Thursday, December 19, 2013

Ο αθλητής του τένις από ποιο έτος πληρώνει? Ποιος κατασπατάλησε το χρήμα της ΕΦΟΑ? ΑΦΕΑ χάθηκες !!!!!! τι γίνεσαι με τα γνωστά δανεια ?

Επιστολή του ΔΣ της ΚΟΕ στα Σωματεία της, για το μείζον ζήτημα του Προϋπολογισμού της το 2014

  • PDF
logo_koe
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, απέστειλε σήμερα (19/12), προς τα Σωματεία - Μέλη της, την παρακάτω επιστολή για την οικονομική κατάσταση την οποία καλείται πλέον να βιώσει ο χώρος και τα αθλήματα του, το 2014:
Προς όλα τα Σωματεία – Μέλη της ΚΟΕ
Θέμα: «Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΚΟΕ, το 2014»
Όπως θα σας έχει γίνει ήδη γνωστό, το αρμόδιο Υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε επισήμως προς όλες της Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί σ’ αυτές το 2014, το οποίο και ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Το ποσό αυτό αποτελεί μόλις το 50%, ίσως και πιο κάτω, του αντίστοιχου για το 2013, με τη μείωση πλέον τα τελευταία 3-4 χρόνια να αγγίζει σχεδόν το 80%!
Δηλαδή το 2014, οι Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες, θα λάβουν το 20% της επιχορήγησης τους σε σχέση με το 2009, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία τους!
Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, αντιλαμβάνεστε ότι και ο προϋπολογισμός της ΚΟΕ για το 2014, θα βρεθεί στο ήμισυ, σε σχέση με το 2013 (περίπου 2,5 εκ. ευρώ), δηλαδή μειωμένος περίπου στα 1,2 εκ. ευρώ!
Η παρούσα ενημέρωση σας, σκοπό έχει να απαντήσει στην παραπληροφόρηση που επιχειρείται και την εσκεμμένη διαστρέβλωση της αλήθειας, με ταυτόχρονη απόκρυψη της ευθύνης που βαραίνει αποκλειστικά την Πολιτεία, βούληση της οποίας πλέον είναι – όπως αποδεικνύεται – να ενταφιάσει οριστικά τον Ελληνικό Αθλητισμό.
Οι βασικές δράσεις, από τις δεκάδες που έχει υποχρέωση να πράξει η ΚΟΕ, είναι:
1.    Η Διοικητική της οργάνωση και λειτουργία, στοιχεία απαραίτητα για την ύπαρξη της (Υπαλληλικό προσωπικό, λειτουργικές δαπάνες, καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.), οι οποίες τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες, έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 30%.
Αυτές οι διοικητικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των Ομοσπονδιακών προπονητών και του υπολοίπου απαραίτητου  προσωπικού που στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες, ανέρχονται τουλάχιστον στις 900.000 ευρώ, λαμβανομένου πάντοτε υπόψη ότι η ΚΟΕ καλλιεργεί και αναπτύσσει έξι (6) Αθλήματα.
2.    Η αγωνιστική δραστηριότητα της Ομοσπονδίας, όπως ξεδιπλώνεται στα 6 Αθλήματα της συνολικά, (Πρωταθλήματα, Ημερίδες, Μίτινγκ, Τουρνουά, Καμπ προετοιμασίας κ.λπ.)
3.    Η ύπαρξη και λειτουργία 21 Εθνικών Ομάδων στα 6 Αθλήματα της ΚΟΕ, με υποχρεώσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Μεσογειακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Κύπελλα, World League και λοιπές διεθνείς διοργανώσεις, οι οποίες σημειωτέον εδώ και πολλά χρόνια αποφέρουν τις μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού, στο σύνολο των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών. 
Αυτό ίσως και να στενοχωρεί κάποιους, αλλά η πραγματικότητα και οι αριθμοί, το καταδεικνύουν …
Επειδή λοιπόν οι Εθνικές Ομάδες είναι αποκλειστική υποχρέωση της ΚΟΕ και κατ’ απαίτηση της Πολιτείας που επαίρεται των επιτυχιών τους, οι οποίες και πρέπει να είναι ο στόχος κάθε Αθλητικής Ομοσπονδίας, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να «πεταχτούν στα σκουπίδια».
Όλα τα πιο πάνω, χωρίς να υπολογίζονται άλλες υποχρεωτικές δράσεις της ΚΟΕ, συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, εξυπηρετηθούν και υλοποιηθούν, με βάση όσα εξήγγειλε η Πολιτεία για το 2014.
Επειδή λοιπόν τα Σωματεία – Μέλη της ΚΟΕ δεν μπορούν να συνεισφέρουν ούτε στις Διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες, ούτε στις 21 Εθνικές της Ομάδες, γίνεται κατανοητό ότι ως αποκλειστικοί χρήστες των Πρωταθλημάτων και αγώνων τους, θα πρέπει να συνεισφέρουν στην διοργάνωση και υλοποίηση αυτών, διαφορετικά η διεξαγωγή τους καθίσταται αδύνατη. 
Σημειωτέον ότι μέχρι πρόσφατα ΟΛΕΣ τις δαπάνες συμμετοχής των Σωματείων της ΚΟΕ, στους κάθε είδους αγώνες, κάλυπτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Τώρα πλέον ΑΔΥΝΑΤΕΙ!
Φυσικά η επιλογή αυτή επ’ ουδενί δεν αποτελεί βούληση της ΚΟΕ, αλλά τουναντίον επιλογή και βούληση της ίδιας της Πολιτείας, με τις αποφάσεις της και την συγκεκριμένη οικονομική επιχορήγηση προς τον Αθλητισμό.
Είναι δεδομένο ότι αναγνωρίζουμε την τραγική οικονομική κατάσταση των Σωματείων – Μελών μας, την οποία και συμμεριζόμαστε.
Όμως, αν υπάρχει εφικτή και πρακτικά εφαρμόσιμη λύση, η ΚΟΕ, είναι στη διάθεση του καθενός.
Γιατί «λύση» δεν αποτελούν φυσικά οι διάφορες φανφάρες, εύκολες και 
αβίαστες μεγαλοστομίες, που αποκρύπτουν ουσιαστικά τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει γενικότερα ο Ελληνικός Αθλητισμός.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να σταματήσουν λοιπόν, η καπηλεία, τα προσωπικά και πολιτικά πάθη ορισμένων, γιατί δεν χωρούν τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές σήμερα στον Αθλητισμό.
Αντίθετα, απαιτείται να ενσκήψουμε στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει, ώστε να συνεχίσουν την ύπαρξη τους τα αθλήματα μας και ο χώρος της ΚΟΕ γενικότερα.
Ενάντια στην καταιγίδα των προβλημάτων και τις αποφάσεις της Πολιτείας που με τις πράξεις της ουσιαστικά «τελειώνει» τον Ελληνικό Αθλητισμό.       Από το Δ.Σ της ΚΟΕ

No comments: