Saturday, September 27, 2008

14-"Παραλειπόμενα της Γ. Συνέλευσης της ΕΦΟΑ

1. Ο αποκλεισμός των αντιπολιτευομένων από το ξενοδοχείο της Συνέλευσης .
Λεπτομέρειες στην επιστολή της κυρίας Σαρατζίδου προς το ξενοδοχείο που ακόμα δεν απαντήθηκε εγγράφως [τα γραπτά μένουν …και τα αποφεύγουν!]

Aρ. Πρωτ. 12 Θεσσαλονίκη 8 Σεπτεμβρίου 2008

Προς: Υπεύθυνη Κρατήσεων Hotels Classical Imperial Larissa
Κοιν.: Διευθυντή
Κυρία …………,
Την Δευτέρα 1/9 επικοινώνησα τηλεφωνικά και ζήτησα 6 μονόκλινα και 2 δίκλινα για Παρασκευή –Σάββατο 5-6/9 και 2 δίκλινα και 1 μονόκλινο για Σάββατο 6/9, δηλώνοντας τον λόγο της κράτησης δηλαδή ότι είμαστε σύνεδροι στη Γενική Συνέλευση της Ε.Φ.Ο.Α. που θα γίνει στο ξενοδοχείο σας.
Μου δηλώσατε ότι είχατε δωμάτια για Παρασκευή, όχι όμως για Σάββατο, γιατί 80 δωμάτια είχε κλίσει πρακτορείο για την Ομοσπονδία και θα μου τηλεφωνήσετε μόλις πάρετε την λίστα των ονομάτων.
Σας ενόχλησα και την Τρίτη και την Τετάρτη και κρατήσατε για μια ακόμη φορά όνομα και τηλέφωνο για επικοινωνία ζητώντας μου συγνώμη, γιατί το πρακτορείο καθυστερούσε τις λίστες.
Επειδή δεν επικοινωνήσατε και πάλι μαζί μου, την Πέμπτη με ΦΑΞ σας ζητώ και πάλι τα δωμάτια. Επιτέλους επικοινωνείτε μαζί μου και μου δηλώνετε ότι μόλις πήρατε τις λίστες από το πρακτορείο και γι αυτό δεν είχατε επικοινωνήσει μαζί μου.
Αρχίζουμε την επιβεβαίωση ονομάτων και συλλόγων για 15 άτομα : Σαρατζίδου, Εμμανουηλίδου, Τσάτσης, Λώμη, Σουπιωνάς, Βρανάς, Κολιμπάδης, Πένσος, Παπαδόπουλος, Γεμουχίδης, Ανδρουτσέλης, Μαλάμος, Καλογεράς, Γιώρτσος , Βαλατσός. Για όλους η απάντηση ήταν: Είστε στη λίστα, όχι στα δωμάτια.
Επειδή την Κυριακή 7/9 στη Γενική Συνέλευση που θέσαμε θέμα στην Γενική Συνέλευση της Ε.Φ.Ο.Α. για την επιλεκτική διαγραφή των ονομάτων μας από τις κρατήσεις ο πρόεδρος δεν δέχτηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι το πρόβλημα ήταν δικό σας ως κρατήσεις και δικό μας, γιατί δεν είχαμε στείλει προκαταβολή!
Επειδή προκαταβολή δεν μου ζητήσατε, όπως φαντάζομαι και από κανέναν άλλον, αφού η κράτηση αρχικά είχε γίνει από το Πρακτορείο και οι λίστες επίσης κατ’ επιλογή της Ε.Φ.Ο.Α παρότι σας δήλωσα εξ αρχής ότι θα πληρώσουμε προσωπικά. Και φυσικά δεν δεχόμαστε να πάρετε εσείς τις ευθύνες άλλου.
Παρακαλώ να μας στείλετε με ΦΑΞ στο 2310630965 τις λίστες του Πρακτορείου της Ομοσπονδίας για τα περαιτέρω εκ μέρους μας .

Ευχαριστώ
Σαρατζίδου Ευαγγελινή
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΤΕΝΝΙΣ «ΑΙΟΛΙΚΗ»



2. Οι αντιπολιτευόμενοι πέρασαν ωραία στη Λάρισα ,αναβιώνοντας το κοινωνικό πρόσωπο της παρέας του Τέννις .

3. Την Παρασκευή 5/9 σε ταβέρνα της πόλης ,τρώγοντας και πίνοντας κουβεντιάζαμε για πολλά τεννιστικά και άλλα ,όταν ήρθε ο υπεύθυνος του καταστήματος να μας ανακοινώσει ότι <το λογαριασμό σας θα τον πληρώσει ο κ. Κουραμάς>
Αυτόματα χωρίς καμιά συνεννόηση αρνηθήκαμε, γιατί ο κ. Κουραμάς πέραν και πάνω απ’ όλα είχε τον προηγούμενο χρόνο «πληρώσει» ακριβά το άθλημα, όταν στο Συμβούλιο για το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ είχε πάρει το μέρος του Ζαννιά.
Στη συνέχεια ο καταστηματάρχης ήρθε με βελτιωμένη πρόταση <Ο λογαριασμός είναι κερασμένος από τα 5 σωματεία της Λάρισας>. Και πάλι αρνηθήκαμε γιατί είναι περίεργο και πρωτοφανές να σε κερνούν δια τηλεφώνου, όταν κανείς δεν σε έχει καλωσορίσει ούτε με ανακοίνωση στο ξενοδοχείο που μένεις. Στη συνέχεια μάθαμε ότι ο Δήμος Λάρισας πρόσφερε τραπέζι καλωσορίσματος μέσω των Σωματείων, αλλά και πάλι δεν δεχτήκαμε αφού κανείς και καμιά ανακοίνωση δεν μας είχε ειδοποιήσει γι αυτό. Δεχτήκαμε το κέρασμα απ’ τον συνδαιτυμόνα μας κ. Σουπιωνά του Ο.Α. Αθηνών και συνεχίσαμε ευχάριστα την βραδιά μας.


4 . Το Σάββατο 6/9 αποφασίσαμε - παρά τον αποκλεισμό μας από το ξενοδοχείο- να πάμε στην συνεστίαση, όπως πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση στο δικό μας ξενοδοχείο.
Χαιρετίσαμε κάποιους γνωστούς δημιουργώντας αναστάτωση στον ομοσπονδιάρχη και σχετικά σύντομα αποχωρήσαμε. Άλλωστε το κλίμα μόνο ευχάριστο δεν ήταν, αφού οι περισσότεροι ήταν άγνωστοι και πρωτοεμφανιζόμενοι. Συνεχίσαμε την βραδιά μας σε παγωτερί και μάθαμε από τηλέφωνα ότι και οι άλλοι το διέλυσαν σύντομα. Ούτε ζεμπέκικο ούτε τραγούδια αυτή τη φορά …


5 . Την Κυριακή 7/9 στη Γ.Σ. με πρόεδρο τον μόνιμο κ. Κοντονή εκτός ημερησίας διατάξεως ο κ. Μαλάμος εκ μέρους μας κατέθεσε ψήφισμα που είχαμε ετοιμάσει για τα ΒΟΝUS των αθλητών /τριών. Το κάτωθι.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΖΗΤΟΥΜΕ από την Αθλητική Ηγεσία κατά την ψήφιση των τροπολογιών του Αθλητικού Νόμου (Ν. 2725/99) που βρίσκεται σε διαδικασία στη Βουλή των Ελλήνων να διατηρήσει το προνόμιο του 10% (Bonus) των αθλητών μας για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. τόσο για τις κατηγορίες ηλικίας όσο και για την επίτευξη της νίκης δηλ. 1η, 2η και 3η θέση.
Για το χρονοβόρο και επίπονο άθλημά μας που η προετοιμασία του αρχίζει από πολύ μικρή ηλικία, οι προτεινόμενες αλλαγές που γνωρίζουμε από τον Τύπο θα αποτελούσαν θανάσιμο αντικίνητρο για την ενασχόληση με την αντισφαίριση

Το παρόν ψηφίστηκε ομόφωνα στην τακτική Γ.Γ. της Ε.Φ.Ο.Α.
Λάρισα 7/9/2008

Και αποφασίστηκε να διαβιβαστεί:
1) Υπουργείο Πολιτισμού
2) Υφυπουργείο Αθλητισμού
3) Γ.Γ. Αθλητισμού
4) Ελληνικό Κοινοβούλιο (Βουλή των Ελλήνων)
5) Πολιτικά Κόμματα
6) Αθλητικές Ομοσπονδίες
7) Τύπο και Μ.Μ.Ε.

Ο πρόεδρος δεν έκανε ούτε ψηφοφορία γι αυτό, γιατί ο ομοσπονδιάρχης είπε ότι το έχει πρόταση ο ίδιος, αλλά μέχρι τέλους της συνέλευσης καμιά λέξη για το θέμα.
Το πρωτεύον ήταν τα κουκιά.
Με άλλα θα ασχολούμαστε; Αλήθεια εστάλη ψήφισμα έστω από το νέο Δ.Σ. για το θέμα;


6 . Μεγάλο διάλλειμα για συζήτηση και νομική άποψη αφού με τον κατάλογο της Γ.Γ.Α. που κατέθεσε στο Προεδρείο ο συνάδελφος Πρόεδρος της Πάτρας κ. Ανδρουτσέλης αρκετοί σύλλογοι φαίνονταν να μην έχουν αθλητική αναγνώριση. Δύο από αυτούς κατέθεσαν έγγραφα οι υπόλοιποι εξαιρέθηκαν από τις ψηφοφορίες.


7 . Ο επί 13 χρόνια πρόεδρος έκανε τρίλεπτο διοικητικό απολογισμό και μας μίλησε για τα επαγγελματικά τουρνουά που έκαναν – κάνουν ή θα κάνουν επιχειρηματίες στην Ελλάδα. ΑΙΣΧΟΣ …Με ξένα κόλλυβα πάλι μνημονεύουμε…Για μια ακόμη φορά υποτίμησε το σώμα και κυρίως τους δικούς του που δεν άκουσαν απολογισμό, μήπως και μάθουν κάτι για το άθλημα που εκπροσωπούν τυχαία οι περισσότεροι.


8 . Μεστός και επικεντρωμένος ο λόγος των αντιπολιτευομένων, αερολογίες –μεγαλοστομίες και απειλές ο λόγος πολλών μελών του Δ.Σ .Κρίμα… Η ουσία χάθηκε πάλι. Αρκετούς από τους λόγους μας θα τους διαβάσετε είμαστε ανοιχτοί να δημοσιεύσουμε και τις τοποθετήσεις των απέναντι. Εμείς πιστεύουμε στο άθλημα και στην ελεύθερη άποψη.


9 . Όταν ο κ. Πένσος έθεσε θέμα παράνομης εκπροσώπησης από σύζυγο ή γονέα εργαζομένων στην Ε.Φ.Ο.Α. {υπήρξαν τρείς } ο Πρόεδρος της συνέλευσης εκώφευσε και το θέμα τελείωσε χωρίς επίσημη νομική ανακοίνωση. ΑΙΔΩΣ, Αργείοι…
10-Παραλειπόμενα Γ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. στη Λάρισα


10 , Ο Φίλος εκπρόσωπος του Ηπειρωτικού κ. Κανταρτζής από το βήμα επέπληττε τους συναδέλφους συνέδρους, γιατί δεν συμμετέχουν ή δεν στέλνουν τους προπονητές τους στα σεμινάρια των προπονητών, γιατί ο ίδιος ως προπονητής έμαθε και είδε πολλά σ’ αυτά και ο ομοσπονδιάρχης που παράτησε τις βόλτες μέσα –έξω εναγωνίως από το πάνελ του προεδρείου του έλεγε <Δεν είσαι προπονητής>. Λές και αυτή ήταν η μεγαλύτερη παρανομία….


11 . Το μέλος του Δ.Σ. κ. Τσιάρας μας έκανε με το λόγο του πλήρες σεμινάριο πως τοπικώς μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε χρήματα. Πάνω από 750.000 Ε εκαυχήθη ο ίδιος ότι έχει μαζέψει για το τέννις της Πτολεμαΐδος. Ούτε λέξη όμως για το 1050000 Ε της έκτακτης επιχορήγησης Λιάνη για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.

12 . Τα κουκιά ήταν αναμενόμενα, αφού ήταν από καιρό στο μούσκιο που θα ’λεγε και η Ηπειρώτισσα γιαγιά μου . Όταν η πολιτεία δεν εφαρμόζει τους ίδιους της τους νόμους, εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να ανακατέψουμε λίγο το σακούλι και αναγκάσαμε τον ομοσπονδιάρχη σε φωνές και ένταση μετά την ψηφοφορία σε κάποιους απείθαρχους. Όσοι υπάκουοι, κάντε αυτό που σας λέει, γιατί αλλιώς τελειώσατε …


13. Έτσι τα είδα εγώ και μόνο ευτράπελα, γιατί τα σοβαρά κουράζουν.
Λίτσα Σαρατζίδου


14 . Η πρόεδρος του ΣΑΣ είναι και πρόεδρος του Ομίλου Unesco Σερρών και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ομίλων Unesco ήταν φυσικό να συναντηθεί με την πρόεδρο της Unesco Λάρισσας μια και βρέθηκε στην πόλη της.
Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο όπου είχε συνειδητά εκδιωχθεί ένας μεγάλος αριθμός συλλόγων του τένις, γιατί ο φόβος της επικοινωνίας των συναδέλφων ομίλων θα παρουσίαζε τον γυμνό βασιλιά του ελληνικού τέννις και αυτό μπορεί να έφερνε ανατροπές.
Θυμηθείτε τις εκλογές του 2004………
Τι ήταν όμως να συμβεί αυτό;
Είναι δυνατόν να κουβεντιάζει επί ώρα στην πισίνα δίπλα και να μην ξέρουμε με ποια μιλάει…..
Πανικός στο επιτελείο παρακολούθησης .Συνάδελφοι πέρασαν ξαναπέρασαν θα περνούσαν όλο το βράδυ αν καθόταν. Όχι βέβαια φοβούμενοι μήπως την πετάξει στην πισίνα η Λαρισσέα πρόεδρος και ο πονόψυχος τρέξει να βοηθήσει…..
Το επιστέγασμα όλου του πανικού ήταν: Ο Zαννιάς και ο Κουραμάς ως μπράβοι στα μπουζούκια έξω από την πόρτα να παρακολουθούν και να καταγράψουν την είσοδο τους στο lobi.
Αφού διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω κυρία δεν είναι του τένις άρα ουδείς φόβος να χαθεί ψήφος, μπήκαν όλοι μαζί στην μεγάλη αίθουσα όπου χαρούμενο το ελληνικό τέννις άρχισε να εγκαταλείπει γύρω στις 11 την αίθουσα της επικοινωνίας των ομίλων –μια και γι αυτό γίνονται όλα αυτά.
Για τους ανθρώπους που έχουν χρόνια στην πλάτη τους το τέννις, οι καλύτερες ώρες των συναντήσεων των ομίλων είναι αυτές οι ώρες που συναντιούνται όλοι μαζί όπου λένε τα προβλήματα και τις επιτυχίες τους των συλλόγων τους.
Τα παραπάνω τα συζητούσαν παλιοί γνώριμοι γύρω στις 3 την νύχτα στο ωραίο μαγαζί με παγωτό της φιλοξενούμενης πόλης.
κ.Ε

1 comment:

fidelio said...

Αληθεύει ότι ο κ. Πρόεδρος στην αίθουσα της Γ.Συνέλευσης δήλωσε, απευθυνόμενος στους αντιπολιτευόμενους, ότι "θα εκλέγομαι όσα χρόνια θέλω".
Και ότι οι αμνοί ψηφοφόροι του δεν προσβλήθηκαν; Αλλά μάλλον δεν έχουν την απαιτούμενη νοημοσύνη!