Saturday, August 20, 2016

( Για την υπόθεση δικάστηκε πριν 4 μήνες ( Απρίλιος 2016 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης την οποία εκτίει στις φυλακές Δομοκού)

Για υπεξαίρεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ συνελήφθη ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά

Για υπεξαίρεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ συνελήφθη ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά


Φέρεται να υπεξαίρεσε 800.000 ευρώ σε ένα μήνα - Σε βάρος του Κ.Πρίφτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα

Ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Κωνσταντίνου Σαργιώτη οδηγείται ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας του Αγίου Κοσμά Κων. Πρίφτης, ο οποίος συνελήφθη βάση εντάλματος και μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η σύλληψή του έγινε από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής. Πρόκειται, για μια ακόμη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο χώρο του αθλητισμού, μετά τις βαρύτατες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν από την εισαγγελία σε βάρος 16 προσώπων για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργήθηκε έρευνα από την επίκουρη εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου, ύστερα από καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης στο εν λόγω κέντρο του αρμόδιου υφυπουργού για αθλητικά θέματα Γιάννη Ανδριανού.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατηγορούμενος είχε υπεξαιρέσει από τα ταμεία του αθλητικού κέντρου ποσό 800.000 ευρώ και μάλιστα μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Το «κουβάρι» της απίστευτης αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Αύγουστο του 2014, όταν εργαζόμενοι στο αθλητικό κέντρο, δεν ελάμβαναν τις αποδοχές τους και για το λόγο αυτό διαμαρτυρήθηκαν στον κ. Ανδριανό, ο οποίος και διέταξε τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησε το ΣΔΟΕ.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία και κατέληξε στη άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του προέδρου.

Ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στο εθνικό κέντρο Νεότητας τον Αύγουστο του 2013 και παρέμεινε στη θέση του μέχρι τον Αύγουστο του 2014. Πλέον του ποσού των 800.000 ευρώ που φέρεται να είχε υπεξαιρέσει, η ανάκριση θα διερευνήσει τώρα αν κατά τη διάρκεια της θητείας του έκαναν φτερά και άλλα χρήματα.

http://www.protothema.gr/greece/article/432140/ston-anakriti-o-proedros-tou-ethnikou-kedrou-neotitas-agiou-kosma/

 

No comments: