Sunday, October 6, 2013

Μαζέψτε του, τα σώβρακα βρε παιδιά ..........Αυτός δεν είναι ικανός να σηκώσει το βρακί του! Το τένις θα σώσει,,,,,,,,



Επανεκκίνηση στον στίβο
 Ο ΣΕΓΑΣ αναδιαμορφώνει από το «μηδέν» τις δομές του με στόχο τους Ολυμπιακούς
Της Σπυριδουλας Σπανεα
Το... κουμπάκι της επανεκκίνησης είναι αποφασισμένοι να πατήσουν στην ομοσπονδία του κλασικού αθλητισμού (ΣΕΓΑΣ). Η συλλογικότητα, η συνεργασία και η αλλαγή νοοτροπίας είναι οι παράμετροι που θα κινηθεί το νέο φιλόδοξο σχέδιο ώστε ο ελληνικός στίβος να προχωρήσει στο μέλλον χωρίς να επηρεαστεί από τους... σκοπέλους της εποχής που γίνονται τροχοπέδη σε άλλα αθλήματα.
«Στον στίβο, παρόλο που είναι ατομικό άθλημα, πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στους προπονητές. Το γνωρίζω και προσωπικά γιατί όσες φορές είχα συνεργαστεί με συναδέλφους, τα αποτελέσματα ήταν μόνο θετικά», δήλωσε στην «Κ» ο εθνικός προπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.
Ο νέος φιλόδοξος αθλητικός σχεδιασμός που ατενίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 θα στηριχθεί στο ομαδικό πνεύμα, την ενιαία δομή, την επιβράβευση αθλητών και προπονητών, τη διαρκή επιμόρφωση, αλλά και την προστασία των αθλητών σε ό,τι αφορά θέματα καταπόνησης λόγω βεβαρημένου αγωνιστικού προγράμματος.
Συντονιστής όλων θα είναι η Επιτροπή Αθλητικού Σχεδιασμού που θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης των πάντων. Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει το προπονητικό σχήμα όπου, εκτός από τον εθνικό προπονητή, θα υπάρχει για πρώτη φορά συντονιστής ομοσπονδιακός (στην προκειμένη περίπτωση ο Γιώργος Πομάσκι), ο οποίος θα είναι αρμόδιος για την επίβλεψη του προπονητικού έργου του συνόλου των ομοσπονδιακών προπονητών και συνεργατών. «Οποιος δεν μπορεί να λειτουργήσει με ομαδικό πνεύμα δεν θα είναι ομοσπονδιακός προπονητής», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.
Οι ομοσπονδιακοί προπονητές - συνεργάτες θα βρίσκονται στην κορυφή της προπονητικής πυραμίδας του ΣΕΓΑΣ. Θα κρίνονται από την απόδοση των αθλητών τους στους κύριους αγώνες αλλά και από τη συνέπειά τους στις αρχές που έχει ορίσει η ομοσπονδία. «Αυτός ο σχεδιασμός απηχεί τις σκέψεις όλων των προπονητών του στίβου. Πρώτα απ’ όλα θα υπάρχει εθνική ομάδα ενώ η επιτροπή των εθνικών ομάδων θα καλύπτει όλο το ηλικιακό φάσμα των αθλητών μας. Θα έχει θετικά αποτελέσματα. Εγώ, π.χ., είχα έναν πρωταθλητή που λεγόταν Παυλακάκης και από κοντά 2-3 νεαρότερα παιδιά που μπορεί να μην έγιναν Παυλακάκηδες, αλλά έγιναν αξιόλογοι αθλητές. Θα παρακολουθούμε όλα τα νέα παιδιά γιατί δεν θέλουμε να χαθεί κανένα ταλέντο», τόνισε ο κ. Ευαγγελόπουλος.
Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες από οικονομικής πλευράς αλλά ο ΣΕΓΑΣ στον νέο του αγωνιστικό σχεδιασμό έχει προβλέψει να υπάρχει σύστημα πριμοδότησης τόσο για προπονητές όσο και για αθλητές ώστε να επιβραβεύεται η απόδοσή τους. Για πρώτη φορά θα επιβραβεύεται από την ομοσπονδία και η απόδοση των σωματειακών προπονητών, που επάνω τους στηρίζεται η πυραμίδα του αθλητισμού. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο ΣΕΓΑΣ θα δημιουργήσει και σύστημα υποτροφιών ώστε ταλαντούχα παιδιά που αφιερώνουν τη ζωή τους στον αθλητισμό να έχουν τη δυνατότητα της εκπαίδευσης. «Ο σχεδιασμός είναι φιλόδοξος. Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι θα επιβαρύνει οικονομικά την ομοσπονδία, αλλά αυτό δεν θα γίνει διότι θα υπάρξουν κέρδη από από άλλες περιπτώσεις. Μπορεί τα χρήματα που θα δίνονται να μην είναι πολλά, αλλά θα αποτελούν ένα ηθικό κίνητρο», υπογράμμισε ο εθνικός προπονητής, Δ. Ευαγγελόπουλος.

Hμερομηνία :  5/10/13   
Copyright:  http://www.kathimerini.gr

Καταλάβαμε γιατί πήραμε 400.000 χιλιάρικα ?




    

No comments: