Sunday, March 2, 2014

Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ. ΚΑΘΑΡΣΗΣ!!!

"Η  ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΣΕΒΕΙΑΣ  ΓΕΝΝΗΜΑ" (ΑΙΣΧΥΛΟΣ)
Οι ένοχοι πάντα κάνουν ένα μοιραίο λάθος. Για παράδειγμα, άτομα μέχρι χθες υπεράνω υποψίας, με θέσεις εξουσίας στο δημόσιο, κάνοντας κατάχρηση αυτής, στέλνουν θρασύτατες επιστολές, για το πόσο δίκιο έχουν αυτοί και πόσο άδικο οι επιθεωρητές -ελεγκτές δημόσιας διοίκησης που τους ελέγχουν. 
Ο Έλληνας συγγραφέας Μανώλης Δουκίδης έχει γράψει ότι: "η εξουσία, ο έπαινος, η φήμη, η επιτυχία είναι πράγματα που κάνουν τους καλούς καλύτερους και τους κακούς χειρότερους"!! Γιατί η εξουσία δεν διαφθείρει, οι άνθρωποι διαφθείρουν την εξουσία.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ορκίζονται να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και να εξυπηρετούν τον πολίτη!
Δυστυχώς κάποιοι τα έχουν ισοπεδώσει όλα στο βωμό της αρπαχτής, της μίζας και του παράνομου πλουτισμού με την στήριξη της πολιτείας!

Δημόσιοι λειτουργοί που μοίραζαν κλήσεις σε απολογία και είχαν προαποφασίσει την τιμωρία, γιατί έτσι ήθελαν, ενώ την ίδια στιγμή έθαβαν και έκρυβαν τις δικές τους πειθαρχικές διώξεις! Μοίραζαν αγωγές και μηνύσεις σε συνάδελφο, γιατί τους ζητούσε να τηρούν τους νόμους!
Ακόμα και "έγκριτους νομικούς" ακούσαμε, είδαμε και  διαβάσαμε αυτές τις μέρες να κατηγορούν το πόρισμα του Γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κυρίου Λέανδρου Ρακιντζή! Αλήθεια τώρα το θυμηθήκατε; Από τον Φεβρουάριο του 2010 που είδε το φως της δημοσιότητας το πόρισμα, μέχρι σήμερα πού ήσασταν; Ναι ξέρω, δεν περιμένατε τέτοια εξέλιξη, γιατί κάνατε τα πάντα, για να "κουκουλωθεί"!

Είσαστε πολλοί, η λεγόμενη "ισχύς εν τη ενώσει".
Ξυπνήσατε, μόλις σας άγγιξαν την τσέπη! Είναι πολύ ωραίο να ξεγελάει κάποιος το πλήθος και να κάνει τον κάποιο με χρήματα που του ήρθαν ουρανοκατέβατα!!
Και μόλις πήγαν να σας ξεβολέψουν, σας φταίνε οι νόμοι, οι ελεγκτές, οι εφημερίδες και οι εκπομπές που φιλοξενούν "αδηφάγους και λαϊκιστές"!!
Πόσο θλιβεροί είστε αλήθεια!
Σίγουρα από τον πανικό δεν έχετε συναίσθηση του τι κάνετε και του τι λέτε!
Έχετε πλημμυρίσει στην αλαζονεία!
Κάπως έτσι μοίραζε και ο Τσοχατζόπουλος τις μηνύσεις και τις αλαζονικές συνεντεύξεις και σας γνέφει από τον κορυδαλλό!
Η αλαζονεία και η έπαρση, σας έκανε να υπερτιμήσετε τους εαυτούς σας!

Κι όμως υπάρχουν παντού υπάλληλοι, δικαστές, ελεγκτές, δικηγόροι, δημοσιογράφοι που δεν μπορείτε να τους κάνετε διαπλεκόμενους όσο κι αν προσπαθείτε!! 

Ο μεγάλος ζωγράφος ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ, όταν σχεδίαζε τον Μυστικό Δείπνο έψαχνε ανάμεσα σε διάφορους ανθρώπους για το πρόσωπο του ΙΗΣΟΥ. Διάλεξε έναν νεαρό πανέμορφο και μετά έψαξε για τα πρόσωπα των μαθητών. Ύστερα από χρόνια βρήκε έναν ρακένδυτο ζητιάνο άσχημο και απεριποίητο. Όταν του ζήτησε να τον ζωγραφίσει απεικονίζοντας τον ΙΟΥΔΑ, ο ζητιάνος ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντάς του ότι αυτός ήταν κάποτε που τον χρησιμοποίησε σαν εικόνα του ΧΡΙΣΤΟΥ!
ΟΛΑ λοιπόν μέσα μας είναι: και ο ΧΡΙΣΤΟΣ και ο ΙΟΥΔΑΣ!
Χρειάζεται αυτογνωσία των αρετών και των αδυναμιών μας!
ΓΙΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ, ΟΛΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ!!
Και επειδή μίλησα για μάσκες και τυχαίνει να είναι επίκαιρο, χρόνια πολλά σε όλους τους μασκαράδες αυτού του τόπου, μασκαρεμένους και μη!!
Θεοδωροβία Πλακά
Υπάλληλος γ.γ.αθλητισμού


No comments: