Wednesday, March 2, 2011

DAVIS CUP 2011

Σε δύο μέρες από σήμερα, στις 4 Μαρτίου, η Εθνική Ομάδα Αντισφαίρισης παίζει Davis Cup με αντίπαλο την Λετονία στη Θεσσαλονίκη.

Ο καλοπροαίρετος και ανυποψίαστος (για την κατάσταση που επικρατεί στην ομοσπονδία) φίλος του τένις θα περίμενε το αυτονόητο. Το αυτονόητο είναι, να μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για την μοναδική εντός της χρονιάς κορυφαία διοργάνωση της Εθνικής Ομάδας, από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Σήμερα 2 Μαρτίου, δύο ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων, στο site της ΕΦΟΑ….βασιλεύει….. «άκρα του τάφου σιωπή……». Το ίδιο έκαναν και με το Federation Cup την αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών, πριν ένα μήνα που έγινε στο Ισραήλ, διοργάνωση που ούτε στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα του 2011 δεν έχουν συμπεριλάβει. Μάθαμε ότι διεξάγεται, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Μιλάμε για ξεφτίλα……..οι άνθρωποι δεν «παίζονται»……πρόκειται για «ανάδελφο είδος» ανθρώπων.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ιδιωτικές ιστοσελίδες και μπορέσαμε να ενημερωθούμε. Μαθαίνουμε λοιπόν, από το www.tennisnews.gr, ότι…… « Ετοιμάζεται η ομάδα του Davis Cup, με ατομικές προπονήσεις, ενόψει των αγώνων με τη Λετονία στις 4 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.»

Αυτό το «με ατομικές προπονήσεις», συνειρμικά με έκανε να θυμηθώ μια ιστορία πριν περίπου τρία-τέσσερα χρόνια που λέει πολλές αλήθειες για την κακοδαιμονία του Ελληνικού τένις. Πρέπει να ήταν το 2007 καλοκαίρι, και στην Ιταλία, αν δεν κάνω λάθος, έγινε το Πανευρωπαικό Ομαδικό στα 14σάρια. Ρώτησα τον πατέρα ενός αθλητή που είχε πάει μαζί με την ομάδα ιδιωτικά, να μου πει τις εντυπώσεις του. Θυμάμαι τα λόγια του σαν να μου’ τάπε χθες «…..μη το ψάχνεις, είμαστε τριτοκοσμική χώρα στο τένις, αρκεί να σου πω αυτό, η ομάδα της Ιταλίας ήρθε στους αγώνες με τους προπονητές τους ομοιόμορφα ντυμένοι, κατευθείαν από το ομοσπονδιακό προπονητικό κέντρο, μετά από δεκαήμερη παραμονή, και μιλάμε για 14σάρια, φαντάσου τι γίνεται με τους μεγαλύτερους»

Ας επανέλθουμε στο σήμερα και στα δικά μας. Σήμερα, το 2011, η Εθνική Ομάδα των ανδρών του τένις, δεν θα προσέλθει να αγωνισθεί στο σπουδαιότερο ομαδικό τουρνουά της χρονιάς, προετοιμασμένη στο ομοσπονδιακό προπονητικό κέντρο, γιατί απλά δεν υπάρχει, δεν θα τύχουν οι αθλητές προπονητικής στήριξης από ομοσπονδιακό προπονητή, γιατί απλά δεν υπάρχει, ούτε ιατρικής, ούτε φυσικής κατάστασης, ούτε φυσιοθεραπευτικής αγωγής, γιατί απλά δεν υπάρχουν ομοσπονδιακός γιατρός, γυμναστής ή φυσιοθεραπευτής. Ούτε το ελάχιστο δεν έγινε, να μαζευτούν όλοι μαζί αθλητές και προπονητής για μια βδομάδα και να προπονηθούν σαν ομάδα.

Η ενημέρωση του tennisnews τελειώνει ως εξής «…….Η σύγκριση των αριθμών ευνοεί τους Λετονούς, αλλά αφήστε μας να έχουμε πολλές επιφυλάξεις καθώς και η δική μας ομάδα είναι μια απίστευτα δεμένη ομάδα δοκιμασμένη στα δύσκολα.» Θα βασισθούμε πάλι στον πατριωτισμό των Ελλήνων, την ελληνική ψυχή και το ελληνικό φιλότιμο. Και αν μεν για τους Έλληνες αθλητές η ψυχή και το φιλότιμο είναι δεδομένα, δεν είναι το ίδιο σίγουρο γι’ αυτούς που διαχειρίζονται με «εγκληματικό ερασιτεχνισμό» το άθλημα.

«Ευτυχώς» για τους «κυρίους» της ΕΦΟΑ που ανέκυψε η οικονομική κρίση, για να μπορούν να «δικαιολογούν» τα αδικαιολόγητα. Έτσι τουλάχιστον νομίζουν…….γιατί ξεχνούν ότι έχουν ιστορία 16 χρόνων…….και το μνημόνιο ένα χρόνο.

ΥΓ.: Είπα να ρίξω μια τελευταία ματιά στο site της ΕΦΟΑ, και ω! του θαύματος αξιώθηκαν να ενημερώσουν τον κόσμο. Και όταν λέμε ενημέρωση…..εννοούμε ενημέρωση. Έτσι μάθαμε ποιά είναι η ΛΕΤΟΝΙΑ .Μήπως είναι οι κάμποι…….μήπως είναι τα βουνά ……..μήπως είναι ο VERDASCO !!! Ευτυχώς(χωρίς εισαγωγικά) που δεν μας αφήνεται να πλήξουμε.

No comments: