Saturday, August 27, 2016

Να η λαθροχειρία για την χειραγώγηση των εκλογών Προσοχή!!!!! στο άρθρο 27 παραγ 5 για τις προυποθέσεις της συμμετοχής των συλλόγων στην Γεν Συνέλευση της Ομοσπονδίας


Άρθρο 27
Συνελεύσεις - Αρχαιρεσίες - Οργανα

  
5. Προϋπόθεση για να συμμετάσχει σε Γενική Συνέλευση αθλητικής Ομοσπονδίας ένα Αθλητικό Σωματείο είναι να διαθέτει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 10 του παρόντος νόμου και να έχει συμμετάσχει σε αγώνες στο προηγούμενο της Γενικής Συνέλευσης ημερολογιακό έτος, με δέκα (10) τουλάχιστον, συνολικά, αθλητές για τα ατομικά αθλήματα, ή με είκοσι (20) τουλάχιστον, συνολικά, αθλητές για τα ομαδικά, με δελτίο αθλητικής ιδιότητας στον αντίστοιχο κλάδο αθλήματος. Η συμμετοχή αποδεικνύεται αποκλειστικά από επίσημα φύλλα αγώνων που διοργανώνονται από την οικεία Ομοσπονδία, ή από υπερκείμενες αθλητικές οργανώσεις, με την έγκριση της οικείας Ομοσπονδίας.
Σχόλιο..

Ο νέος αθλητικός νόμος είναι πιο σαφείς  για τις συμμετοχές των συλλόγων και  αναφέρει ότι  εκτός της  αθλητικής αναγνώρισης,  οι απαραίτητες συμμετοχές σ επίσημους αγώνες του προηγούμενου έτους με 10 αθλητές,απαδεικνύονται αποκλειστικά από  επίσημα βαθμολογούμενα ταμπλό   που διοργανώνει η οικία ομοσπονδία ( ΕΦΟΑ ) η άπό υπερκείμενες αθλητικές οργανώσεις (ΑTP, ITF, Τennis Europe  κλπ )
Στο καταστατικό της ΕΦΟΑ προστίθεται εσφαλμένα  παράτυπα  και παράνομα η λέξη σύλλογοι πράγμα το οποίο έρχεται σ  αναντιστοιχία και με τον υπάρχον αθλητικό νόμο και με το νέο αθλητικό νόμο.
Σε κάθε περίπτωσή ο αθλητικός νόμος είναι υπεράνω του οποιαδήποτε άρθρου και διάταξης καταστατικού ομοσπονδίας. .

Αυτός ειναι ο ισχύον αθλητικός νόμος...


ΝΟΜΟΣ 2725 / 99 ( ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ) αρθρο 14 παραγ 3

3. Στερείται του δικαιώματος ψήφου στις γενικές συνελεύσεις κάθε
αθλητικό σωματείο, εφόσον στο προ της γενικής συνέλευσης ημερολογιακό
έτος δεν είχε συμμετοχή σε αγώνες με δέκα (10) τουλάχιστον αθλητές για
τα ατομικά αθλήματα ή με είκοσι (20) τουλάχιστον αθλητές για τα ομαδικά
με δελτίο αθλητικής ιδιότητας στον αντίστοιχο κλάδο άθλησης.
 Η συμμετοχή αποδεικνύεται από επίσημα φύλλα αγώνων που διοργανώνονται
αποκλειστικά από την οικεία ένωση ή ομοσπονδία ή διεθνών αγώνων που
διοργανώνονται από αθλητικά σωματεία και διεξάγονται με την έγκριση της
οικείας ομοσπονδίας. Διατάξεις καταστατικών που προβλέπουν αυστηρότερες
προϋποθέσεις άσκησης του δικαιώματος ψήφου ισχύουν.

Και αυτό είναι το καταστατικο της ΕΦΟΑ αρθ 33


Στερείται του δικαιώματος ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις της Ε.Φ.Ο.Α. κάθε αθλητικό σωματείο, εφόσον στο προ της Γ.Σ. ημερολογιακό έτος δεν είχε συμμετοχή με τουλάχιστον δέκα (10) αθλητές για τα αθλήματα της αντισφαίρισης ή τοιχοσφαίρισης, με δελτίο αθλητικής ιδιότητας στον αντίστοιχο κλάδο άθλησης. Η συμμετοχή αποδεικνύεται από επίσημα φύλλα αγώνων που διοργανώνονται αποκλειστικά από το σωματείο, ή την Ομοσπονδία, ή Διεθνών αγώνων που διοργανώνονται αποκλειστικά από το σωματείο, ή την Ομοσπονδία ή Διεθνών αγώνων που διοργανώνονται από αθλητικά σωματεία, με την έγκριση της Ομοσπονδίας. 

Σχόλιο

Από οτι βλέπουμε στο καταστατικό της ΕΦΟΑ εχει
 αφαιρεθεί η λέξη * Ένωση* και έχει προστεθεί παράτυπα και παράνομα 
 η λέξη  *το σωματείοαντί της Ένωσής που αναφέρει ρητά ο υπάρχον αθλητικός νόμος!
Ο αθλητικός νόμος είναι σε κάθε περίπτωση υπεράνω  αρθρων η διατάξεων του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΎ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΌ ΝΌΜΟ, ο οποίος ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν τις αρχαιρεσίες τις προϋποθέσεις και συμμετοχές των συλλόγων στις αρχαιρεσίες βάσει και του αρθ 5 παρ 4 του νέου αθλητικού νόμου .
 Η ΕΦΟΑ θα έπρεπε να έχει εναρμονισθεί με τις συγκεκριμένες διατάξεις του υφισταμένου αθλητικού νόμου εδώ και πολλά χρόνια . 
Η μη εναρμόνιση του καταστατικού με τις διαταξεις του αθλητικού νόμου επισύρει ποινές που μεταξύ των άλλων αφαιρούν την ειδική αθλητική αναγνώρισης της Ομοσπονδίας απο τον Γ.Γ Αθλητισμού με ότι αυτό συνεπάγεται...





No comments: