Monday, January 5, 2009

Ανακρίσεις για το Κέντρο Αντισφαίρισης Β. Ελλάδας

Νεκρική σιγή επικράτησε στην αίθουσα όπου γινόταν η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Τένις, όταν ο εκπρόσωπος του σωματείου της Λαμίας Μιχάλης Μαλάμος ανακοίνωσε από το βήμα πως πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε από την ελληνική δικαιοσύνη η ανάκριση για την υπόθεση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης Βορείου Ελλάδας και το κονδύλι-φάντασμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που... αγνοείται εδώ και τέσσερα χρόνια.

Η εγκατάσταση επρόκειτο να κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη και γι' αυτό τον σκοπό η ΓΓΑ ενέκρινε το παραπάνω ποσόν, ως έκτακτη επιχορήγηση, παραμονές των εκλογών του 2004. Τα χρήματα, ωστόσο, αυτά ουδέποτε εμφανίστηκαν στους προϋπολογισμούς της ομοσπονδίας, ούτε έγινε ποτέ νύξη για προετοιμασία του έργου, που έμεινε όνειρο.

Ο κ. Μαλάμος ενημέρωσε τους 70 εκπροσώπους σωματείων τένις που ταξίδεψαν στην Καλαμάτα ότι η υπόθεση έχει ανατεθεί στον 32ο τακτικό ανακριτή, στον οποίο έχουν καταθέσει ήδη ο ταμίας της ομοσπονδίας εκείνη την εποχή Αλέξης Τσάτσης (πρόεδρος του Αισχύλου Ελευσίνας) και η Ουρανία Λόμη (Σύλλογος Αντισφαίρισης Ραφήνας), προσκομίζοντας μάλιστα στοιχεία. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης θα αποδειχτεί αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της απιστίας και της υπεξαίρεσης, που για ποσά άνω των 60.000 ευρώ θεωρούνται κακουργηματικές.

Κατά τα άλλα, στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των εκπροσώπων της ΕΦΟΑ για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο εδώ και 13 χρόνια πρόεδρος Σπύρος Ζαννιάς εκλέχτηκε με 63 ψήφους, 5 κατά (ψήφισαν Γιώργο Καλογερά) και 2 λευκά. Αναπληρωματικός εκλέχτηκε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Δημήτρης Σταματιάδης.

Ο κ. Ζαννιάς σε δήλωσή του υποστήριξε ότι η «ΕΟΕ πρέπει να αναβαθμιστεί και να ξεφύγει από την απαξίωση που έχει υποπέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα», υπονοώντας προφανώς πως σ' αυτή την κατάσταση («απαξίωσης», όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος) την έχει φέρει ο νυν πρόεδρος Μίνως Κυριακού.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=73841068

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/12/2008

No comments: