Wednesday, January 29, 2014

Γι αυτούς που πήγαν στην Νάουσα για να ΣΩΣΟΥΝ? το ελληνικό τένις!!!!!!!! Τα πρόβατα σε σφαγή............


Για τους αναγνώστες μας παραθέτουμε την δημοσίευση στα "Νέα του Τέννις":

Wednesday, June 12, 2013
ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΡΖΑΝ
Τριανταφυλλόπουλος. «Θα έπρεπε να

είναι (ο.κ.Ρακιντζης) συνώνυμο του φόβου και του τρόμου 
για όλους αυτούς τους επιτήδειους, αλλά δεν νομίζω κ.Ρακιντζή ότι φοβούνται»
Ρακιντζής. «εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι δεν με φοβούνται»
Τραγική ομολογία, ......τι να πει κανείς.

Όταν τελειώνει ο κατάλογος των θέσεων του Ζαννιά, το σχόλιο του κ. Ρακιντζή είναι....«όλες αυτές οι θέσεις ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορώ να το ψάξω» 
 
Δεν σας ζητάει κανείς να ψάξετε τις θέσεις του κ. Ζαννιά, κ. Ρακιντζή, δεν μπορείτε όμως να παραπληροφορείτε τον κόσμο λέγοντας ότι η «Ολυμπιακή», η «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, το ΟΑΚΑ, ακόμα η χρηματοδοτούμενη από το κράτος Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα.
Για την έκτακτη επιχορήγηση ο κ. Ρακιντζής, λέει, ......«έδωσα εντολή στην οικονομική επιθεώρηση να το ψάξει το θέμα, μάλιστα δύο φορές, και ακόμα δεν έχει συντάξει πόρισμα».
 
Προφανώς κ. Ρακιντζή, έτσι όπως το διατυπώσατε, γνωρίζετε ότι η οικονομική επιθεώρηση έχει κάνει έλεγχο, αλλά δεν έχει συνταχθεί πόρισμα.  Είστε σίγουρος ότι έχει γίνει έλεγχος; Και συνεχίζει ο κ. Ρακιντζής,  «Σαφώς έχει πάρα πολλή δουλειά η οικονομική επιθεώρηση, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση έχει καθυστερήσει» 
Έξι χρόνια....έξι χρόνια έχει καθυστερήσει η οικονομική επιθεώρηση να εκτελέσει την εντολή σας, και το λέτε έτσι απλά, σαν να μην προσβάλλεστε.
Λέει ο κ.Ρακιντζής σχετικά με την έκτακτη επιχορήγηση της ΕΦΟΑ για την κατασκευή Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης Βορείου Ελλάδος, «Αυτό μπορώ να το ψάξω» Δηλαδή, σήμερα μπορεί να το ψάξει αλλά το 2007 το 2008 δεν μπορούσε;
Ομολογεί εμμέσως ότι δεν το έχει ψάξει, τουλάχιστον με το ζήλο που θα έπρεπε; 
Τι διαβεβαιώσεις μπορεί να μας δώσει ο κ.Ρακιντζής, ότι σήμερα αυτή η υπόθεση θα έχει διαφορετική τύχη από εκείνη του 2007;
Προς το τέλος ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αναρωτιέται,απευθυνόμενος προς τον κ. Ρακιντζή,....«πως ο άνθρωπος αυτός κατόρθωνε όλο αυτό το διάστημα να μην έχει καμία συνέπεια για τις πράξεις του», συμπεραίνοντας... «ή είναι πολύ νόμιμος και νομοταγής και τυπικός ή έχει Μπάρμπα στην Κορώνη». 
Μια διόρθωση κ. Τριανταφυλλόπουλε.....ο κύριος αυτός δεν έχει Μπάρμπα στην Κορώνη......έχει Μπαρμπάδες στην Κορώνη!! 
Ο κ. Ρακιντζής τελειώνει με μια έμμεση «Παγκάλεια» ρήση.
 
Λέει... «εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα των σωματείων που αποτελούν την Ομοσπονδία να κάνουν μια Γενική Συνέλευση........» με άλλα λόγια «φταίμε και μεις......αλλά φταίτε και σεις» 
Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό κ. Γενικέ Επιθεωρητά ότι οι παρανομούντες σήμερα πολύ πιθανόν να είναι πλειοψηφία; 
Μέχρι να αλλάξει ο νόμος και να τιμωρούνται οι νομοταγείς, μήπως μπορείτε να κάνετε το καθήκον σας με πιο ουσιαστικό τρόπο, και να σταματήσετε να μοιράζετε ευθύνες σε όλους. Λες και δεν ξέρετε τι γίνεται στις Γενικές Συνελεύσεις.
 
Να καταγγείλουμε τις παρανομίες των Γενικών Συνελεύσεων που;
 
Στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού; 
Στην «μαύρη τρύπα του Διαστήματος»;
 
Και που το κάναμε, πιο το αποτέλεσμα;
Άφησα τελευταίο το πιο σοβαρό ολίσθημα του κ. Ρακιντζή.
 
Λέει κάποια στιγμή.... «εγώ μπορώ να ψάξω μόνο ότι έχει σχέση με το δημόσιο χρήμα και τις επιχορηγήσεις, αυτό (και εννοεί την καταγγελία για το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στην Βόρεια Ελλάδα) είναι θέμα των ομοσπονδιών, των σωματείων και των δικαστηρίων, έπρεπε να προσφύγουν στα δικαστήρια» και συνεχίζει, «το 2007 είχα μια καταγγελία από την Ένωση Φίλων Τέννις «ΑΙΟΛΙΚΗ», την έστειλα στη Γ.Γ.Αθλητισμού, δεν μου απήντησαν, επανήλθα το 2008 και μου απήντησε.......» χωρίς να μάθουμε ποτέ τι του απάντησαν.
 
Το πιθανότερο γιατί δεν του απάντησαν ποτέ! 
Βγήκατε στον αέρα να μιλήσετε για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να έχετε ενημερωθεί;
 
Μιλάτε για τις καταγγελίες του 2007 και του 2008 όταν υπάρχει νέα συμπληρωματική καταγγελία με πρόσθετα στοιχεία που κατατέθηκε στην υπηρεσία σας τον Νοέμβριο του 2012 με επίσημο τρόπο, και το αγνοείτε; 
Αν είναι εις γνώση σας, είναι δυνατόν να λέτε στον Τριανταφυλλόπουλο,.... «έπρεπε να προσφύγουν στα δικαστήρια» όταν η μήνυση έχει γίνει από το 2007;

Διαβάστε το κείμενο-καταγγελία
 προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρον Ρακιντζή.

Προς   Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας  Διοίκησης    Κον Λέανδρο Ρακιντζή
Λ. Κηφισίας 1-3 & Λ.Αλεξάνδρας    Τ.Κ.11523                                                       
  
19.11.2012
ΘΕΜΑ: Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.)
Κε Γενικέ,  με αφορμή την ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Σοφίας Σακοράφα (την οποία σας επισυνάπτουμε) προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, και Οικονομικών,  με θέμα «Ολυμπιακό κέντρο αντισφαίρισης Βορείου Ελλάδας-φάντασμα», επανερχόμαστε  με νέα στοιχεία.
Σας επισυνάπτουμε έγγραφά σας για το παραπάνω θέμα: 
1)Αρ.Πρωτ.Φ.580.07/8086/10.10.2007, 
 
2)Αρ.Πρωτ.Φ.580.07/1666/20.2.2008  και 
3)Αρ.Πρωτ.Φ.580.07/581/16.1.2009  
Κε Γενικέ, αισίως οσονούπω, μπαίνουμε στο 2013. 
Αποτέλεσμα;…..κανένα!!
Σας επισυνάπτουμε πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας με Αρ. Πρωτ.88012/17.12.2008, από το οποίο προκύπτει ότι, υποβλήθηκε μήνυση για απιστία από το 2007, κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας, και κατά παντός υπευθύνου, για το συγκεκριμένο θέμα. 
Έχουν περάσει πέντε χρόνια, και η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης.
 
Όπως γνωρίζετε, καλύτερα από κάθε άλλον, η παραπομπή σε δίκη θα οδηγούσε σε έκπτωση από τις θέσεις των, όσων θα παραπέμπονταν.
 
Ποιους, λοιπόν εξυπηρετεί αυτή η πρακτική;
 
Αναρωτιόμαστε αν η ανυπαρξία αντίδρασης εκ μέρους των επί μέρους αρμόδιων φορέων, είναι αποτέλεσμα μόνο της γραφειοκρατίας; 
Φοβούμαστε ότι η γραφειοκρατία αρχίζει να μοιάζει στην Τουρκοκρατία. Όλα εκεί τα ρίχνουμε.
Τα νέα στοιχεία, τώρα κε Γενικέ. 
Τα τελευταία χρόνια, κατά παράβαση του Αθλητικού νόμου, η Ομοσπονδία στις απολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις δεν δίνει στους συμμετέχοντες ισολογισμό.
 
Τα δύο τελευταία χρόνια παραβιάζεται και άλλος νόμος, ο 3861/2010 , «Πρόγραμμα Διαύγεια», μη αναρτώντας τους ισολογισμούς στο διαδίκτυο, όπως ο νόμος υποχρεώνει.
 
Κατορθώσαμε να βρούμε τον ισολογισμό του 2011, τον οποίο και σας επισυνάπτουμε.
 
Και καταλάβαμε, γιατί ο ισολογισμός δεν είναι προς κοινή θέα.
 
Προοδευτικά ελλείμματα ύψους 828.750,12 ευρώ, Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις, δηλαδή οφειλές, ύψους 1.384.029,80 ευρώ. 
Ποιος και γιατί δημιούργησε αυτά τα χρέη, ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την εξέλιξη, ποιος θα τα πληρώσει και από πού, που πήγαν τα χρήματα αντί να πάνε σ´αυτούς που οφείλονταν; 
Πως δικαιολογείται ένας φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  που τα αποκλειστικά του έσοδα είναι η κρατική επιχορήγηση να δημιουργεί τέτοια οικονομικά ανοίγματα;
 
Ποιος ο ρόλος της Γ.Γ.Αθλητισμού που βάσει του αθλητικού νόμου επιχορηγεί τις ομοσπονδίες και έχει και την υποχρέωση να ελέγχει πού πάνε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων;
Κε Γενικέ, να μας συγχωρήσετε την έκφραση. 
Πλέον δεν ζητούμε….απαιτούμε.
 
Απαιτούμε να γίνει έλεγχος, απαιτούμε να γίνουν ενέργειες ώστε να διατηρηθεί η ελπίδα να γίνουμε επί τέλους ένα ευνομούμενο κράτος.
Με εκτίμηση
Ακολουθούν 13 ονόματα.
Υ.Γ.  Οι αναγνώστες αυτού του άρθρου πρέπει να ξέρουν ότι το ίδιο κείμενο κοινοποιήθηκε με επίσημο τρόπο, στο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη και την Γ.Γ.Αθλητισμού κα  Κυριακή Γιαννακίδου.

Επιμύθιον: Όταν οι Πολίτες αναλαμβάνουν να βοηθήσουν το Έργο των Θ.Ε.Α. (Θεσμοθετημένων Ελεγκτικών Αρχών), οι επικεφαλείς αυτών πρέπει να τους ευγνωμονούν κι όχι να τους αγνοούν...
Γιά.Σα.ς





1 comment:

somebody who cares said...

Συγχαρητήρια για την Επανάληψη, η οποία είναι ως γνωστόν Μητέρα της Μαθήσεως. Πως έχουμε την αφελή άποψη ότι αυτό το ρητό μπορεί να ισχύσει και για τα "πρόβατα";
ΣΩΣ.Τ.Ά.