Friday, October 25, 2013

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΊΚΙΑ

Είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι τα είχαμε δει όλα, από τον περιβόητο Σπύρο Ζαννιά , τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.
 Αλλά όπως φαίνεται,.... και στην περίπτωση του, δεν υπάρχει πάτος.
 Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο! 
Σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, πρωί 08.30, δεκάδες αθλητές και αθλήτριες, πολλοί από αυτούς από την επαρχία, έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
 Προσήλθαν να αγωνιστούν στην Ραφήνα, στο Όμιλο αντισφαίρισης, σε ένα επίσημο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα τένις της Ομοσπονδίας και......βρήκαν τις πόρτες κλειστές!!
 Μετά παρέλευση ωρών, κατά το μεσημέρι, η Ομοσπονδία έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ 5ου Ε1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α/Κ 12,16
Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ανακοινώνει προς τα Σωματεία - μέλη της, τους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα Ε1, στις κατηγορίες κάτω των 16 ετών και κάτω των 12 ετών, την αναβολή του Πρωταθλήματος.
Μετά την αιφνιδιαστική καταγγελία, που έγινε προς την Εισαγγελία Αθηνών, για έλλειψη άδειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων  στο Δήμο Ραφήνας, παρ' όλες τις προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί η τέλεση των αγώνων.
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί, εφόσον οι συνθήκες και ο προγραμματισμός το επιτρέπουν, σε άλλες ημερομηνίες εντός του 2013.

Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Ζαννιάς                          Δημήτρης Σταματιάδης


Και όπως πάντα μισές αλήθειες, και πολλά ψέματα.
 Για τον Ζαννιά δεν φταίει αυτός που παρανομεί.
 Για τονΖαννιά φταίει αυτός που καταγγέλλει την παρανομία. 
Δεν τον ενδιαφέρει τι καταγγέλλεται, αλλά ποιος καταγγέλλει. 
Γράφει στην ανακοίνωση: «Μετά την αιφνιδιαστική καταγγελία».
Μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, δεν υπάρχει.
Οι γονείς των αθλητών που υπέστησαν αυτή την ταλαιπωρία, πρέπει να γνωρίζουν ότι την ευθύνη την έχει ο Ζαννιάς και η Ομοσπονδία, και μόνο αυτοί .
 Πριν επτά μήνες, στον ίδιο χώρο, από τον ίδιο όμιλο, με την ίδια καταγγελία, διεξήχθη το πρώτο επίσημο Ενωσιακό πρωτάθλημα.
 Το ότι διεξήχθη, οφείλεται στην καλοσύνη της Αστυνομικής Αρχής, στην οποία είχε γίνει η καταγγελία,με την προτροπή της να μην ξανασυμβεί.
Επτά μήνες μετά, όταν ο Ζαννιάς αναθέτει στον ίδιο χώρο Πανελλαδικό,δεν όφειλε να γνωρίζει αν το κώλυμα  εξαλείφτηκε;
 Άλλο πράγμα η Εισαγγελική Αρχή, άλλο  η Αστυνομική Αρχή.
 Όταν η Αστυνομία εκτελεί εισαγγελική εντολή, δεν υπάρχουν «χάρες».
Στην συνέχεια της ανακοίνωσης,ο Ζαννιάς για να αποποιηθεί των ευθυνών του, πάγια τακτική του,αναφέρει ότι «παρ' όλες τις προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί η τέλεση των αγώνων».
 Ποιος άραγε πιστεύει, ότι ο Ζαννιάς δεν θα έβρισκε όμιλο να κάνει τους αγώνες;
 Όπως πάντα, η αλήθεια είναι άλλη. 
Δεν υπάρχει όμιλος που να έχει φροντίσει για την άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων του, για διεξαγωγή αγώνων, και γι’ αυτό το λόγο δεν βρήκε γήπεδα.
 Θα ήταν αφελές να πιστεύει κανείς, ότι μια Ομοσπονδία με σωρεία παραβατικών ενεργειών, θα νοιαζόταν για τις μη σύννομες ενέργειες των μελών της.
 Παράδειγμα ο όμιλος του Πόρτο Ράφτη και ο πρόεδρός του κ. Γιακουμής στο οποίο έχει ανατεθεί το πρωτάθλημα στην κατηγορία των 14 ετών. 
Αν κ. Γιακουμή, ο όμιλό σας στερείτε άδειας λειτουργίας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η παράβαση αυτή προβλέπει αυτόφωρο και 2,5 χρόνια στο «κεφάλι». 
 Για όποιον ενδιαφέρεται  η Εισαγγελία Αθηνών λειτουργεί 24 ώρες το 24τράωρο, εορτές και αργίες.
Κατά τ’ άλλα, να τον χαίρεστε, όλοι εσείς που με την ψήφο σας  έχετε αφήσει  τις τύχες του αθλήματος στα χέρια αυτού του ανεκδιήγητου «τύπου».
Τι άλλο πρέπει να κάνει, για να αφυπνησθείτε;
Πόσο μεγαλύτερο ρεζίλεμα;

1 comment:

somebody who cares said...

Αναρωτιόμαστε ως παρατηρητές: Αυτοί οι γονείς των νεαρών τεννιστών-τριών, που υπέστησαν το Πρωτοφανές Γεγονός, αλλά και οι παράγοντες των συλλόγων στους οποίους ανήκουν, πάσχουν από Μόνιμη Αφασία ή τους έγινε Δευτέρα Φύσις η αφασική συμπεριφορά; Μάλλον πρέπει να απευθυνθούμε στον κ. Μυλωνάκη, για να μας ερμηνεύσει το φαινόμενο...