλητές, ανά έτος.»

Προσέξτε, «ανά έτος», δηλαδή πρέπει να εμφανίζει 8 αθλητές και το 2019 και 8 αθλητές και το 2020. Αν κάποια από τις δύο χρονιές δεν είχε 8 αθλητές, αποκλείεται.

Από που πηγάζουν αυτές οι συμμετοχές; «από επίσημες αθλητικές διοργανώσεις που περιλαμβάνονται στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της.» λέει ο νόμος.

 Φανταστικές αθλητικές διοργανώσεις που εφευρίσκατε τα περασμένα χρόνια για να τεκμηριώνετε αθλητικές δραστηριότητες ημετέρων σας, τελείωσαν κ. Ζαννιά με το νέο νόμο Αυγενάκη.

Τέλος πως διαπιστώνονται;  « Η συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις αποδεικνύεται αποκλειστικά και μόνο από επίσημα φύλλα αγώνων που διοργανώνονται από την οικεία ένωση ή ομοσπονδία»

 

Μπαίνεις στο site της ομοσπονδίας και δεν βρίσκεις τίποτα!!

Ή μάλλον βρίσκεις αυτό:

 


 



 

Και ψάχνοντας για την αιτία βρίσκεις αυτό:

 



 

Λόγω αναβάθμισης λοιπόν, εξαφανίζονται τα στοιχεία και τα φύλα αγώνων. Παλιά μέθοδος, είχε χρησιμοποιηθεί πριν λίγα χρόνια και από την ομοσπονδία ποδηλασίας για αντίστοιχη περίπτωση. Εξ άλλου οι ομοσπονδίες και οι ομοσπονδιάρχες είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ένας μαθαίνει απ’ τον άλλον.

 

Το ερώτημα κ, Αυγενάκη είναι, πως ελέγχει κάποιος την νομιμότητα και την εγκυρότητα της λίστας της ομοσπονδίας σχετικά με την αθλητική δραστηριότητα των σωματείων, αφού έχουν εξαφανισθεί από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας τα στοιχεία των φύλων αγώνων;

Η «αναβάθμιση εφαρμογής» ενέχει σκοπιμότητα.

 

Τα στοιχεία εξαφανίσθηκαν στις 12/07/2020  19.34 όπως φαίνεται πιο πάνω.

Τότε τον Ιούλιο του ’20, ο Ζαννιάς ετοιμάζονταν για εκλογές τον Σεπτέμβριο

(9 Σεπτεμβρίου του 2016 έκανε τις προηγούμενες). Δύο μήνες πριν τις εκλογές, εκείνο που ενδιέφερε τον Ζαννιά ήταν να στερήσει την δυνατότητα σε όποιον ήθελε να ελέγχει την αθλητική δραστηριότητα των σωματείων.

 

 Που να ξέρει τότε, ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 αντί για εκλογές θα ερχόταν ο νόμος Αυγενάκη ο 4726/2020 που θα τον έβγαζε εκτός από τα προεδριλίκια της ομοσπονδίας, ούτε ήξερε ότι οι εκλογές θα πήγαιναν για τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

Οπότε δημιουργείται η απορία: Καλά, από τον Ιούλιο του ’20 με Μάρτιο του ’21 κοντά Απρίλιο, ακόμα αναβαθμίζεται η εφαρμογή;

 

Κύριε Αυγενάκη ευαγγελιστήκατε την κάθαρση στις ομοσπονδίες. Πιστεύετε ότι τέτοιες πρακτικές εξυπηρετούν την κάθαρση;

 

Σήμερα, 12 μέρες πριν τις εκλογές στην ομοσπονδία του τένις, σύμφωνα με τον νόμο που περάσατε και ισχύει από 18/09/2020,  «Σαράντα (40) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα σύγκλησης της γενικής συνέλευσης, το διοικητικό συμβούλιο της αθλητικής ομοσπονδίας καταρτίζει και υποβάλλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατάλογο με τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην επικείμενη Γενική Συνέλευση» καθώς επίσης  «Το αργότερο δεκαπέντε (15) πλήρεις ημέρες πριν από τη  Γενική Συνέλευση, η  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απαντά εγγράφως περί της επικυρώσεως ή μη του καταλόγου, άλλως θεωρείται ότι ο κατάλογος έχει επικυρωθεί».

 

Άρα έχετε ήδη επικυρώσει τον κατάλογο που σας έστειλε η ομοσπονδία.

Γιατί δεν δημοσιοποιείτε από την ομοσπονδία;.... και αν ο κ. Ζαννιάς έχει κάποιο πρόβλημα, γιατί δεν την δημοσιοποιεί η Γ.ΓΑ. που την έχει επικυρώσει;

Όταν θα έρθει στο φως ο εν λόγω κατάλογος, σας υποσχόμαστε εκπλήξεις......εκπλήξεις παρανομίας φυσικά.

 

 Ξέρετε γιατί κ. Αυγενάκη,..... γιατί θα έχετε ακούσει ότι το χούι φεύγει τελευταίο, λίγο πριν την ψυχή.

Εδώ θ’άμαστε και θα δείτε.....δεν χανόμαστε.



1 comment:

Susan Benson said...

Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε μια απάντηση αμέσως.

Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων χρηματοδοτικών λύσεων σε άτομα και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
* Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
* Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσο θέλετε να δανειστείτε.
* Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
* Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
* Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητα να λάβετε το δάνειο
* Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1 - 30 ετών.
* Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
* Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
* Χωρίς κρυφές χρεώσεις

Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επικοινωνήστε τώρα με την εταιρεία μου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο γιατί έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp/Telegram: +447903159998

Διαμεσολαβητές/Σύμβουλοι/Μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.