Sunday, September 11, 2016

ΑΡΚΕΤΑ Κ. ΖΑΝΝΙΑ

Αρχαιρεσίες και ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία μας.

 Δυστυχώς, με τον υφιστάμενο αθλητικό νόμο.
 Χάθηκε η ευκαιρία με έναν νέο αθλητικό νόμο να καθαρίσει ο χώρος του Ελληνικού τένις, από την διαπλοκή, την αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση.
 Είκοσι δύο και μισό χρόνια ο ίδιος άνθρωπος να διοικεί με διοικητικές και οικονομικές παρανομίες. 
Είναι πολλά τα χρόνια, άνοιξη 1995, φθινόπωρο 2016.
 Και Μητροπολίτης να ήτανε, θα είχε αισθανθεί την ανάγκη να ξεκουρασθεί!

Απολογισμός μετά από τόσα χρόνια διοίκησης Ζαννιά:
Το Ελληνικό τένις σε πλήρη ανυποληψία, στην τελευταία κατηγορία του παγκόσμιου τένις,  χρόνια τώρα, ακόμα από τα χρόνια των παχιών αγελάδων με ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις του 1.300.000 και 1.500.000 ευρώ!
Είναι η μοναδική Ομοσπονδία χωρίς προπονητικό κέντρο και χωρίς ομοσπονδιακό προπονητή.
Η μοναδική Ομοσπονδία που εμφανίζει στους οικονομικούς απολογισμούς  δαπάνες για την ανάπτυξη 7% και 67% για δαπάνες δημοσίων σχέσεων.
Είναι η Ομοσπονδία που αντί να βοηθάει την προσπάθεια των αθλητών της, τους κατατρέχει με εκδικητική διάθεση.
Λόγω της αφερεγγυότητας του προέδρου της είναι η μοναδική Ομοσπονδία χωρίς  χορηγίες, σε ένα άθλημα που παγκοσμίως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ενδιαφέροντος των χορηγών.
Είναι μια Ομοσπονδία που τα μόνα της πάγια έσοδα είναι οι κρατικές επιχορηγήσεις και παρ’ όλα αυτά χρωστάει προς τρίτους πάνω από 1.200.00 ευρώ, και στο ταμείο της, έχει δεν έχει 20.000 ευρώ!
Είναι η Ομοσπονδία που πήρε έκτακτη κρατική επιχορήγηση 1.250.000 ευρώ για την κατασκευή Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης στη Βόρεια Ελλάδα, και δεν το κατασκεύασε ποτέ και ούτε βέβαια υπάρχουν τα χρήματα!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.
Μετά τα τελευταία γεγονότα, την αποστολή από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στον εισαγγελέα του πορίσματος του οικονομικού ελέγχου για τα περαιτέρω, την αυτοδίκαιη αναστολή του υπολοίπου της επιχορήγησης, από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, λόγω μη εναρμόνισης του καταστατικού της Ομοσπονδίας σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, και ο πλέον δύσπιστος θα έχει πειστεί, πως ο τρόπος που διοικείται το τένις σήμερα, πρέπει να αλλάξει.
Θα συνεχίσουμε να εκλέγουμε τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι, όλα αυτά τα χρόνια για όλα τα παραπάνω;
Το Ελληνικό τένις είναι ανάγκη να επανασχεδιαστεί απ’ την αρχή. 
Θέλει νέα πρόσωπα να το διοικήσουν, ανθρώπους που να αγαπάνε το άθλημα με ανιδιοτέλεια, να έχουν νέες ιδέες και πάνω από όλα «καθαρό μέτωπο».
Στις προθέσεις μας, μια εμπεριστατωμένη, κοστολογημένη εισήγηση-μελέτη στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με όσα πρέπει να γίνουν σε βάθος τετραετίας.
Θα ζητήσουμε από την Γ.Γ.Α. με κοστολογημένα στοιχεία, να αποκτήσει το Ελληνικό τένις, επί τέλους εν έτει 2017 πλέον, ένα μικρό αριθμό κλειστών γηπέδων που θα καλύπτει τις ανάγκες των αγώνων κατά την διάρκεια του χειμώνα, σε τρία διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της χώρας.
Θα εισηγηθούμε με συγκεκριμένο τρόπο, όπως είναι η κατάταξη των αθλητών τους, οι όμιλοι να εισπράττουν οικονομική ενίσχυση κατ’ έτος, εγγυημένη από την Γ.Γ.Α., με ειδική προς τούτο επιχορήγηση.
Θα επιδιώξουμε άμεσα την μεταφορά της έδρας και των γραφείων της Ομοσπονδίας στο φυσικό της χώρο. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, δεν είναι δυνατόν Ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων να έχουν τα γραφεία τους στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης του Ο.Α.Κ.Α., και η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης να πληρώνει ενοίκια και μάλιστα υψηλά σε ιδιώτες.
Θα απαιτήσουμε, με εύλογο οικονομικό τίμημα, να έχει η Ομοσπονδία για χρήση της τέσσερα γήπεδα στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης, ώστε να δημιουργηθεί Ομοσπονδιακό προπονητικό κέντρο, στελεχωμένο από προπονητές, μασέρ, ψυχολόγο, διαιτολόγο και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο. Ένα αντίστοιχο προπονητικό κέντρο, μικρότερης βέβαια δυναμικότητας, θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη για να καλυφθούν οι ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας. Είμαστε η μόνη Ομοσπονδία που δεν διαθέτει Ομοσπονδιακό προπονητή και προπονητικό κέντρο, εδώ και δέκα πέντε χρόνια!
Όλοι οι προπονητές των ομίλων θα είναι σε συνεχή συνεργασία με το Ομοσπονδιακό προπονητικό κέντρο με εισηγήσεις και υποδείξεις ταλέντων της περιφέρειας προς αυτό και προπονητική αρωγή από αυτό, έτσι ώστε να υπάρχει μια ενιαία αντίληψη για το άθλημα. 
Σε συνεργασία Ομοσπονδίας, προπονητικού κέντρου, ομίλων αλλά και γονέων, θα υπάρχουν ομαδικές αποστολές αθλητών για αγώνες στο εξωτερικό συνοδεία προπονητού, έτσι ώστε πέρα από τη βοήθεια του ειδικού να υπάρχει εξοικονόμηση χρημάτων για τους γονείς.
 Η επιλογή των αθλητών θα γίνεται με αξιολογικά κριτήρια, βάσει Πανελλήνιας βαθμολογικής κατάταξης, και με ευθύνη των Ομοσπονδιακών προπονητών.
Με την βοήθεια των ειδικών, υπό μορφή διαβούλεψης, θα ξαναδούμε τον υφιστάμενο αγωνιστικό σχεδιασμό,να δούμε που πάσχει και τι πρέπει να διορθωθεί, με απώτερο σκοπό την μείωση των εξόδων μετακίνησης των γονιών και των αθλητών εν μέσω κρίσης, την μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα των αγώνων, την δυνατότητα στους ταλαντούχους αθλητές να ανταγωνίζονται μεγαλύτερους και καλύτερους αντιπάλους, την ανταποδοτικότητα των εξόδων με περισσότερους αγώνες μέσα στο ίδιο τουρνουά, και όσες άλλες ιδέες προκύψουν για το καλό του αθλήματος και των αθλητών.
Δεσμευόμαστε για πλήρη διαφάνεια λόγων και έργων, πιστή τήρηση των νόμων, σχολαστική εφαρμογή καταστατικού και κανονισμού, πάταξη  κάθε εμφάνισης  διαφθοράς και διαπλοκής, δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας. Σύνθημά μας, «τα πάντα για τον αθλητή».
Δεν ζητάμε απλώς να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, ζητάμε να βοηθήσετε να την διαμορφώσουμε μαζί. 
Είμαστε υπέρ της συλλογικότητας. 
Μακρυά από μας η ύποπτη παντογνωσία του ενός.
Όλοι κάνουμε λάθη, ουδείς αλάνθαστος, το θέμα είναι να μη συνεχίσουμε να τα κάνουμε. Εδώ θα πρέπει να γίνει κατάθεση ψυχής.
 Ελάτε να βάλουμε τις βάσεις ώστε το άθλημα του τένις, το άθλημα που αγαπάμε, να γίνει μια μέρα, γιατί όχι, το εθνικό μας άθλημα.
Ψηφίστε όποιους θέλετε, όμως μετά από 22 χρόνια μιζέριας, οφείλετε να γνωρίζετε ποιους δεν πρέπει να ψηφίσετε.
 Να σταματησουν τα φαινόμενα ψηφοχειραγώγησης με έτοιμα ψηφοδέλτια στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Ελάτε σε επαφή, να ξεκινήσουμε μαζί την προσπάθεια.

Γιώργος Καλογεράς
Πρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης Αργυρούπολης
Τηλ:6932228808--2109622118

No comments: