Follow by Email

Thursday, May 28, 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! Η Μεγάλη απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου!

γράφει η Θεοδωροβία Πλακά
Αγαπητοί αναγνώστες, πιστή στο ραντεβού μου μαζί σας, θα ξετυλίξω με έγγραφα, τα σκάνδαλα που έπεσαν στην αντίληψή μου, κατά την διάρκεια της θητείας μου στην αμαρτωλή Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τα οποία κατήγγειλα στην δικαιοσύνη ως όφειλα!
Οι καταγγελίες μου αυτές για οικονομικές και διοικητικές παρανομίες, έγιναν αφορμή να διωχθώ υπηρεσιακά, να απειληθώ, να διαταραχθεί η υγεία μου και να εκβιαστώ, εγώ, κι όσοι θέλησαν να βοηθήσουν στις αποκαλύψεις, κάνοντας το καθήκον τους!
Εκβιάστηκε και απειλήθηκε, ακόμα και ο πρώην δικηγόρος μου!
Όλα έχουν καταγγελθεί στην δικαιοσύνη, και στην αστυνομία!!
Για πολλοστή φορά θα αναφέρω ότι, δεν φοβάμαι κανέναν από όλους αυτούς τους θρασύδειλους, κουτοπόνηρους, παράνομους,  απατεώνες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος!
Ενώ ο Ελληνικός λαός, δοκιμάζονταν κάθε μέρα, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, πασχίζοντας για την καθημερινή του διαβίωση, κάποιοι εξαπατούσαν το δημόσιο κατ” εξακολούθηση, μεταχειριζόμενοι την εξουσία τους και το άφθονο χρήμα που έρεε από τον χρυσό ΟΠΑΠ.
Κάποιοι πολιτικοί και παρατρεχάμενοί τους, με τις ενέργειές τους σε έφεραν σε αυτή την κατάντια Έλληνα!
Κάποιοι στήριξαν την πολιτική τους σταδιοδρομία και καριέρα, σε ψεύδη και οικονομικά σκάνδαλα, βασιζόμενοι στο τρισάθλιο άρθρο 86 του συντάγματος, που δίνει άφεση αμαρτιών, σε ποινικά κακουργήματα  πολιτικών προσώπων, που η ποινική τους ευθύνη μετατοπίζεται στην Βουλή των Ελλήνων, και μόνο. Χαρακτηριστκό παράδειγμα η τελευταία κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που  είχε μετατραπεί σε Βουλή κάλυψης και συγκάλυψης των δικών τους σκανδάλων και αμαρτιών!!
Στοίβες οι δικογραφίες πολιτικών στην  Βουλή, αραχνιάζουν περιμένοντας την παραγραφή τους, αντί την διερεύνηση των σκανδάλων!
Ελάτε λοιπόν να κατανοήσετε την σκανδαλάρα Γεωργίου Ορφανού, όταν ήταν υφυπουργός Αθλητισμού, με Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού τον Σταύρο Δουβή….
Αποκαλύψεις με στοιχεία και ονόματα τρανταχτά. Τα έγγραφα που θα δημοσιευθούν, είναι μερικά από αυτά που υπάρχουν, γιατί όπως καταλαβαίνετε κρατάω και πολλούς άσσους για τις αίθουσες των δικαστηρίων!
Περιληπτικά το σκάνδαλο Ορφανού-Δουβή, έχει ως εξής:
Ο τότε υφυπουργός αθλητισμού, Γεώργιος Ορφανός, έκλεισε συμφωνία δια της υπογραφής του, εκπροσωπώντας το ελληνικό δημόσιο, χωρίς την σύμπραξη του νομικού συμβουλίου τού κράτους, με εγγλέζικη εταιρία ελληνικών όμως συμφερόντων, η οποία θα αναλάμβανε την διοργάνωση τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της διεθνούς Ομοσπονδίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, για το 2006, έναντι 4.000.000 ευρώ!!!
(4 εκατομμύρια ευρώ) για μία ημέρα!!!
Η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ. Τα αγγλικά δικαστήρια επέρριψαν την ευθύνη στην Ελληνική πλευρά. Η Ελλάδα κλήθηκε να καταβάλλει 14.000.000 ευρώ (14 εκατομμύρια ευρώ) αποζημίωση, σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, που ο κύριος Ορφανός, είχε φροντίσει να υπογράψει στο συμφωνητικό, ότι δηλαδή τυχόν διαφορές που θα προκύψουν, υπόκεινται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των Αγγλικών Δικαστηρίων!
Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό;
Και μετά από όλα αυτά, ο Σαμαράς τον επιβράβευσε κιόλας,  τοποθετώντας τον Υπουργό Μακεδονίας -Θράκης!!
Ο δε κύριος Δουβής συνεχίζει να συμμετάσχει στα αθλητικά δρώμενα, σαν να μην συνέβη τίποτα!!
Ούτε καν το ηθικόν δεν λειτούργησε για τον Σαμαρά!!
Όσοι έχετε απομείνει σε αυτό το κόμμα, πιστεύετε αλήθεια, ότι  παλεύουν για το δικό σου συμφέρον Έλληνα πολίτη;
Ο Χ Ι !! Παλεύουν, γιατί φοβούνται την τιμωρία τους από την αριστερή κυβέρνηση, από τον καθαρό Τσίπρα και την δυναμική και αδέκαστη Ζωή Κωνσταντοπούλου!
Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι, ότι ακολούθησε και συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής, επίσης με απόφαση του τότε υφυπουργού Γεωργίου Ορφανού, με πρόεδρο της επιτροπής τον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Σταύρο Δουβή, ενέργεια που αύξησε τον προϋπολογισμό και το συνολικό κόστος της εκδήλωσης σε 6.300.000 ευρώ (6 έξι εκατομμύρια, τριακόσιες χιλιάδες ευρώ)!! Δηλαδή, η συγκρότηση και μόνο της επιτροπής στοίχισε 2.300.000 ευρώ. (Δύο εκατομμύρια, τριακόσιες χιλιάδες ευρώ)!! Τελικά τα Αγγλικά Δικαστήρια επιδίκασαν 14.000.000 ευρώΗ ζημία του ελληνικού δημοσίου, είναι τεράστια για εκδήλωση μίας ημέρας, η οποία τελικά και δεν έγινε!!
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Το τραγικό είναι ότι, η απορία που εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής , πριν από πενήντα χρόνια,«ποιός κυβερνά αυτή την χώρα;», παραμένει ως σήμερα.
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξής το 2010, με μηνυτήρια αναφορά του, προς  τονΕισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε επίσημα, αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, προς τιμήν του!!
Το καλοκαίρι του 2011, το κατήγγειλα επωνύμως κι εγώ στον Άρειο Πάγο.
Διαβιβάστηκε με καθυστέρηση στην Βουλή και από τότε εκκρεμεί. Κλείνουν σε λίγο πέντε χρόνια, από την καταγγελία!! Να ξέρετε, ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, όταν αφορά το δημόσιο συμφέρον και ειδικά όταν μας έχουν χρεοκοπήσει κιόλας!!
Η αναφορά του κου Μπιτσαξή αρχίζει ως εξής:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αθήνα, 5/7/2010
Αριθμ. Πρωτ. 89
       Προς :  Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα ,
Με την παρούσα αναφορά ζητούμε την άμεση διερεύνηση μιας υπόθεσης με πρωτοφανή χαρακτηριστικά κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, από την οποία προέκυψε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο που προσεγγίζει τα 14.000.000,00€………
 Και τελειώνει:

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε Θ Α
Να διαταχθεί  προκαταρτική εξέταση, προς διαπίστωση τυχόν ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή προσώπων.
Να κληθούν ως μάρτυρες  το σύνολο των αναφερομένων στην ανωτέρω αναφορά φυσικών προσώπων καθώς  και όσων άλλων  θεωρήσετε απα-ραίτητους  και αναγκαίους για την διαλεύκανση της υπόθεσης
Με εκτίμηση ,
                                                                          Παναγιώτης Μπιτσαξής
 Ενδιάμεσα μας πληροφορεί για ποιους θα στοίχιζε 2.300.000 ευρώ παραπάνω:
Στις 26/7/2006 (ΦΕΚ 1001/26-7-2006, τΒ), με απόφαση του Υφυπουργού Γεωργίου Ορφανού, διορίστηκαν ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής οι εξής:   (σχετ. 4).

1. Σταύρος Δουβής, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ως Πρόεδρος
2. Αντώνης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος ΠΣΑΠ, ως αναπληρωτής Πρόεδρος
3. Θωμάς Στάμου, Γενικός Δ/ντης Υποστήριξης Αθλητισμού, ως μέλος
4. Καλλιόπη Νεδέλκου, υπάλληλος Γ.Γ.Α., ως μέλος
5. Κωνσταντίνος Καμινάρης, Δικηγόρος, ως μέλος
6. Ιωάννης Τσώλης, ως μέλος
7. Αθανάσιος Βασιλειάδης, ως μέλος
Γραμματείς της Οργανωτικής Επιτροπής ορίστηκαν οι:

α) Παπαγιαννοπούλου Χρυσούλα
β) Γκριτζά Παναγιώτα
γ) Κόνσουλα Μαρία
και οικονομικός υπόλογος ορίστηκε ο Κρίτων Αυγερόπουλος , μόνιμος υπάλληλος της Γ.Γ.Α
.

Επειδή δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, θέλω στο σημείο αυτό να πω, ότι στην συνέχεια, μηνυτήρια αναφορά έκανε και ο κ.Κρίτων Αυγερόπουλος ο οικονομικός υπόλογος της Οργανωτικής Επιτροπής
Πως λοιπόν να μην απορεί κανείς για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Υπάρχει παρασκήνιο εδώ, το οποίο θα αναδειχθεί στα δικαστήρια με αποδείξεις!
Πιστεύω πως μέσα σε αυτή την σαπίλα υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι, που θέλουν και αντέχουν, να συμβάλουν στην εξυγίανση του συστήματος. Τους είμαι πραγματικά ευγνώμων και περήφανη που τους έχω γνωρίσει. Μου δίνουν δύναμη.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους ιστότοπους αναδημοσιεύουν τα γραφόμενά μου και δεν άγονται ή φέρονται από συμφέροντα. Επίσης όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου ιδιώτες, συλλόγους, αλλά και αθλητικά blogs για την συμπαράστασή τους.
Συνεχίζω να σας προσκαλώ, όσους επιθυμείτε, να επικοινωνήσετε μαζί μου στο e-mail:viaplaka@gmail.com
Έλληνα,
«Μην εμπιστεύεσαι εκείνον που φάνηκε μία φορά ανάξιος εμπιστοσύνης» !!(Σαίξπηρ)
«Εγέλασές με μιά φορά, ανάθεμα σε σένα, εγέλασές με δυό φορές, ανάθεμα μου εμένα»!!
Θεοδωροβία Πλακά
(Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται,προσεχώς)
Ακολουθεί όλο το κείμενο  της αναφοράς  του κ. Μπιτσαξή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
«Αθήνα, 5/7/2010
Αριθμ. Πρωτ. 89
assets_LARGE_t_420_54042638Προς: Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,
Με την παρούσα αναφορά ζητούμε την άμεση διερεύνηση μιας υπόθεσης με πρωτοφανή χαρακτηριστικά κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, από την οποία προέκυψε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο που προσεγγίζει τα 14.000.000,00€. Η δικαστική αυτή έρευνα θα δείξει αν η υπόθεση αυτή αποτελεί αποκορύφωμα διαχειριστικής και διοικητικής επιπολαιότητας και αφροντιστίας για το δημόσιο χρήμα ή αν τίθεται θέμα ποινικών ευθυνών για σοβαρότατες εγκληματικές πράξεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Απαιτήθηκε μακρός χρόνος για να συγκεντρωθεί και να αξιολογηθεί στοιχειωδώς το υλικό που σας παραδίδουμε, το οποίο βρισκόταν διάχυτο σε υπόγεια και αποθήκες, ενώ οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δήλωναν απόλυτη άγνοια και έλλειψη γνώσης για το πραγματικό και νομικό υπόστρωμα της υποθέσεως. Το βασικό ιστορικό και η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, που είναι αμφίβολο αν στοιχειοθετείται με την παρούσα αναφορά στην ολότητά του, δεν αντλείται από τη γνώση υπευθύνων της πολιτικής ηγεσίας της Γ.Γ.Α. και πριν τον Οκτώβριο του 2009, ούτε από τις υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. Αντλείται προεχόντως από τις παραδοχές δικαστικών αποφάσεων και υλικού δικογραφιών ενώπιον της Βρετανικής Δικαστικής Δικαιοδοσίας.
Ειδικότερα:
Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Στις 10 Μαΐου του 2006 υπεγράφη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γεώργιο Ορφανό, ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου, με αντισυμβαλλόμενες δύο (2) εταιρείες, φερόμενες ως λειτουργούσες κατά τους νόμους της Αγγλίας και της Ουαλίας με την επωνυμία «RAM MEDIA Ltd» και «PARALLEL MEDIA GROUP plc», ιδιωτικό συμφωνητικό με υπότιτλο «Σχετικά με την φιλοξενία της τελετής των Βραβείων 2006 FIFpro Word XI Player στην Ελλάδα (σχετ.1), το οποίο για λογαριασμό της εταιρείας RAM MEDIA Ltd υπέγραψε ο Laurence Serman και για λογαριασμό της εταιρείας PARALLEL MEDIA GROUP plc ο Lain Austen Manley. Αυτούσιο το ως άνω ιδιωτικό είχε υπογραφεί για αγνώστους λόγους και προγενεστέρως, συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου 2006, πάλι από τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γεώργιο Ορφανό, εκ μέρους της RAM MEDIA Ltd από τον Edward Adams και από την PARALLEL MEDIA GROUP plc από τον David Tsiklitira.
Κατά το ουσιώδες μέρος του συμφωνητικού αυτού η εταιρία RAM MEDIA Ltd, φερόμενη ως αποκλειστική αδειούχος των εμπορικών δικαιωμάτων των βραβείων της FIFpro, παραχώρησε στο Υπουργείο Πολιτισμού το δικαίωμα να φιλοξενήσει τα βραβεία της FIFpro του 2006 στην Αθήνα έναντι «αμοιβής φιλοξενίας» ύψους 4.000.000,00€ . Το ποσό αυτό έπρεπε να καταβληθεί κατά το ως άνω συμφωνητικό ως εξής: 30%, ήτοι 1.200.000,00€ εντός 10 ημερών από της υπογραφής της σύμβασης, 30% ήτοι 1.200.000,00€ την 30/08/2006 , 30% στις 15/10/2006 και 10% ήτοι 400.000,00€ εντός 10 ημερών από την λήξη της τελετής. Οι καταβολές αυτές προβλέφθηκαν «ελεύθερες και απαλλαγμένες» από κάθε φόρο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, το εξωφρενικό για τα ελληνικά δεδομένα τίμημα για μια εκδήλωση ποδοσφαιρική, διάρκειας μίας το πολύ ημέρας, είχε αποκτηθεί από την εταιρία RAM MEDIA Ltd και από την εταιρία FIFpro (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) (Σχετ.2) έναντι 400.000,00€ και μεταβιβάσθηκε για μια μόλις χρονιά στο Υπουργείο Πολιτισμού, προσαυξημένο κατά 1000% δηλαδή από 400.000,00€ σε 4.000.000,00€.
Πέραν όμως του τιμήματος συνέβη και το ακόλουθο απίστευτο. Με το συμφωνητικό αυτό η εταιρία RAM δεν αναλάμβανε καν την υποχρέωση να εξασφαλίσει την διενέργεια την πανάκριβης αυτής εκδήλωσης στην Αθήνα, αλλά να καταβάλει «καλές προσπάθειες» να προσελκύσει αορίστως 6 βραβευμένους ποδοσφαιριστές καθώς και διάφορες «διασημότητες και VIP γενικώς από τον κόσμο».
Όπως θα φανεί στην συνέχεια, η διατύπωση αυτή του συμφωνητικού είχε κρίσιμη σημασία, αφού, η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ, ιδιαίτερα δε σε συνδυασμό με τη ρήτρα δικαιοδοσίας των Αγγλικών Δικαστηρίων και τη ρήτρα εφαρμοστέου δικαίου, του δικαίου της Μεγάλης Βρετανίας, ρήτρες τις οποίες, ο Γεώργιος Ορφανός συνομολόγησε για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου , στο παραπάνω ιδιωτικό συμφωνητικό.
Από το κείμενο της απόφασης του Αγγλικού Δικαστηρίου (σχετ. 3) απορρέουν και ορισμένες ειδικότερες περιστάσεις για το πραγματικό υπόστρωμα της σύναψης της λεόντειας αυτής , ακραία ετεροβαρούς και οφθαλμοφανώς ασύμφορης και επαχθούς σύμβασης, που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση πομπωδώς σε συνέντευξη τύπου το 2006.
Τον Νοέμβριο του 2005 ο Γεώργιος Ορφανός, Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, συναντήθηκε με κάποιον κ. Τσικλητήρα για να συζητήσουν ένα επενδυτικό σχέδιο σχετικά με το γκολφ. Το ραντεβού του κ. Τσικλητήρα με τον Γεώργιο Ορφανό είχε κλείσει κάποιος κ. Μαματζής, συνέταιρος κυρίου ονόματι Τάκη Μάσκελ και κάποιου «άγνωστου» τρίτου προσώπου, που είχαν εμπλακεί στο επενδυτικό σχέδιο του γκολφ.
Από τα πρόσωπα αυτά και ειδικά από τον κ. Τσικλητήρα φαίνεται, κατά τις παραδοχές του Δικαστηρίου του Λονδίνου, ότι συνέλαβε ο Γεώργιος Ορφανός την ιδέα σύναψης της ως άνω σύμβασης. Ο περαιτέρω ρόλος των προσώπων αυτών στην σύμβαση αυτή δεν μας είναι γνωστός.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ακολούθησε συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής για την πραγματοποίηση του γεγονότος, το οποίο επρόκειτο να λάβει χώρα στις 6 Νοεμβρίου του 2006.
Στις 26/7/2006 (ΦΕΚ 1001/26-7-2006, τΒ), με απόφαση του Υφυπουργού Γεωργίου Ορφανού, διορίστηκαν ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής οι εξής (σχετ. 4):
1. Σταύρος Δουβής, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ως Πρόεδρος
2. Αντώνης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος ΠΣΑΠ, ως αναπληρωτής Πρόεδρος
3. Θωμάς Στάμου, Γενικός Δ/ντης Υποστήριξης Αθλητισμού, ως μέλος
4. Καλλιόπη Νεδέλκου, υπάλληλος Γ.Γ.Α., ως μέλος
5. Κωνσταντίνος Καμινάρης, Δικηγόρος, ως μέλος
6. Ιωάννης Τσώλης, ως μέλος
7. Αθανάσιος Βασιλειάδης, ως μέλος
Γραμματείς της Οργανωτικής Επιτροπής ορίστηκαν οι:
α) Παπαγιαννοπούλου Χρυσούλα
β) Γκριτζά Παναγιώτα
γ) Κόνσουλα Μαρία
και οικονομικός υπόλογος ορίστηκε ο Κρίτων Αυγερόπουλος , μόνιμος υπάλληλος της Γ.Γ.Α.
Η Οργανωτική αυτή Επιτροπή στην πρώτη συνεδρίασή της (σχετ. 5), κατέληξε σε προϋπολογισμό, με τον οποίο καθόρισε το συνολικό κόστος της εκδήλωσης στο ποσό των 6.300.000,00€, δηλαδή 2.300.000,00€ περισσότερο από την αμοιβή της RAM, που όπως ελέχθη ανωτέρω είχε προσδιορισθεί στο ποσό των 4.000.000,00€.
Μια σύντομη προσέγγιση του προϋπολογισμού αυτού προκαλεί όχι απλώς ερωτηματικά και απορίες αλλά ίλιγγο, όπως «διάφορα έξοδα επιτροπής 200.000,00€», «αμοιβές προσωπικού διοικητικής υποστήριξης επιτροπής 100.000,00€», «αποζημίωση στελεχών διοργάνωσης 500.000,00€», «διάφορα μη κατονομαζόμενα έξοδα 200.000,00€». Τα ποσά αυτά μεταξύ πολλών άλλων προϋπολογίσθηκαν για μια εργασία, που θα διαρκούσε 3 μήνες και την οποία υποτίθεται ότι είχε αναλάβει η εταιρία RAM.
Η πορεία της σύμβασης αυτής ήταν η εξής. Στις 12 Ιουλίου 2006 το Υπουργείο Πολιτισμού κατέβαλε στην RAM 1.200.000,00€. Περαιτέρω, η επόμενη δόση κατεβλήθη τμηματικά, και συγκεκριμένα 300.000,00€ στις 19 Σεπτεμβρίου 2006 και 900.000,00€ στις 22 Σεπτεμβρίου 2006.
Μετά τις καταβολές αυτές και ενώ η Οργανωτική Επιτροπή συνέτασσε προϋπολογισμό και έκανε συνεδριάσεις, η RAM φαίνεται πως εξήντλησε τις καλές της προσπάθειες και παρά τις πληρωμές δεν μπορούσε να φέρει τους ποδοσφαιριστές, τις διασημότητες και τους VIP. Ανεφύησαν έριδες και προστριβές με αντικείμενο αν η τελετή χωρίς ποδοσφαιριστές είναι ή δεν είναι «GALA»και τελικώς η εκδήλωση ματαιώθηκε.
Το Ελληνικό Δημόσιο είχε ήδη πληρώσει για την ματαιωθείσα τελετή 2.400.000,00€ πλέον των εξόδων της Οργανωτικής Επιτροπής, μέρος του οποίου επιχειρήθηκε να ανακτηθεί με την κατάπτωση μίας εγγυητικής επιστολής.
Πρέπει στο σημείο αυτό να τεθεί υπόψη σας και το γεγονός ότι, κατά τις ρητές παραδοχές του Δικαστηρίου του Λονδίνου ( ΣΧΕΤ. 6 ), η εταιρεία RAM είναι εντελώς αφερέγγυα, ήδη βρίσκεται σε κατάσταση εκκαθάρισης και το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο είναι η αξίωσή της, δηλαδή τα χρήματα που έχει λάβει από το Ελληνικό Δημόσιο.
Η εκδήλωση αυτή δεν έγινε ποτέ. Το Ελληνικό Δημόσιο αλυσοδεμένο από μία σύμβαση προσχωρήσεως, την οποία δεν θα είχε αποδεχθεί ούτε πρωτοετής της Νομικής, όχι μόνο πλήρωσε τις αμοιβές της RAM, αλλά υπέστη και πρόσθετη ζημία περίπου 10.000.000,00€ για δικαστικές δαπάνες και για αμοιβές δικηγόρων σε μία δίκη στο Λονδίνο, κατά την οποία, η ως άνω εταιρεία δικαιώθηκε στον ισχυρισμό ότι πράγματι κατέβαλε τις καλές της προσπάθειες σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα και ότι η νομική φύση της σχέσης της με το Ελληνικό Δημόσιο ήταν, προεχόντως, σύμβαση εκχώρησης δικαιώματος και όχι σύμβασης παροχής υπηρεσιών.
Η απόφαση του Αγγλικού Δικαστηρίου η οποία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ελληνικά νομικά δεδομένα είναι παράδοξη, εκτελέστηκε ως προς το κεφάλαιο, τους τόκους και τις δικαστικές δαπάνες στο ύψος των 14.000.000,00€, με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε ξένες τράπεζες. Ακόμη όμως παραμένουν στο διαδίκτυο και σε εφημερίδες δηλώσεις του Γεωργίου Ορφανού (σχ. 7) με τον τίτλο «Καμία ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο από τη ματαίωση του GALA».
Όμως, το εν λόγω GALA που ματαιώθηκε, στοίχησε στο Κράτος 14.00.000,00€, το ποσό της ετήσιας χρηματοδότησης του Ελληνικού Σωματειακού Αθλητισμού, που σήμερα διεκδικούν και για το οποίο διαμαρτύρονται χιλιάδες σωματεία.
Β. ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
1. Ποιος καθόρισε το ύψος της αμοιβής της RAM στο ποσό των 4.000.000,00€ και αν το ποσό αυτό βρίσκεται σε αντιστοιχία παροχής και αντιπαροχής ή αν υπήρξε δόλια ζημιογόνος ενέργεια κατά του Δημοσίου;
2. Ποιος αποφάσισε να δοθεί ως προκαταβολή στη RAM το ποσό των 2.400.000,00 € χωρίς τουλάχιστον να εξασφαλίσει την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας αυτής;
3. Ποιος διαπραγματεύθηκε και επεξεργάσθηκε το σχέδιο της σύμβασης με τη RAM και αποδέχτηκε τους εξωφρενικούς της όρους, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω της υπoβολής του στους όρους της σύμβασης αυτής, ζημία περίπου 14.000.000,00€;
4. Ποιος αποφάσισε τη σύμβαση αυτή χωρίς να ερευνηθεί η φερεγγυότητα της RAM, που απεδείχθη εκ των υστέρων ανύπαρκτη;
5. Ποιος πήρε τα λεφτά; Σε ποια φυσικά πρόσωπα και τίνων θυλάκια κατέληξαν τα 14.000.000,00€ που πλήρωσε το Δημόσιο;
6. Πως αποδέχθηκε το Ελληνικό Δημόσιο να «αγοράσει» ένα δικαίωμα που είχε αποτιμηθεί σε 400.000,00€ , στο ποσό των 4.000.000,00€;
7. Με ποιο κριτήριο προσδιορίσθηκαν οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής στο ποσό των 2.300.000,00€; Πόσα τελικώς δαπανήθηκαν από το ποσό αυτό και για ποια αιτία;
Επειδή προσάγουμε και επικαλούμαστε τα έγγραφα που αναφέρονται στο σώμα της παρούσας με την ένδειξη σχετικό ήτοι:
α. Αντίγραφο του από 10.5.2006 ιδιωτικού συμφωνητικού που συνήφθη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού με αντισυμβαλλόμενες τις εταιρείες με την επωνυμία «RAM MEDIA Ltd» και «PARALLEL MEDIA GROUP plc» καθώς και το συμφωνητικό με το ίδιο περιεχόμενο που φέρει ημερομηνία 6.2.2006 .
β. Αντίγραφο της σχετικής σύμβασης που συνήφθη μεταξύ της «FIFPro Foundation» και της «RAM MEDIA Ltd» και της από 17.3.2006 επιστολής που απεστάλη στον Γεώργιο Ορφανό από την πρώτη εκ των άνω εταιρειών .
γ. Αντίγραφο της από 31.7.2008 Απόφασης του Αγγλικού Δικαστηρίου ( case no. TLQ/07/0461 ) , εκδοθείσας επί αγωγής της εταιρείας «RAM MEDIA Ltd» κατά του Υπουργείου Πολιτισμού .
δ. Αντίγραφο του με αρ. ΦΕΚ 1001/26-7-2006, τευχ. Β , δια του οποίου συγκροτείται Οργανωτική Επιτροπή τέλεσης του γεγονότος και διορίστηκαν τα μέλη αυτής
ε. Αντίγραφο των από 3.8.2006 Πρακτικών της Α’ συνεδρίασης της Επιτροπής διοργάνωσης του γεγονότος
στ. Αντίγραφο απόφασης του Αγγλικού Δικαστηρίου ( claim Νο HQ0603886 )
ζ. Αντίγραφα σχετικών δημοσιευμάτων εφημερίδων με δηλώσεις του Γεωργίου Ορφανού
η. Αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 2/7465/0023Α/ 2010 εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών ( Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ) δια του οποίου βεβαιώνεται πληρωμή ποσού 9.609.594,14 ευρώ προς την εταιρεία RAM Media βάσει της στο (σχετ.γ.) απόφασης του Αγγλικού δικαστηρίου.
Επιφυλασσόμεθα να προσκομίσουμε και το σύνολο των εγγράφων (σε τριάντα εννέα (39) φακέλους) που συνθέτουν την υπόθεση αυτή με υλικό που βρέθηκε σε δροσερό και σκοτεινό σημείο των αποθηκών της ΓΓΑ.
-Επειδή ρητά επιφυλασσόμεθα όλων των δικαιωμάτων μας όπως αυτό της παράστασης πολιτικής αγωγής στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
Να διαταχθεί προκαταρτική εξέταση, προς διαπίστωση τυχόν ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή προσώπων.
Να κληθούν ως μάρτυρες το σύνολο των αναφερομένων στην ανωτέρω αναφορά φυσικών προσώπων καθώς και όσων άλλων θεωρήσετε απαραίτητους και αναγκαίους για την διαλεύκανση της υπόθεσης
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Μπιτσαξής
Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού».No comments: