Saturday, January 26, 2013

Αφιερωμένο στα χαμένα ..παρτάλια της ΕΦΟΑ!

    Ο Κύργιος πρωταθλητής στη Μελβούρνη! (pics)

E-mail Εκτύπωση
kyr-kokk
Ασταμάτητος ο Νικ Κύργιος, αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στον τελικό των Αγοριών, στα Juniors του Αυστραλιανού Όπεν, καθώς επιβλήθηκε του εξαιρετικού Θανάση Κοκκινάκη με 7-6 (4), 6-3 σε 1 ώρα και 31 λεπτά παιχνιδιού, μένοντας αήττητος στο Juniors Circuit της ITF για 18ο παιχνίδι! Ο 17χρονος Νικ, έπειτα από τους σπουδαίους τίτλους που κατέκτησε πέρσι στα διπλά των Juniors σε Roland Garros και Wimbledon, έφτασε φέτος για πρώτη φορά στην καριέρα του και στην κορυφή του μονού, κατακτώντας το τρόπαιο μέσα στο σπίτι του και κάτω από τις τις ελληνικές σημαίες που ανέμιζαν στην Rod Laver Arena από τους πολλούς Έλληνες ομογενείς που έδωσαν το παρόν σε έναν τελικό που για αυτούς ήταν μια μεγάλη γιορτή!

Ο Κύργιος, γιόρτασε και εδραίωσε την άνοδό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF Juniors από την περασμένη εβδομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς μάλιστα να χάσει ούτε ένα σετ. Με δυναμικό παιχνίδι και πολύ δυνατό σερβίς, επέβαλε τον ρυθμό του, απέναντι στον επίσης εξαιρετικό Θανάση Κοκκινάκη, ο οποίος θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη αν κατάφερνε να μετουσιώσει σε break τις πέντε ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι.
Το 1ο σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο και από τους δύο νεαρούς τενίστες, καθώς κανείς δε μπόρεσε να επιβληθεί στο σερβίς του αντιπάλου του. Το γεγονός αυτό έφερε ως αποτέλεσμα οι δυο Έλληνες να οδηγηθούν στην διαδικασία του tie break. O Νικ εκεί ήταν πιο συγκεντρωμένος από τον Θανάση, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ, έπειτα από 54 λεπτά με 7-4 (4).
Στο 2ο σετ ο Κύργιος εκμεταλλεύτηκε το ψυχολογικό πλεονέκτημα που απέκτησε κερδίζοντας το tie-break και σπάζοντας γρήγορα το σερβίς του Κοκκινάκη έκανε το 4-1, παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα για την τελική επικράτηση, η οποία ήρθε κερδίζοντας και το δεύτερο σετ, έπειτα από 37 λεπτά με 6-3. Ο Νικ κέρδισε συνολικά 79 πόντους έναντι 69 του Θανάση, ενώ είχε συνολικά 36 winners εκ των οποίων οι 8 άσσοι.
Ο Κύργιος, ο οποίος δεν έχασε ούτε σετ στο Melbourne Park, βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης από την περασμένη εβδομάδα, όταν και κατέκτησε το σπουδαίο G1 τουρνουά Juniors, 'AGL Loy Yang Traralgon International'. Ο γεννημένος στις 27 Απριλίου του 1995 στην Canberra τρέχει ένα εκπληκτικό σερί 18 νικηφόρων αγώνων στο ITF Circuit των Juniors (νικητής στην Osaka - Grade A, νικητής στο Traralgon - Grade 1, νικητής στο Australian Open - Grade A), με την τελευταία του ήττα να είναι από τον καλύτερο Junior στον κόσμο για το 2012, Καναδό Filip Peliwo στα προημιτελικά του US Open.
Το 17χρονο ελληνόπουλο που έχει ανδρωθεί τενιστικά στην Αυστραλία μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον φίλο του και ένα χρόνο μικρότερό του Θανάση Κοκκινάκη: "Θέλω να συγχαρώ τον Θανάση, είμαι περήφανος για αυτόν" τόνισε ο Κύργιος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρουσία των Ελλήνων ομογενών στην εξέδρα που ενθάρυναν και τα δύο Ελληνόπουλα, επιβραβεύοντας την επιτυχία τους να φτάσουν στον τελικό του κορυφαίου αυτού τουρνουά στο επίπεδο των Juniors. "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική κοινότητα που ήρθαν σήμερα και μας υποστήριξαν. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά και είμαι ενθουσιασμένος για το υπόλοιπο της σεζόν."
Ο Κοκκινάκης με τη σειρά του, που συμμετείχε με Wild Card στο τουρνουά τόνισε: "Ήταν άπιαστος, χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ σε ολόκληρο το τουρνουά, Άξιζε να κερδίσει σήμερα". Ο Κοκκινάκης είχε ξεκινήσει τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας προπόνηση με τον Lleytton Hewitt και τον Pat Rafter, ενώ συμμετείχε και στο Hopman Cup αγωνιζόμενος εναντίον του Fernando Verdasco.
kyr-champ
(Περισσότερες φωτογραφίες από τον τελικό μπορείτε να δείτε εδώ)
Οι δύο Ελληνοαυστραλοί τενίστες ήταν παρά πολύ καλοί στον τελικό, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, έπειτα από τις εξαιρετικές πορείες που είχαν στα μονά του τουρνουά, αλλά και την πολύ καλή παρουσία που έδωσαν και στα διπλά της διοργάνωσης.
Ο Νίκ ήταν συγκλονιστικός σε όλη του την πορεία μέχρι τον τελικό, χωρίς μάλιστα να απολέσει σετ κερδίζοντας καθαρά κάθε του αντίπαλο.
Η πορεία του Νίκ Κύργιου μέχρι τον τελικό:
1ος Γύρος : Νίκη 6-3, 6-1 τον Cem Ilkekl (Τουρκία)
2ος Γύρος : Νίκη 6-3, 6-1 τον  Cameron Norrie (Νέα Ζηλανδία)
3ος Γύρος : Νίκη 6-4, 6-3 τον Omar Jasika (Αυστραλία)
Προημιτελικά : Νίκη 6-1, 6-1 τον Wayne Motgomery [7] (Νότιος Αφρική)
Ημιτελικά : Νίκη 6-2, 6-1 τον Filippo Baldi [8] (Ιταλία)

Ο Θανάσης που πήρε μέρος στο Αυστραλιανό Όπεν με Wild Card, είχε μεγαλύτερες δυσκολίες, καθώς αγωνίστηκε με αρκετά καλούς αντιπάλους, όπου κατάφερε ν'ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο, δείχνοντας ότι έχει σπουδαίο μέλλον μπροστα του.
Η πορεία του Θανάση Κοκκινάκη μέχρι τον τελικό:
1ος Γύρος : Νίκη 7-5, 6-4 τον Thai Son Kwiatkwoski [12] (Αμερική)
2ος Γύρος : Νίκη 2-6, 6-4, 6-3 τον Robin Stanek (Τσεχία)
3ος Γύρος : Νίκη 6-2, 6-0 τον Enzo Couacaud (Γαλλία)
Προημιτελικά : Νίκη 7-6 (5), 2-6, 8-6 Gianluigi Quinzi[2] (Ιταλία)
Ημιτελικά : Νίκη 6-3, 6-2 τον Borna Coric[11] (Κροατία)

Στα διπλά της διοργάνωσης ο Θανάσης και ο Νίκ αποκλείστηκαν στην προημιτελική φάση από τους Enzo Couacaud (Γαλλία) και Stefano Napolitano (Ιταλία) 6-2, 6-4.

No comments: