Saturday, April 25, 2009

ΤΕΝΙΣ και ΡΟΔΟΣ

ΑΘΗΝΑ 24 Απριλίου 2009

Αγαπητέ κύριε Ζαννιά,

Στις 22 Απριλίου διάβασα με έκπληξη αγανακτισμένη επιστολή σας, με αποδέκτες όλους μας και με κοινοποίηση σε πολλούς Υπουργούς, Προέδρους, Γενικούς Γραμματείς και άλλους επιφανείς παράγοντες. Σε όλους αυτούς και σε σας στέλνω κι εγώ την δική μου αγανακτισμένη επιστολή.

Ένας από τους πολλούς λόγους που το Ελληνικό Τένις δεν έχει χορηγούς, είναι και το με πόση επιπολαιότητα δίνετε την στήριξη σας και με πόση ευκολία την αναιρείτε. Το Aegean Tennis Cup από κορωνίδα των αθλητικών γεγονότων του τόπου, έγινε «μια καθαρά επαγγελματική και επιχειρηματική διοργάνωση». Ο «Πρώην» Ευεργέτης-Μέγας χορηγός, έγινε άτομο «χωρίς ευαισθησίες και αρχές». Είναι δυνατόν, επειδή δεν πήρατε 2 ή 3 κάρτες ελεύθερης συμμετοχής να αλλάζουν όλα ;

Οργανώσατε το Α’ Πανελλαδικό Junior στην Ρόδο, όχι για να στηρίξετε το ακριτικό σωματείο Ροδιακός, αλλά για να κάνετε τεστ στην επερχόμενη οργάνωση του επιχειρηματία. Βεβαίως το τεστ δεν το πλήρωσε αυτός, ούτε εσείς, αλλά οι γονείς. Αντί να στείλετε 32 αθλητές, ταλαιπωρήσατε και καταξοδέψατε 350 οικογένειες από πολλά μέρη της Ελλάδας, που ξόδεψαν πάνω από € 300,000. Παροτρύνατε να χρησιμοποιήσουμε το ταξιδιωτικό γραφείο του «Πρώην». Του προσφέρατε δωρεάν Τεστ, Διαφήμιση και για δώρο €800 ανά παιδί-αθλητή με τον γονέα του.

Το σύστημα των Πανελλαδικών τουρνουά είναι πατέντα ΕΦΟΑ. Τόσα χρόνια δεν καταφέρατε να αντιγράψετε κάποιο πετυχημένο σύστημα των προηγμένων τενιστικά χωρών. Για όποιον δεν έχει γνώση του χώρου μας, αναφέρω ότι σε κάθε αγώνα που οργανώνετε (και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα), καταβάλουμε παράβολο συμμετοχής €20. Από αυτά τα €14 πηγαίνουν στο εκάστοτε Ροδιακό, που πληρώνει όμως και όλα τα έξοδα. Όλα πληρώνονται από τους γονείς. Η ομοσπονδία πληρώνει τα ταξίδια των μελών της.

Αναφέρετε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία όρισε το Davis Cup σε ταυτόχρονη ημερομηνία με το Aegean Tennis Cup. Τον Ιούνιο γίνεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και κανείς δεν γνωρίζει που θα γίνει, Είμαστε στα τέλη Απριλίου και δεν ορίσατε ακόμα την έδρα των υπόλοιπων Παν-ελλαδικών τουρνουά της χρονιάς. Μέσα σ’ αυτή την προχειρότητα, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι εσείς δεν λάβατε υπόψη το διεθνές καλεντάρι και τις ημερομηνίες του Davis Cup. Έτσι, οι Έλληνες αθλητές της Εθνικής ομάδας θα είναι απόντες και χαλάσατε τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Τελικά, οι γονείς επένδυσαν τα χρήματά τους, για να οργανώσει η Ρόδος ένα καλό τουρνουά για τους ΞΕΝΟΥΣ. Αν θέλατε να βοηθήσετε τους Έλληνες αθλητές, θα οργανώνατε 5 μικρότερα τουρνουά σε προσεγμένες ημερομηνίες, όλα γεμάτα με τους καλύτερους δικούς μας, για να αποκτήσουν τις εμπειρίες που τους λείπουν.

Αγανακτείτε, που επί 20 ημέρες ο «Πρώην» δεν σας απαντά. Σας θυμίζω, ότι εσείς ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ, στις επιστολές που επί μήνες σας στέλνουμε. Ούτε σε μία από ευγένεια.

Οι ιδεολόγοι «Ερασιτέχνες», εκτός από τον ερασιτεχνισμό τους, ας δείξουν πρώτοι τις αρχές τους, για να ακολουθήσουν οι Εταιρείες.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !

Κώστας Κουτσάφτης
Γονέας δύο 12χρονων αθλητών του Τένις

No comments: