Tuesday, February 24, 2009

Σιχαμένος

***Καθυστερημένο, αλλά άξιον αναφοράς, ενδεικτικό της εσωστρέφειας που επικρατεί στις τάξεις του τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ. Οι πρόεδροι των αθλητικών ομοσπονδιών συνεδριάζουν υπό την επιστασία του τομεάρχη Κώστα Παταβούκα με θέμα τις εκλογές της ΕΟΕ και ο Σπύρος Ζανιάς (τένις) μπαινοβγαίνει κάθε τρία λεπτά μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο. Κάποια στιγμή ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ενοχλείται. - Τι παριστάνεις; Δεν σέβεσαι τίποτα; Τι κάνεις; Πας έξω και δίνεις αναφορά στους αντιπάλους; Ο Ζανιάς παρεξηγείται και ζητάει τον λόγο, οπότε ο Βασιλακόπουλος επιτίθεται με όλα τα... όπλα του: «Ρε λαμόγιο, ρε σιχαμένε, απατεώνα, τυχάρπαστε, τρωκτικό!».
Οι πιο ψύχραιμοι επεμβαίνουν και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ο Βασιλακόπουλος... ρίχνει ό,τι του έχει απομείνει. «Αφήστε τον να φύγει, μας ταλαιπωρεί τόσα χρόνια».
Οι τόνοι πέφτουν, επέρχεται ηρεμία, αλλά τα πνεύματα ανάβουν πάλι, όταν έρχεται η ώρα του Ζανιά να μιλήσει. «Είμαι από τα παλαιότερα μέλη του τομέα, παρ' όλα αυτά όμως υφίσταμαι διώξεις από συναδέλφους. Ενας απ' αυτούς αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα του ΠΑΣΟΚ. Παρουσιάστηκε σε δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη για να καταθέσει εναντίον μου».
Πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του, ο Μανώλης Κολυμπάδης (η... πέμπτη φάλαγγα) έχει ορμήσει, πηδώντας πάνω από καρέκλες και γραφεία. Ευτυχώς, δεν τον έπιασε στα χέρια του. Τον έσωσαν οι σύντροφοι του Ζανιά, πετώντας τον έξω από την αίθουσα.

Εφημερίδα Ελευθεροτυπία 24-02-2009 Α.Μπ.

No comments: