Sunday, September 8, 2013

Κόκορα!!!!!!!!!κι κι ρι κου.............. Δεν είσαι ικανός να καθαρίσεις τον βούρκο που δημιουργησες. Λοβητούρα της Λίστας Λαγκαρντ!

H εθνική και ο πατερούλης της

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται η επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων να είναι εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης; Η εύκολη απάντηση "οι Έλληνες αγαπούν το μπάσκετ", είναι αντίστοιχου επιπέδου με το "οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι γι’ αυτό δεν πάει καλά το δημόσιο".

Ένα ολοκληρωτικό σχέδιο έχει μπει σε εφαρμογή εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Ο Πατερούλης του ελληνικού μπάσκετ, κατά κόσμον Γιώργος Βασιλακόπουλος, έχει δημιουργήσει μια πυραμίδα με τεράστια βάση και, πια, αρκετά μεγάλη κορυφή.

Ο αθεόφοβος -ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού την εποχή των πραγματικά παχιών αγελάδων, κάπου στη δεκαετία του '90- αντί να βάλει τα λεφτά στην τσέπη και να εξαφανιστεί, όπως τόσοι άλλοι, γέμισε την Επικράτεια με κλειστά γυμναστήρια. Όταν λέμε ότι δεν υπάρχει κωμόπολη που να μην έχει κλειστό γυμναστήριο κυριολεκτούμε.

Αφού λοιπόν έφτιαξε τις υποδομές, χώρισε την Ελλάδα σε περιφέρειες, αυτές πλήρωναν προπονητές (με λεφτά που έστελνε αυτός ως πρόεδρος της ομοσπονδίας) και γύριζαν χωριό-χωριό για να μαζέψουν όποιο παιδί υπήρχε υπόνοια ότι κάτι μπορεί να κάνει, αυτά τα παιδιά τα χώριζε σε κλιμάκια ανά ένωση, μετά σε δύο μεγάλα γκρουπ (βόρεια και νότια Ελλάδα) και στο τέλος στην Εθνική Ομάδα, αυτό κάθε χρόνο, για κάθε ηλικία. Φέτος, δηλαδή, η ομοσπονδία έχει εθνική ομάδα για κάθε ηλικία από τα 15 έτη και πάνω, θα μου πεις "σιγά, όλες οι ομοσπονδίες το έχουν", ναι μόνο που αυτός το έκανε πριν από σχεδόν 30 χρόνια…

Αυτές τις ομάδες τις έστελνε για προετοιμασία κάθε καλοκαίρι, για τουρνουά σε όλο τον κόσμο και συμμετείχαν σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Έφτιαξε δική του σχολή προπονητών, δημιούργησε διαιτητές διεθνούς εμβέλειας και αθλητές που έμειναν στην Ιστορία.
Αν όλα αυτά σου φαίνονται λίγα, άκου και τη συνέχεια: Ταξίδεψε τον κόσμο και έφερε καινοτομίες, κυριάρχησε στο διεθνές αθλητικό στερέωμα (Πρόεδρος της FIBA EUROPE) και έφερε μεγάλες διοργανώσεις στη χώρα μας.

Αν ούτε αυτό σε εντυπωσιάζει, άκου και το πιο απίστευτο για την ελληνική πραγματικότητα: Διοικεί το άθλημα με τις περισσότερες επιτυχίες στην Ελλάδα, με εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές και σχεδόν χίλια αθλητικά σωματεία χωρίς καμία μα καμία διχόνοια και έριδα.
Κανένας δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση, δεν υπάρχουν κομματικές παρατάξεις, δεν υπάρχουν φατρίες, ούτε κανείς τολμά να βάλει τις φιλοδοξίες του πάνω από τον κοινό σκοπό.
Να γνωρίζετε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα συνεχίσει να κάνει αυτό που χρειάζεται για να μείνουμε στην κορυφή, ακόμα και τώρα που δεν υπάρχουν χρήματα…

Υ.Γ.: Όσοι γνωρίζουν λίγο από τη μαφία του ευρωπαϊκού μπάσκετ ξέρουν ότι τα στραβά σφυρίγματα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου τυχαία, βλέπεις πολύ τους μπήκε στη μύτη ο Πατερούλης με την Ελλαδίτσα του, επί τόσα χρόνια…

Υ.Γ.2: Το αποτέλεσμα με την Ιταλία δεν θα επηρεάσει την καλή πορεία μας στο Ευρωμπάσκετ.

No comments: