Sunday, December 8, 2013

Ερχεται η ....κρίση καρδιάς!!!!!!!


      19-11-2009 
 
• Ασυμβίβαστο 
**Στο ΑΣΕΑΔ, το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, εκδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα, σε δεύτερο βαθμό, η καταγγελία του σωματείου της Θεσσαλονίκης «Αιολική» κατά του Σπύρου Ζανιά για το ασυμβίβαστο. 
Στην αίθουσα του α' ορόφου του κτιρίου της ΓΓΑ προσήλθε προς συνδρομή του ανθρώπου, που ανέλαβε την ευθύνη για το σκάνδαλο με τη... λαμπαδηδρόμο Χαλκιά, ο Γιώργος Λενός, πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 
Η «Αιολική» υποστηρίζει ότι ο κ. Ζανιάς πρέπει να εκπέσει από την προεδρία της Ομοσπονδίας Τένις, κατ' επέκτασιν και της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, γιατί ο νόμος Φούρα δεν επιτρέπει σε άτομα που αποκομίζουν μέσω της επαγγελματικής τους δραστηριότητας οφέλη από τον αθλητισμό, να αποκτούν συγχρόνως και αξιώματα. Με το θέμα είχε ασχοληθεί το καλοκαίρι η ΕΦΙΠ, η οποία είχε απαλλάξει τον κ. Ζανιά, που είναι ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας. Την απόφαση μάλιστα δεν υπέγραψε ο κ. Λενός (είχε επικαλεστεί ασθένεια εκείνη την περίοδο), αλλά ο υπέργηρος αντιπρόεδρος της ΕΦΙΠ Γιάννης Βασιλειάδης. Η πρόεδρος του ΑΣΕΑΔ, που αποτελείται από τακτικούς δικαστές, ανακοίνωσε πάντως πως θα δικάσει την υπόθεση, γι' αυτό ζήτησε από τις δύο πλευρές υπομνήματα με τις θέσεις τους.  


 Φόρτος 
**Οπως ενημερώθηκε εγκαίρως ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τη λίστα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με τους υποψήφιους λαμπαδηδρόμους, έτσι ενημερώθηκαν, από τις 30/9/09 επίσης, τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζανιάς όσο και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης. 
Κανείς όμως δεν έπραξε το αυτονόητο, να ρίξει μια ματιά και να διαγράψει το όνομα της τιμωρημένης από τη ΔΟΕ Φανής Χαλκιά. «Πολλή δουλειά, πολύ φόρτο εργασίας» είχε επικαλεστεί στην ολομέλεια της 3ης Νοεμβρίου ο κ. Ζανιάς, για να δικαιολογηθεί... 
Α.Μπ.

No comments: